NY BLOGG

Jag kommer att sluta blogga här. Men vill ni fortsätta läsa är ni hjärtligt välkomna in på min nya blogg.



http://ugglemamman.blogspot.com








Stolt

Jag prestenterar stolt över att pappa Alex har startat en blogg. Nu väntar vi med spänning vad han kommer skriva om :) ♥
(kan ju erkänna att jag hjälpt han på traven lite)

varsegoda, enjoy...


http://pappa-alex.blogspot.com





Planera

Planerar lite inför Ebbas barnvälsignelse som ska ägas rum den 28 augusti :)
Blir ett lila tema!




Ebba får ha ett lila sidenband i sin dopklänning.





Liknande dessa vackra lila `stjärnöga` ska stå som dekoraktion.





Tänkte få tag på en mer romantisk antikvit klänning till mig





Med en liten romantisk frisyr, lite godmorgon friss fast med en tanke bakom.

Vill ha

Ska ha...






Midsommar

Var länge sen jag skratta så mycket! Alla var med och lekte. Vårat lag vann, SÅKLART! The winners :D Jag, Alex, Tessan, Mogge & Malin. Det visste man ju att det bara skulle leda till vinst. Lekte allt från köra skottkärra till ballongsprängning. Var länge sen man hade så kul. Stor eloge till Michaela som var lekledaren och fixat med allt. Vi som vann fick t.o.m pris :D


Idag blir en lugn dag. Och idag ska jag göra den efterlängtade efterrätten, och då är det alltid bra att ha en äggklocka till hands. Eller snarare en uggle-klocka!



Glad

Glad Påsk önskar jag er alla!
eller jag mena ju Glad Midsommar...
ah skitsamma''' glada är vi ju i alla fall







Ugglan


HOOHOO

Ändrade namnet ovan, väldigt passande.


UGGLAN







Ingen dans

Runt stången för oss idag. Tror vi aldrig kommer göra det till något firande heller just midsommar, självklart gör man det extra trevligt. Men ingen dans! Grodorna får stanna hemma idag.

Ikväll ska vi grilla hos moster, där ska vi leka resten av kvällen. Vart detta spårar ut, brytna ben eller alkoförgiftning? haha det får vi se. Det är oftast gamlingarna som är värst :P Det kommer vara allt från såpa-fotboll till sång. Ingen alkohol för mig, förståligt ;) Ramlösa går lika bra och är faktiskt godare!

Men godare än godast måste varit min kusin Malins efterrätt igår.
WOOOW! i botten var det vispad grädde/kesella/vitchoklad, toppad med rårörda hallon.
Nu vet jag vad jag ska göra i helgen :)





Bild igår från kalaset.
Therese är nog den första som säger att Ebba liknar mor sin på denna bild :)
Annars är hon väldigt lik pappa sin, men när hon gör denna uggle-min då får man se glimten av uggle-mamma. haha ;)

HejSvej

Idag har vi hunnit med mycket, är fortfarande uppe i varv. Ska snart på kalas då kusin Malin fyller år idag, GRATTIS!

Therese var här på förmiddagen, hon & magen :) ♥ lilla M:s hjärta hade tickat fint och snabbt. Så vad säger man då, jo att det är en flicka i magen. En liten Molly ;) En god kopp kaffe. Sedan in till marieberg en snabb sväng. Hitta fint till Ebba som hon ska midsommar! Och lite till mig med ;) men inte mycket. Sen hem för Alex skulle till jobbet då han börja tidigare. Sista kvällen för veckan. Imorgon är han ledig :D skönt! Då ska vi grilla hemma hos min moster, där det kommer bli lattjolajban fest med unga samt pensionärer :P haha.



Pjuh

Nu är huset värderat och klart :) vi har städat arslet av oss i sista sekund ... men nu kan vi slappna av :) Alex hämtar lite mat på stickans. Så vi får lite mat i magen, för jag orkar inte göra nått idag. Jag har sovit som en kratta. Somna säkert kl 01 inatt, vakna kl 04 av att Hugo feber yrat att han vill ha jucie och allt möjligt. Ebba vart ju såklart hungrig vid det slaget, så har hon sovit emellan oss till morgonen. Så nu är jag för första gången sen hon föddes, faktiskt trött!



Lite bilder på Caspers nyrenoverade rum.




Hela rummet




Fönster




Skrivbord målades svart




Säng / soffa. Kuddarna ska sys svarta och hängas i krokar på väggen




Tv- hörnan

Yeas

Jag överlevde! Kanske tack vare att jag slapp bresa benen :) jag sprang därifrån. Haha nerå men barnmorskan ville inte sätta in spiral än p.g.a snittet, ville vänta lite till så allt läkt som det ska. Hon frågade om jag inte ville göra en undersökning ialf. ÖH njaeee jag tror jag skippar det om det går bra :P och det gick bra eftersom jag mår bra och inga vaginala bristningar eller klipp och skit eftersom det vart snitt. Det är det som varit skönt med snitt att slippa ha ont i murran. Jiiihooo :D hahaha... nä förlåt mig men jag är rastlös men ingen ork.

Jag springer runt i huset, försöker städa och fixa inför imorgon då det ska värderas. Och visst sjutton vill man då ha fint :)

wish me luck

För fy fan nu ska jag upp till barnmorskan om en timma och bresa på bena. Ush! Så sterilt och krystat ögonblick när man ligger där. Tänk om man hade en bakgrundsmusik och en paraplydrink i handen istället? Kanske men bara kanske ytterst lite trevligare tillställning ... men bättre uppe på kumla då rummen är så små, lite mer hemtrevliga om jag får säga det själv. Än inne på USÖ då rummen är minst 30kvm och klädbåset är så långt ifrån gynstol som det kan gå. Gör aldrig det misstaget att ha kort tröja. Då man känner sig mer kränkt med att inte bara ligga och bresa i gyn utan få gå skamgång med röven i vädret som en annan rumpnisse. Och låtsas som det är en vanlig rutin i ens vardag. Att inte rå på den underbara lampan som lyser upp hela snåret, värmen från den får en att tänka på grand canaria? kanske eller kanske inte ... När man ändå ligger där obekvämt så kan ju barnmorskan ändå säga till att man ska hoppa ner med rumpan lite till. MEN vad gör det när man har något att titta på i taket, alltid något som hänger eller en plansh med roliga saker på, ungefär som när man är hos tandläkaren. Vilket jag alltid försöker låtsas att jag är hos, tandläkaren. Men vilket jag påminns om ganska snabbt då man ligger där byxlös, att jag inte är hos just tandläkaren. Som man önskat just då, mer än allt annat.


Wish me luck!





En fråga är ju varför man alltid får en manlig gynekolog?
Jag vill alltid fråga de, varför vill du arbeta som gynekolog?
Vore riktigt otrevligt om de svara.
:- Det har jag alltid velat sen jag var liten.

Inte direkt att man hör små barn säga att
:- När jag blir stor vill jag bli gynekolog!








Bajs

Idag blir en långsam dag, måste göra iordning hemmet från varje list till kant, för på onsdag ska vi värdera om huset. Vilket inte är gjort sen innan vi flytta in! Så vi får bort det sketna topplånet :)

Sen imorgon så ska jag till barnmorskan, ushanemej. Sätta in kopparspiral, det bästa. Inga hormoner! Och gratis :) hoppas den funkar lika bra nu. MEN det är fan aldrig kul att ligga där i gynstolen. Finns det någon som tycker det föresten?




Lika mysigt varje gång.... suck



Bebis

Hur dum i huvvet får man vara när man känner sug att vara gravid? Tror jag måste sniffat bensin eller bara råkat fått huvudet i kläm? Jag minns graviditeten som hyperlång och 80% tungt av den tiden. Så är det livmodern som styr hjärnan? Eller vår fortplantningsinstinkt? Kanske. Kanske inte. I vilket fall som helst är detta bara ett sug. Det är lite sorligt, kan ibland gråta då jag känner att detta är nog den sista gången. Jag vet inte hur jag känner. Men tänkte påminna mig om några av symptomen ...



Illamående - Mådde konstant illa under 2 månaders tid

Huvudvärk - Migrän från helvetet och ihållande huvudvärk som ville få en att hugga av huvvet och sätta dit ett annat.

Tuttar - Tuttarna svullna snabbare än magen, vilket inte kanske ses dumt av alla, speciellt karln vart ju glad. Jag tyckte det var mer jobbigt eftersom behåarna inte passa längre. Hänga fritt?

Trött - Låg som en klubbad säl de första veckorna, somna helt ovaggat innan klockan 21 på kvällen

Foglossning - Börja tidigt men i slutet när man inte änns klarar av att göra rent badrummet utan att ligga resten av dagen. Ganska tröttsamt

Humörsvängningar - Att gå från glad till ledsen på millisekunder. Alex skulle nog förklarat mig som en frisläppt aggressiv kobra. Vilket inte är trevligt för omgivningen.

Svullnad - Behöver jag säga mer att korvfingrar och elefantben är inte direkt hett inne just nu.

Urinera - Kissa 100 gånger per dag. Man har bättre saker för sig!

Diabetes - Inte äta godis och skjuta sprutor var inte den högsta önskan av en höggravid kvinna.



Glömde jag nått?
Tack! Detta behövde jag.
Nu är jag inte lika sugen längre :)







MEN utav allt det där kommer ju världens finaste mirakel såklart
Det får man ju inte glömma bort :)












Den andra kvinnan

Igår kväll satt jag ensam och tittade på The other woman. Ovetande om filmens innehåll, visste att det var en drama men inte att den var så sorlig. Jag själv som har ett spädbarn var filmen rakt in i hjärtat. Sorglig! Men sevärd såklart, men ta fram servetterna. Satt och böla med Ebba brevid i sin babysitter, då böla jag ju ännu mer...







Happy Birthday

Casper fyller 8 år idag och börjar bli så stor och självständig. Helt otroligt att se hur mycket han utvecklats under de 6 år jag har varit med i bilden :) idag står kalas på schemat, så nu blir det städa och röja ... Casper och pappa Alex är på toys`r us och han får köpa vad han vill, eller ja inom en viss penga-marginal såklart :P
Vi stallde klockan på 6 imorse, för att vi skulle hinna innan han vaknar. Tur hade vi för han sov så vi sjöng och han fick frukost på sängen. Vilket varit rent omöjligt med Hugo då han kan vakna närsom helst på morgonkvisten och han ligger ju inte kvar direkt, men sen när han blir större så lär han förstå det med :)





Casper och Hugo uppe på kvarntorpshögen,
de gick helt själva upp för den lååånga trappan!

Livet har sina ...

Goda te stunder.

Nu när man är med familj så är det lilla så gott, för själen, som en kopp underbart doftande te. Säg att barnen sitter och leker och den ena sover, det är lugnt i huset... Då tar man sig en kopp te och en tidning. Då har man en god stund.



Man uppskattar det lilla när man fått barn!
Det låter nästan tråkigt att se det lilla som den bästa stund på dagen.
Men det är snarare tvärtom, att man lever mera.
Alla färger blir starkare, våren doftar mera, gräset är mjukare...
Jag undrar snarare vad jag gjort innan jag fick barn?




Natten

Nu är det dags för natt... resten av huset sover förutom jag. Som tror jag är super kvinnan, som har skaffat mindre sömnbehov. Jag somnar aldrig innan 23 nu för tiden. Sov jag in timmarna när jag var gravid? För jag har inte det behovet i dagsläget. Sömnbehovet minskar när man har spädbarn kanske? Lillan sover för det mesta bra på nätter, ammar lite nångång mot morgonkvisten normalt. Men inget skrik och inget vaggande direkt. Men jag kan gå upp kl 8 på morgon utan att känna mig direkt trött. Och då kan jag ha ett avbrott i min max 8 timmars sömn... jag klagar inte, jag får ju mera utav dagen. MEN nu är det så att min karl är som en höggravid hormonstinnig kvinna som däckar kl 21 på kvällen :) och barnen straxt innan. Så det blir oftast bara jag och Ebba kvar, vilket leder till att Ebba somnar innan mig... och sist jag.


Vad gör man såhär sent igentligen? Ingen aning. Jag har svårt att komma till ro. Jag känner att jag kan börja städa hela kåken utan problem, men vågar inte börja då det inte finns en ände... känner mig lite manisk! Mycket ideÈr och som jag vill göra. Som jag tar ut all min energi som försvann när jag var gravid. ALLT kommer nu, så det finns inte tid att sova. Som en duracell kanin. Det var lättare när jag var gravid. Det älskade jag, för då somna jag så fort jag la huvudet på kudden. MEN nu är man här igen, svårt att somna... tar minst en timma. Som jag alltid haft det innan... suck!



Personlig

Kanske några som undrar hur mitt ärr efter kejsarsnittet ser ut idag? den syns inte mycket utan är mer som en röd glad mun. Två månader sen nu, och det har verkligen läkt bra. Detta är inte ett ärr som jag ser med "avsky" utan ser det som kärlekens ärr :) Tänkte ge er en bild, av verkligheten! Kanske personligt, men det bjuder jag på :) jag förespråkar inte kejsarsnitt, utan att det var just bäst för oss just då i den situationen. Men jag kommer föralltid bära med mig denna "symbol" som står för Ebba. Med Hugo fick jag ärr någon annanstanns, men det kommer jag ALDRIG lägga upp bild på... hahaha. Förståligt.





Måste förklara den bruna randen under naveln och över snittet, då det inte är raggarsträng.
Utan det är en hormonrand som uppstår IBLAND för vissa under graviditeter!
Brukar gå bort inom ett år. Så bikini lär ni inte se mig i iår :P



Inspiration

Jag känner mej lite trött idag... lite smått feber! Då sätter jag mig med en te i handen och kollar på inspiration :)



Denna känsla vill jag ha mitt vårt framtida badrum nere i källaren.
Vita sten väggar, kallt och grått stengolv.
Och där ska det stå ett badkar med silvertassar!



Genus

En grundkurs i genusmedvetenhet...

länk - http://ladydahmer.se/2011/may/en-grundkurs-i-genusmedvetenhet-konsroller.html

Summan

Av denna helg må vara äta gott ... i fredags så hade vi student firande för farbror Emanuel, den ägde rum här på Gartzägen :) var mycket gott med kallskuret och fikabröd! Till annat så ska jag EJ fika vardagar och godis får eller inte ätas. Eftersom jag stått still på vågen de sista veckor. Jag ska ut och gå mer promenader!


Igår firade jag och Alex 6 år ♥ känns både lång tid och kort tid. 6 år av livet är ju inte mycket samtidigt så känns det som att jag har varit med Alex hela mitt liv. Och barnen har funnits i hela mitt liv! Jag känner att jag har allt jag VILL ha och BEHÖVER. Jag är i mitt ultimata just nu och för resten av mitt liv då jag är berikad med mina underbara barn och min underbara man. Visst vill man slå en stekpanna ibland i skallen på karln, men jag har aldrig kännt mig så hemma som jag är nu. Med dig Alexander! Den bästa pappa och den bästa man som du är :)

Idag har vi tagit det lungt, fortsätter med renovering av Caspers rum som ska bli färdig målat idag är tänkt, så tänkte jag sy gardin och kuddar imorgon. Fixa och dona det jag tycker mest om :) måla är inte riktigt min grej!
Men nu på eftermiddagen har vi varit till en lekpark i detta underbara väder, tog en sväng förbi ica och där köpte jag mig kaffelatte som man kan göra hemma. Så kommer bli en sån där kaffelatte-morsa :P


Lilla Ebba har börjat le så himla mycket nu och man smällter varje gång. Lite mer ljud och "prat". Hon försöker skratta men det kommer det med tids nog :D älskar riktiga bebisskratt ...







Budget

Det gäller att budget renovera. Nu är vi inne på Caspers rum som jag kände var alldeles för barnsligt. Så nu blir det svart och vitt med lite limegrönt. Vita väggar och svart skrivbord och svart säng :) lite tuffare! Så hoppas han blir glad när han kommer hit om en vecka, han fyller även år då på lördagen den 18:e så då blir det kalas och så får han ett presentkort från toys`r us från oss. Så svårt att köpa så han får välja vad han vill istället.

För ett helt nytt rum blir det bara starxt över tusen lappen så kommer det bli helt förändrat :) man tager vad man haver och lite färg och tyg :)



Röd dag

idag är en ledig dag, inte för att det angår mig :P men min man är ledig! vilket är otroligt skönt! just nu spelar han poker med grabbarna. Så funderar vad jag & barnen ska göra en sväng? dont know.

Vilket sommarväder, börjar bli pensionär när man har samtalsämne angående vädret. Men kan inte bli bättre känsla att sommaren faktiskt är här.

Måste ju plantera plocksallad SNART nu i veckan. Det är en otroligt lätt sallad att odla och den blir lika fin som den i affären, fast utan besprutningsmedel... förra sommaren odla jag även morötter, lök och ärtor... men iår blir det bara sallad.



BF är likamed

= Barnfria ... eller ja till två tredjedelar :) stora killarna är med farmor & farfar fortfarande. Vi ska hämta de där idag senare på eftermiddagen :)


Igår bjöds på fika med vänner Tessan, Mogge och Calle... sen kom Tessan & Mogge senare på kvällen och vi grilla gott och snacka, spela kubb och kvällen kunde inte sluta bättre :) som vanligt spårar det ut med patte latte och två fotbollsspelande ölgubbar :P vår lilla gumma var med hela kvällen och spela kubb samt var gärna med när vi snacka :)

Idag blir det mer fika med vänner innan vi drar iväg och hämtar resten av barnen :D tar det lungt och städar och tvättar, tar någon te emellanåt och äta grillrester... så dagen kan inte bli bättre. MEN tyvärr glömde vi godiset på altan så skatjävlar har snott mina chokladcenter :(

5 steg

Att öka bröstmjölken. Min har varit lite seg nu efter bröstinflammationen, men har nu kommit igång igen tack vare...





Fem steg som kan hjälpa stimuleringen av mjölkproduktion.

     

  1. Ta det lugnt och tro på att du kan! Det är det råd de ger från Amningshjälpen och det är en av de viktigaste förutsättningarna för mjölkproduktionen. Du måste tro på din kropp och veta att den kan försörja mat till ditt barn.
  2.  

  3. Amma eller pumpa ur mjölk oftare. Ju oftare du stimulerar brösten desto mer bröstmjölk bildas det. Två timmar efter amning har 75 procent och efter tre timmar 95 procent av bröstmjölksmängden återbildats. Det är också viktigt att amma/pumpa kontinuerligt dygnet runt.
  4.  

  5. Drick rikligt med vätska innan amningen/pumpningen. Lättöl eller svagdricka hjälper bättre än rent vatten, men all vätska är av stor hjälp i mjölkproduktionen.
  6.  

  7. Ät rikligt med mat. Det är inte den lämpligaste tiden att försöka bli av med de kilo som blev kvar efter förlossningen. Mjölkproduktionen är en energikrävande process och därför bör man se till att ge sin kropp den extra energin. Ät gärna mer havregryn och nötter. De hjälper och stimulerar mjölkproduktionen.
  8.  

  9. Drick amningste dagligen. Det finns ett färdigt amningste från Weleda som säljs i babybutikerna – Weleda Stillte. På Naturapoteket finns alternativ som kallas för Luzernte som också hjälper att stimulera mjölkproduktionen. Du kan också koka ditt eget amningste hemma, gjord av frön från fänkål, anis och kummin. 


Underbara


Hugos underbara "slopbil" = sopbil



Tapet, vart då?

Tapesera din byrå!
Jag tänkte tapesera min byrå, på den ställbara ytan.
Pimp my byrå... med hjälp av tapetklister, tapet och lackera ytan med genomskinklig lack efteråt för en hållbar och torkbar yta. Tänkte ge mig ut för att leta efter en liknande tapet som denna.







Såhär kan man också göra.
Köpa en billig "ful" byrå på loppis och hotta upp den med färg & tapet.


En fet Smäll

Av pastell-karamell




Lykta från God Smak (presentkort från arbetskamraterna)



En ny ostryken duk på lågprism. för en tia




Omklädda stolar



Som fångar upp de mesta pastelliga färger




Kökssoffan fick också sig en makeover för cirka sex tior




Köksbänken




Lite närmre på de sötaste krukorna någonsin
ska bli behållare för kryddväxter




Fönstret med de underbara pelagonerna i blom
Lampskärmen fick bli polkagris




Hushållsrullar måste ju också stå fint




De fula spisplattorna fick liv med lite blomster




Projekt "Hallen". Blommiga gardiner och gammelrosa till pallen






RSS 2.0