Nu är man igång igen

Med skolan. Dags för sluttampen, att skaffa sig en examen! Herregud. Jag måste och ska kämpa för att få ihop detta, kanske tom. kan va klar före jul om det vill sig. det skulle vara skönt. Första dagen idag, framåt blir det mycket jobb i skolan. Ska skriva med min storasysters syster, vet att det låter underligt. Men min storasyster & jag har samma pappa, och hennes andra syster & min syster har samma mamma. Så det är skönt att skriva med någon man känner och ligger på samma våglängd :) när man har barn vill man inte plugga sena kvällar & tidiga mornar, uppstrukturerat måste det vara!

Annars är  jag hos mamma, Jag & Hugo har ätit lite mat. Gratis är gott :) längtar tills på lördag, ska hinna färga håret & klippa mig. Så man är lite fräsch, sola måste jag göra med. Ser död ut! Går inte ut så ofta, så då vill man känna sig lite fin & fräsh förhoppningsvis :) Men mycket vin skall det bli. Heja Heja.

Frågor

VAD HETER DU?
Johanna Maria Kaukonen (Vår familj ska en vacker dag ändra efternamn till, Lokander)


VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Svarta mjukisar

VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Till diskmaskinens surr


VAD GJORDE DU IGÅR?
Var på marieberg med Evelina och shoppade

VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Fisk, sås & potatis

HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Sol blandat med moln

DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Igår när jag prata med min kusin Michaela

DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Deras ögon och händer


HUR MÅR DU IDAG?
Väldigt bra, känner mig pigg & avslappnad


VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Grönte/ Loka


FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
Rosa pantern


FAVORITSPORT?
Dans (Om det är en sport?)


HÅRFÄRG?
Rödbrun


ÖGONFÄRG?
Gröna


SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång


SYSKON OCH DERAS ÅLDER?
Fredrik - 20 år, Johan - 29 år, Linda - 35 år


FAVORITMÅNAD?
Maj och oktober (Vackrast är våren & hösten)

VILKEN FILM SÅG DU SENAST?
Kommer inte ihåg

FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Lördag


FAVORITHOBBY?
Dans, måla & pyssla

SOMMAR ELLER VINTER?
En sommarkväll är lika vacker som en vinterdag när snön ligger på backen.

KRAMAR ELLER KYSS?
Kramar

FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS?
Förhållande


CHOKLAD ELLER VANILJ?
Choklad


HUR BOR DU OCH MED VEM/VILKA?
I ett hus med min man och vårt gemensamma barn, även mitt bonusbarn bor hos oss varannan vecka


VILKEN BOK LÄSER DU JUST NU?
Sista boken i twilight serien - Så länge vi båda andas

ÄR DU ROMANTISK?
Ja ibland


SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Absolut


VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Dansa och ta det lungt


Bra jobbat!

Bra jobbat till mig, har avverkat ett träningspass på på morgonen :) skönt! Ska laga egenpanerad fisk med varm citronsås, ooooooooooh vad gott. Ännu en vecka har gått utan att jag ätit allt vad godis & fika heter, sockersuget är avminskat till stor del, POWER to ME. Idag blir det gå fram till ica och köpa lördagsgodis till oss och barnen :) det har vi förtjänat. Hyra lite film, mysa & spela lite yatzy & alfapet ska jag och Alex göra ikväll. Mys för hela slanten.

Var inne på marieberg med Evelina igår, barnfri. Handla lite ljuslyktor, målarfärg & träningsbyxor + vita linnen & en mascara, oja en liten griffeltavla till köket med. Så man kan hålla reda på alla saker maN SKA GÖRA.

Färdig

Äntligen färdig med målningen, köpte även en ny kökslampa igår på Ikea.
Det vart mycket ljusare nu, härlig känsla, vitt. :)




Nu ska jag lämna barnen, Casper börjar skolan snart och Hugo ska till dagis en stund.
Blir att cykla. Tjosan

Hemma i lugnet

Äntligen, har varit med min mamma & min Hugo och handlat en kökslampa på Ikea, därefter åt vi på Max. Mums, men fick bli hamburgare & morötter ;) efter det storhandla vi på willys, eller jag STORhandla. Skönt att ha all mat hemma som man behöver, lagar mat nu, väntar på att pastan ska koka klart. Nu är det lungt, Casper leker med en kompis och Alex badar Hugo. Så kvalitetstid för mig är vid spisen :)

Jag är riktigt riktigt taggad för nästa lördag den 5sept. Ska parta som jag alltid parta förr ;)

En fikastund med vännerna

Sitter aldrig fel, vi hade det mysigt och prata om allt möjligt, men lätt att småpratet slinker mot barn ;) stackars Therese, hon blir väll allt för sugen :) själv blir man sugen på en till liten, men får vänta lite till ialf.

Blir så glad när man får fina kommentarer om att man har fint kök :) jag blir allt för ställd ibland att jag vet inte vad jag ska säga. Har alltid varit dålig på att ta emot positiv kritik, men jag blir alltid lika glad inombords :)

Ikväll blire träning men innan ska jag laga lite kyckling & currysås.
Tjosan snart kommer gubben hem :)

I`m singing i the...

MONEY. Jag sjöng bokstavligen när jag fick se hur mycket jag får i lön. Inte lät det vackert men det sket jag i, min glädje sprudla över. Jag fick för lite lön sist och nu fick jag den stora lönen plus det som fattades sist. Jag vet då inte hur det är att tjäna pengar men shit vad jag längtar att få börja jobba och tjäna kosingar :D om 5 mån så är jag ute i arbetslivet.

Till annat, nu sover barnen och Alex tränar. Imorgon kommer Sofie&Alva, Johanna&Wilmer och Therese på fika. Jag har tänkt att va lite nyttig och bjuda på fruktkompott med vaniljyoughurt. :)
Blir ett pass med bodyattack på kvällen. Skönt!

Städa ska jag göra imorgon när barnen är på dagis & i skolan. På måndag börjar jag själv skolan. Hoppas hösten går fort så jag blir klar med C-uppsatsen. Sen tar jag EXAMEN!!!! Efter 4,5 år av studier så förtjänar jag det. Ett fast jobb skulle sitta fint efter det, ska söka i höst. Håller tummarna!

Näst-nästa helg då blire partyyy för hela slanten. På riktigt! Taggad.

Dags att...

Klä på sig, lämna Hugo på dagis en stund. Åka och gymma sen fixa & dona lite hemma. Snart färdig med målandet av köksmöblerna. Pust! Var inge vidare roligt, men fint blir det ialf :) sedan så blir det trappen som är nästa offer. Tog ner vår kökslampa igårkväll, passar inte riktigt det jag vill ha, ska köpa en ny. Svärmor & svärfar får vår gamla. Jag vill ha en enkel i stål.

Har kommit på två nya projekt, men större sådana. Så då vill man ha lite pengar att spendera och tid.
nr.1 - Hallen där uppe, skulle vi/ eller jag vilja dra bort en del inbyggda garderober, används inte flitigt idag. Det skulle bli en liten myshörna för barnen, en liten tv och golvkuddar.
nr.2 - Entrè hallen där skulle jag vilja ta bort en eller båda garderoberna som vi har precis innan man kommer in till vänster. Det skulle bli mycket mer luftigt utrymme. Där skulle det få bli vit panel hela vägen upp i taket, en sittbänk/skohylla, men krokar + hatthylla istället för garderoberna. Svart eller gråstens klinkers precis bara när man kommer in i groventrèn som lätt kan bli fuktskador m.m.
(Mina funderingar är att jag vill ha en liten garderob med förvaring, men vart då?)

Något i denna stil skulle jag vilja ha i groventrèn.


DrömHus

Endast en dröm? Jag drömmer om ett stort gammalt trähus. Burspråk, gamla fönster, trägolv, kamin, stor vildvuxen trädgård med många äppelträd som får växa hur de vill. Hängmattor och kojor i träden.



Men jag kommer väll endast få drömma? Jag kan väll få hoppas att en dag, då kommer ett sådant hus tillhöra mig. Jag önskar & jag vill. Min dröm. Det ultimata huset.

Mums

Idag är det lördag, då får vi festa till det med läckerheterna. Blev lite snacks :) nu håller jag på att värma lite grillad kyckling. OH! Härliga lördag! Har hunnit tränat, så blir väll plus - minus när det gäller kalorier. Ja ja, börjar bli j-vligt duktig på att ¨hålla mig från fikabröd & godis & snabbmat på vardagar. Inte ett smack i veckan, inte änns en liten liten bit choklas. Stolt. Hoppas det fortsätter. Ja nu måste byta blöja på Hugo, luktar skit.

Today

Har jag sovit i knappt 4 tim, efter en natts jobb. Fast är inte så vidare trött. Jag & Hugo åkte sen intill storstan, Öret, för att träffa Evelina som nu bor där, hälsa på henne och sen gick vi och luncha på Glada Grodan :) mycket gott. Gick lite på stan och hade mysigt!

Funderar på att fortsätta måla lite på en stol, men jag orkar nog inte. Tar det imorgon! Jag är färdig med ett fönster, Alex & jag försökte få upp det tillsammans, men som sagt är jag ingen vidare arbetsstyrka så vi fick inte upp fönstret. Tur att det inte är alltför kallt :P

Lite smått & gott, har skaffat nya kappor till hallen, även köpt orkidieer som inte dött från mig än :D fantastiskt.





En målad stol, fyra kvar plus bordsbenen.



Egengjorda ljusstakar.

Måla, måla, måla

Jag har ny målat en köksstol, vart faktiskt fint, var lite nervös faktiskt. Idag ska jag fortsätta med lite stolar plus ta ner ena sovrumsfönstret och skrapa, slipa & måla. Vi tänkte först byta ut hela fönstret. Men efter om och men så väljer vi att göra iordning det vi har och byter om några år. Vi har inte skyhöga elräkningar direkt, det är självklart mer på vintern, men tack vare vår bergvärme så är det ganska normala räkningar.

Igår så var jag & Hugo med Calle till Bra & Begagnat. Fanns inte jättemycket, men massor med inredningstidningar fick jag med hem :) åkte till Jula, köpte lite färg. Snabbt in till mina favvo affärer, Hobby och Nice. Hitta mycket fint, men plånboken fick vara tyckte jag. Köpte lite tyg som jag ska sy en kappa till sovrummet.

Därefter vart det snabbt mellis och åka för att träna bodypump. Hugo var med sina favvisar under tiden moster Nettan, Malin & Michaela. De spela lite innebandy, så Hugo fick också träna ;)

Inatt är det den sista natten jag jobbar för sommarn, skönt!

Galna vita färg

Men vit färg är magi.

Framtida projekt för "mig". Oftast är det jag som står med penseln i högsta hugg. Akta! Varning!
Närmsta projekt för mig är
- Måla klart trappen som delvis ska bli vitare, allt förutom de plankor man går på
- Fixa sovrumsfönster, slipa & måla + byta sprucket fönster
- Måla köksstolarna vita + bordsbenen, bordsytan blir kvar i ek.
- Måla klart serveringsvagnen

Lite mer framtida offer för min vita pensel
- Hugos säng och kista
- Innertaken i hall & kök
- Spraya lite olika korgar vita m.m

Det kommer säkert mera objekt jag vill måla.


I vårt sovrum vill jag även sy en kappa och nya kuddar
i mer blommigt, romantiskt. Även ett nytt sängöverkast skulle va fint.

Alla mina framtidsplaner får ta sin tid, det är väll det som är charmen? :)

En moders kärlek

Finns det något starkare? (Dagens tanke)
Jag tror inte det :)


För övrigt, vi skulle till Helene idag, men hon låg tyvärr magsjuk. Hoppas hon kryar på sig så vi får träffas snart, var ju så länge sen :( Men Monica & Selma, Jag & Hugo var här hemma istället och åt lite mellis. Pratade för fulla muggar, ibland känner jag att jag pratar allt för mycket, och gärna strunt... stackars Monica... haha. Nä så illa är det väll inte! Hoppas jag. :P

Det är andra dagen Alex jobbar sin kvälls vecka på lääänge och det börjar redan bli tråkigt. Alla dessa år med varannan kvällsvecka. Inte roligt. Tur nu så hinner vi ses på dagen innan han åker. Men sen när jag jobbar heltid, vi kommer inte träffas då. Fy sjutton alltså! Tur så förhoppningsvis så kommer han påbörja en rörmokare(lärlings)utbildning efter vårt andra barn kommer, efter min mammaledighet. Då blir det raka veckor :) det ska bli skönt! Men det blir väll inte förns år 2012. ? Får se.

Snart ska jag göra lite pannkakor till mig och min lilla älskling som just nu ser på, I drömmarnas trädgård, som han älskar.


Hoppsan

Nu är Hugo på dagis för första dagen på länge, gick bra att lämna han. Det blir en mjukstart vecka, ska hämta han vid 12 :) nu drar jag och tränar gym... ska bli biff (nooot)

Sen ska vi till Helene och hälsa på henne & barnen, var länge sen!

Bröllopsdag

Hade vi igår älskling,
Tack min älskade man :)
Åt god kinamat och hade skrivit lite kärleksord till varandra.
Jättemysigt hade vi.

Min älskade
Min man
Min bästa vän
Min själsfrände

<3


Mörkt

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna, mig gör det faktiskt inget att sommaren når sitt slut, nu blir det tända ljus för tusen. Det är så mysigt. Och värmen får gärna försvinna, det bästa med hösten är alla färgerna, som tyvärr tar slut för snabbt. Löven faller av träden allt för hastigt. Men men, hoppas inte på alltför ruskigt regnväder i höst.

Kommunen var här idag och lämna av 5 buskar för ca 1500kr, hade de skaffat till oss. Så faktiskt vill jag ge de en ros, tyckte det var väldigt bra gjort av de att återställa våra buskar :) nu är vi glada igen, super fina buskar!

Ikväll blev det grillning med Med familjen Löfgren/Jensen... imorgon skall det grillas med svärmor & svärfar, det blir väll kanske en av de sista grillningarna för iår antar jag?

Imorgon blir det bodypump pass efter frukost. ska bli så skönt!

Nu är det dags för den sista boken i serien (twilight) Så länge vi båda andas.... Varning! Enormt beroende framkallande.

Tudelu

Nu har jag lagt Hugo för att sova middag. Vi lagade hemmagjorda köttbullar. Sen var det dags för vilan, Hugo ville läsa bok. Då valde han två små böcker, jag läste som vanligt. En bok var olika djur, sist men inte minst är det en uggla. Då frågar jag, vad är det? samtidigt som jag säger uggla, (sen brukar Hugo säga efter mig)... men bilden med ugglan så säger han tvärt, MAMMA..... först undra jag om jag hörde fel, då fråga jag igen vad det var. Svaret var glatt, MAMMA.

Då ringer svaret i huvudet och jag förstår vad som har hänt. Alexander den karln har lärt in Hugo att ugglan är minnsan MAMMA. (Alex har alltid kallat mig ugglan, eftersom han tycker jag har så små runda ögon, precis som en uggla)., jag är inte direkt överlycklig över smeknamnet. Men fy sjutton vad jag skratta! Hugo måste trott att jag var knäpp när jag skratta så mycket, han tyckte väll att ugglan var ju mamma.

Så nu väntar jag på Alex att komma hem från träningen, han har ju en del att förklara här :) haha

Ikväll ska vi grilla med Niklar, Monica & Selma.

Inte bra!

Jag har nog aldrig ätit så dåligt på länge som jag ätit idag. Börjar med en normal frukost, en kopp välling och en smörgås. Vid lunch hade jag bestämt att träffa Calle på ett ärende och då köpte jag sånna små godisar, ta 3 och betala 12kr. Ja det´åt jag vid lunch, hm... kom hem och vänta på Pernilla som skulle komma på besök då hackade jag lite fruktsallad som vi åt med en klick youghurt. Pernilla hade självklart med sig delicatobollar, åt en boll. Sedan bar det av mot Henrik och Malin för mig och Alex, där fick vi kladdkaka. Den är jättegod! Men jag kände att brist på föda plus för mycket socker. INTE BRA! Skall icke göras om... avsluta dagen med en kopp välling och smörgås plus kräftstjärtar.

Så min sumering av dagen av mat, ingen... rekommenderas EJ.

Imorgon ska jag göra mat, ska vara hemma och ta mig tid att bara städa och se vart dagen tar oss. Chiliconcarne får det nog bli med mycket grönsaker och bönor :D mums.


Känslosam

Jag är numera tönt nummer ett, har nyss suttit ensam och gråtit till Bachelorette. I förrgår grät jag när jag läste twilight bok nummer tre. När jag var ung och bodde hemma, skrattade jag åt att mamma grät till lilla huset på prärien. Men nu står jag där idag, jag skulle själv kunna gråta till lilla huset på prärien. Smärtsamt men sant, jag är bekommit en kärring! En blödig mamma- kärring :) som gråter över det minsta lilla kärleks-moment. Nåja. Vad ska man göra? Livets gång.

Så jädra skönt

Att komma hem in i duschen efter ett träningspass. Känner hur min kropp har blivit lite starkare, orkar hålla upp mig själv. Jag är inte ute efter att bli super tränad, mig jag vill orka bära upp min kropp, vara stark i mage och rygg. Rak hållning tycker jag är viktigast. Det är lättare sagt än gjort. Jag ska lägga upp ett tränings schema nu för i höst, även Therese ska hänga på en del :) ska bli kul! Det kommer bli träning 3ggr/vecka har jag tänkt. En blandning av dans, gym och olika pass. Jag har redan söndagar som är dansen, onsdagar ska jag köra ett pass sedan har jag en dag över som kommer kanske variera med gym eller pass. Mycket p.g.a Alex som jobbar varannan vecka kväll. Så det blir svårt att skaffa barnvakt. Men ska försöka en gång i veckan att skaffa barnvakt. Ska bli skönt att göra det till en vardagsstil. Må bra och orka dagen.

Annars så har jag varit hos Therese där fika vi med Sofie & Alva :) jag & Hugo. Så mysigt att träffa de! Vi prata om att gå på en auktion tillsammans, det ska bli superkul. Har verkligen längtat efter att gå på en auktion, aldrig gjort förut.

Imorgon blir schemat tajt fast vi är lediga. Ska skjutsa in Calle till tattueraren, träffa Pernilla som det var år & dagar sen man träffade även senare på eftermiddagen så ska jag & Alex, barnfria träffa ett par vänner Malin & Henrik som vi alltid har lika kul med :)

Fredagen kommer bli en vilodag/ städdag.
Lördag ska jag träna ett pass bodypump.
Söndag så fyller min lilla syster son 1år, Noah :) även ska jag och Alex ut och äta på kvällen. På vår ett års bröllopsdag! <3

Hem Ljuva Hem

Det är precis vad jag känner! Jag älskar mitt hem, även om den har brister jag skulle vilja ändra på. Men jag älskar de gamla spegeldörrarna med de åldriga handtagen. Panelen i taken och de gamla trägolvet i sovrummet. Panelen kommer i taken kommer dock att bli vit, förhoppningsvis i vinter! Jag älskar mitt kök. Jag sitter gärna där. Dock brister det vid badrummet, för litet. Mysiga sovrum där uppe med kommer bli alldeles för trångt senare när barnen blir stora. Ibland känner jag att jag kan flytta till större när barnen blir stora. Men det ska krävas mycket av det huset jag drömmer om. Så vi får se, det kommer krävas mycket att vilja flytta ur detta hus, när  man känner sig så hemma. När allt börjar få sin ordning, mycket att göra. Men finns potential. Vi har tackolov inte haft stora problem med huset, (peppar peppar). Det är skönt att känna sig hemma. Jag älskar sommaren när det gröna grönskar omkring. Har aldrig förut njutit av trädgården som jag gjort nu. Finns så mycket jag vill göra, något har väckts inom mig. Jag börjar bli kärring. Nästa sommar vill jag ligga i rabatterna och fixa & dona... finns så MYCKET jag vill göra :)

Ska till Therese snart, jag & Hugo efter han har sovit. Då blir det en cykeltur, skönt. Ikväll ska jag på ett tränings-pass, bodyattack. För jag vill dö! Det är så jäkla jobbigt kul.




Min lilla Prins <3

Du är min lilla prins.
Du är svagheten och storheten i mitt liv.
Du är en del av mig och jag en del av dig.
Jag älskar dig som jag aldrig älskat något annat.
Min lilla prins.



Snart

Ska jag iväg och jobba. Igår så kika jag runt i min egna blogg, började skriva när Hugo var ca 1 månad. Mycket man har glömt bort. Tex, så skrev jag att jag redan efter tre månader att jag var nere i min normalvikt efter förlossningen, inget minne av det? haha. Sen hade jag laddat ner lite låtar som jag satte in i ett inlägg som vi hade på bröllopet i kyrkan. Jag ångrar idag inte mina val att ha piano som ingång och utgång (hatar orgel) =P ... mycket annat som jag inte orkar dra upp.

Jag har idag målat lite, en gammal bänk tex. Och har börjat ta ut saker ur skjulet. Så j-vla mycket skit så det finns inte! Men nu ska det bort. Skjulet ska bort snart! Ska komma en gubbe och hjälpa oss, hoppas att han kommer snart :) ska bli skönt att få bort , det förstör en hel del av utsikten =P

Jag har varit något sjukt trött de sista dagarna, lite bättre idag. Men sov t.o.m på eftermiddagen igår (?) det är illa. Järnbrist? vet inte. Får äta lite järn tabletter och se om det blir bättre.

Slut på dagen

Idag har varit varmt, har kommit på att jag numera hatar värme. Ingen större idol direkt. Jag vill inte ligga och sola, eller har inte tid. Därför man kanske är blek? men som sagt så lär jag inte bli rynkig i förtid, lite positivt. Jag åkte själv in till Ikea imorse, när det öppnade. Köpte nya hissgardiner till entrè hallen, sånna billiga, men väldigt fina. Vart mycket bättre, plus två fina vita orkidier. Älskar orkidier :) men jag lyckas aldrig få de att överleva längre tid. Sedan vart det några värmeljus och en zink vattenkanna som jag tjatat länge om nu :) även en mer robust hylla ovan köksbordet på väggen såklart.

Fick även en pysselkväll för mig själv igår, gjorde ljusstakar. Lite inspiration från min nya inredningsbok jag fick på posten igår. Fick en snille idé att bygga ett planteringsbord. Så nu har jag snott ved och grejs från svedjegatan. Får se hur det urartar sig? ska bli kul att se. Har även lite småprojekt jag vill göra, har en bänk och en gammal stol uppe på ballkongen jag skulle vilja måla och ställa i trädgråden. Men kanske är lite sent nu på sensommarn? kanske blir till nästa sommar?

Annars har Monica, Niklas & Selma varit här och vi beställde mat och begav oss mot mina svärföräldrar där skulle det spelas poker, grabbarna grus var samlade. Monica och jag plus barnen satt på altan och njöt av sommarkvällen. Begav oss senare till mig utan karlarna , då jag var tvungen att lägga min trötta lilla son. Tog en kaffe & te och pratade som vi alltid gör :) Ska väll snart lägga mig och läsa lite, ska jobba lördag-söndag natt... så imorgon blir det nog ta det lugnt, kanske en promenad om det inte är för varmt.

P.S Kommunen kommer att plantera nya buskar åt oss. Vet inte vad det blir, men det spelar ingen roll bara det är bra insynsskyddade buskar. Det gör inget om det är olika buskar som växer lite vilt, tycker jag är charmigt, gillar inte när det är allt för stelt och perfekt. Det är alltid fint med alla dessa färger när det blommar man blir så glad när våren kommer. Så vi kommer nog att fortsätta plantera buskar ner till staketet som förhoppningsvis byts ut nästa sommar!

JÄVLA!

SKIT. Ursäkta uttrycket, men vi hade planterat körsbärsbuskar vid vår tomtgräns, på vår tomt och grannen får hjälp av kommunen att klippa gräset. Då har de jävlarna kapat av våra buskar. De var nysådda för ca en månad sen och tagit sig bra. Så de var kanske 2dm höga. Nu är de borta, FINITO! Tur så fanns gubbarna där ute när Alex kom på att buskarna var borta. Så nu rapporteras det upp till chefen. Så förhoppningsvis planterar de nya åt oss. Saken är den också att det var nästan 2 meter in på vår tomtgräns, kanske man ska skaffa lite information innan man löper omkring med en gräsklippare.

Dagens ris

Alla var där <3

Nästan alla var där, snart ett år sedan. Tyvärr kunde inte min syster närvara p.g.a min lilla syster-son Noah kom till världen samma dag, den 16 augusti. Snart ett år sedan vi gifte oss! Vilken underbar dag. Kom så väl ihåg hur nervös jag var när Alex och jag stod där vid porten och klockorna började spela. Alla var där, alla nära och kära vi ville dela dagen med. Therese och Sofie som höll i festen, gjorde ett kanon jobb. Var så skönt att inte ha med festen ett dugg =) bara koncentrera sig på kyrkan och allt annat. Sjukt mycket jobb nu när man tänker efter, just då var man uppe i det hela så tänkte man inte direkt så, det var bara kul, ibland lite för mycket, man jag höll oftast huvudet kallt =)

Hade jag gjort annorlunda idag? Jag hade nog valt en annan lokal, idag hade jag valt gällersta forngård. Och jag hade inte bjudit precis alla gäster som var där heller, för det fanns några enstaka som inte tyckte festen var så underhållande. Tycker det är oerhört tråkigt att det var så, konstigt nog tar man åt sig vad någon enstaka person uttrycker sig, när det var nästan 70 pers andra som hade en trevlig dag. Ålder allt ifrån 0år-90år. Musik och allt var underbart bra och passande för alla åldrar. Det är tråkigt när en bröllopsfest ska ses som någon slags förfest. Nu hade vi alkohol så det räckte och blev över. Men tackolov vart det inget fylleslag, det var min mardröm. Nu är inte jag så långsint, jag är inte arg. Men visst blir man besviken när det snackas bakom ryggen. Det stadiet är över för länge sen, och jag ser tydligen för mycket positivt i alla. Så nej vissa hade jag inte bjudit de igen, fast ibland anser jag de som mina vänner. Men är för godtrogen! 

Våran mening var att få alla samlade, det är inte många ggr man får det under sin livstid. Att umgås, känna kärlek! Det var en perfekt dag för oss. För mig och Alex för det var oss det handlade om, just den dagen. <3
Vilken underbar dag det var. Tack alla som var med!

Soligt

Vad ska man göra en solig dag som denna? Dagen började med träning och sen hem och färga håret, nu förbereds det med pannkakor, som Hugo älskar =) Jag vill gärna in till Ikea, köpta lite gardin kappor till entre hallen. Köpa lite mer tyg att sy några kuddar kanske? Får se vad som händer.

Nu måste jag steka lite här. Bye

Uppdatera

Jag håller just nu på att uppdatera min sida på styleroom. Har varit helt öken med det den sista tiden, men nu är det nya bilder och ska försöka hålla det rullandes. Jag har mina upp och ner gångar med intresset för inredning, ibland behöver man lite paus, men alltid lika kul när jag sätter fart, Nu har jag äntligen fått upp en kryddväxt hylla i fönstret. Helt gratis! =D jag mitt snille, man tager vad man haver , heter det ordspråket. Jag kände mig mega smart, tog en gammalplanka som var över från våra bröstpanel vi har i köket. Passa perfekt emellan fönstret och små metall grejer som var bara att skruva fast. TADAAAA! Så har vi en hylla. Köpt små mini blommor, så gulliga. Ska ta kort på de sen, sen har jag köpt krukor till kryddorna, men måste först köpa lite kryddväxter.

Annars har vi varit ute och gått jag, Alex och Hugo. Regna lite men det var skönt, varmt och kvavt ute. Köpte lite frallor till grillade kyckligen vi ska ha ikväll , mums. Annars har inte vi gjort så mycket mer, tagit det lugnt och städat. Imorgon blir detsamma, vi följer vart dagen tar oss.

Alex och jag pratar även lite framtids drömmar, att bygga ut vårt hus om vi inte hitar större. Vi kommer att ha tre vuxna barn här tillslut och då vill man ha lite utrymme. Så vi pratar om kanske 2 små sovrum till, och ett större badrum än vi har idag på nedre plan. Och så skulle vårt badrum vi har idag ryka... det är drömmen. Får se vart framtiden tar oss! =)

Glider mot sitt slut



Haft en underbar dag idag. Vänner på besök, allt för länge sen vi såg Malin & Henrik... tyvärr måste blir oftare, alltid lika roligt. En av första gånger jag känner att jag vill inte att dagen ska ta slut, jag drömmer & fantiserar om lite inredning, beställde nyss en bok som verkar väldigt bra, en inrednings bok och vitt &  lantligt. Perfekt för min smak, hoppas den kommer snaaaaart i min brevlåda =)

Måste göra ordning mig för natten nu, om jag vill ha sömn! Natti natti

Snabba puckar

Det är skönt när man vet att man har gjort något utav dagen. Dagen började med att jag fick lite sovmorgon till klockan 8. Så skönt! Upp med tuppen och fram med en kopp välling och fibermackor. Sedan bar det av mot gymmet. Kom hem och käka ytterligare ägg med knäckebröd. Jag tycker att det är svårt att veta vad man ska äta efter en träning, för man måste äta så inte musklerna bryts ner. Tur så har jag min karl till expert när det gäller sånt, men jag är inte så förtjust i protein drinkar, men kanske vore nått? Efter en stunds städande så började jag med maten, egen panerad fisk. Mumma!

Nu sitter jag här och Hugo sover, Alex i duschen. Ska fram och handla lite mat. Så denna dagen handlar bara om mat, mat och åter mat. Rolig blogg :P Vi får fin besök av Malin & Henrik idag, så då tänkte jag köpa lite frallor att ha till kaffet. Kanske lite god melon också? Blev sugen nu när jag tänkte på när Sofie bjöd på baguetter och melon. Hur gott som helst.

Måste städa klart också sen när jag kommer hem.

Till annat, min Hugo han är för rolig han min lilla gubbe, varje dag får man sig flera goda skratt! Älskar dig så mycket min älskling!

Klippt & Klart

Vart färdig snabbare än vad jag trodde, klädde klart alla stolar igår kväll och sydde kuddarna imorse. Snacka om eld i röven, vart bättre än vad jag trodde. Alltså med att sy, nu blir man sugen att sy ännu mer, men vad? Kuddar till sängen kanske? Nåja, ett projekt avklarat. Nu har vi lite färg i köket, mycket vitt i möbler och några färgklickar, gärna mycket gröna växter och blommor också. Då mår jag bra! <3.

Har även fått upp den efterlängtade fönsterbrädan, nu kan jag äntligen köpa lite mer växter. Nu vill jag få upp en liten hylla i fönstret mot altanen, en sådan liten som är mitt i mellan fönstet, där vill jag ha små färska kryddväxter. Mmmm



, 



la 



Vårt hjärta, Vårt hem.

Jag fixar och donar mer än gärna och ändrar och fräschar upp, ganska ofta, lite för ofta om Alex skulle få säga något. Men jag älksart så why not? Idag åkte jag iväg och köpte nytt tyg till kökssoffan och köksstolarna. Behövdes, inte kul med fläckar som inte går bort. Och en ny färg förnyar alltid. Alltid kul med nytt. Nu blev det lite färg i köket, med tyg till kuddar som jag sy, håller just nu på att byta tyget på stolarna, har tagit en lite paus med ett glas Loka!

Såg även att vi hade ett kort på vårt hus innan vi drog bort buskarna och la grus och stenar istället. Lite kul att se skillnaden före och efter.


Lite tyg jag ska ge mig på att sy till kuddar i kökssoffan. Liten färgklick


Kökssoffan, klar. Nu väntar kuddarna


Huset innan - fula buskarna plus att bilen är gladligen utbytt


Reslutatet av Alex arbete. Köpte även lite krukor som behöver lite växter.


Annars så var bion igår skitkul. Riktigt bra film, var också roligt att hitta på något med Malin =) Alex fick vara hemma med barnen. Idag händer inte mycket mer, ska laga lite lasange tänkte jag. I veckan som kommer jobbar jag endast lördag, söndag natt. Så det blir lite träningspass och promenader, träffa lite vänner man inte träffat på ett tag. Så veckan blir nog lugn och händelsefull, så som det ska vara =) skönt!

Lyckat

Vi var i Göteborg med barnen torsdag-fredag. Gick på liseberg och sov på hotell, det regnade en del men vi klara oss finemang med våra regnställ allihopa :) så vi slapp bli böta och kalla. Barnen hade superkul och ville inte därifrån. Casper tyckte att den stora lisebergsbanan var det roligaste han varit med om, och att han aldrig skulle glömma liseberg. Då vet man att det var lyckat, så det blir garanterat mer ggr i framtiden med barnen. Vi alla deckade på hotellet för att sedan käka hotell-frukost, Det BÄSTA jag vet! Fy vad mumsigt gott det är. Kom hem igår kväll, alla var trötta men alla har vi haft kul det är huvudsaken.

Idag har varit en lugn dag. Therese och Mogge var förbi en sväng på fika, vårat snack can go on forever om det vill sig. Haha. Finns inga gränser på fanatsierna, haha. Ikväll blir det bio för mig, ska gå på Baksmällan med min kusin Malin. Har hört mycket bra om filmen, så vi får nog oss ett gott skratt :)

Skönt att vara hemma. Borta bra med hemma bäst!

RSS 2.0