Snart

Igår var jag och min äkta man Alex till Karlskoga, för att prata med en aurora barnmorska. Prata igenom den förra förlossningen, vad vi är rädda för å vad vi vill och inte vill få ut av denna förlossning. Det går ju inte att beställa en slags förlossningen, det ska gudarna veta. Men man kan påverka den runt om.

När vi först kom in på B.B och förlossningen så vänta vi på barnmorskan. Då börja jag få hjärtklappning, detta är verkligen sant, detta kommer hända igen? vad fan håller vi på med? haha. Ja men efter det underbara samtalet med den underbara barnmorskan. Så kändes det så himla bra och hon visa oss runt på den lilla förlossningen och B.B som man ligger på efteråt. Det var inte stort, men varmt och mysigt. Perfekt! Jag vart riktigt sugen på revansch denna gång. Och alla där verka så goa, alla hälsade så fort man gick förbi. Det var lungt och fridfullt. Det var mycket vi prata om som jag inte kan sätta ord på här för då blir det lååångt inlägg :) men att det känns ialf kanon. Och vi ser verkligen fram emot att få förlösa där. Vi ska dit en gång till om en månad och gå igenom våran "önskelista".


Baka Baka liten Kaka

Den där bullen baka vi bra! :)


















Smått&Gott

Har varit på me and I party hos Kristin. Var mysigt och vi fika och prata :) kul att få komma ut lite, få lite mental energi. Köpte dock ingen, fast det var mycket fint men känns osäkert nu när man inte vet hur ekonomin ser ut. suck! har aldrig varit i en sådan sits innan, vi hamnar ju inte på gatan direkt... men det är ialf inte roligt.

När man går hemma så går man runt och drömmer om allt man skulle vilja göra, men orken finns inte där. Man orkar städa, sen infinner sig den apatiska zombien... då man ligger och zappar mellan kanalerna tills man vill spy. Ska kanske försöka mig på avslappning? Finna mig själv att inte göra nått. Fast samtidigt kom Tessan med ett gott förslag om lite syjunta som jag tror att det skulle vara helt underbart! Så fram med tyg och symaskiner ;)


Lite inspiration till vardagsrummet, då det kommer ändras lite i tyger och färger :)
Tanken var att kanske få in lite mjuka turkosa färger i smått och gott.
Vilket kan bytas ut efter smak och lust utan att det ska behöva kosta multum






Tack

Snälla mamma. Hon kom förbi förut som räddaren i nöden och köpte med sig hudprodukter... weleda olja till magen och även weleda mandelolja till ansiktet :) vilket jag kör på nu. Tycker de är riktigt bra. Jag älskar dermalogica men även weleda är toppen då jag gillar det för att det är naturliga råvaror.

Annars har jag kännt mig deppig idag, lämna Hugo på dagis och visst timmarna går snabbt. Men har nog dåligt samvete p.g.a att jag inte är i toppform och orkar ge han den tid som jag vill och brukar. Jag har saknat honom så himla mycket vilket jag gör annars med när han inte är med, men något mer jobbigare saknad idag. Och för första gången fick jag känslan av att jag ska ge mer kärlek till en till... vilket kärlek går nog inte att ge för lite av. MEN fick känslan av att man har gett Hugo all sin kärlek att det gör lite ont att han inte kommer vara ensam om mamma och pappa. Vilket han inte är heller idag, men han är ändock ensambarn varannan vecka med mig. Ja ja det kommer inte bli några problem eftersom han har en storebror varannan vecka hemma här. MEN nu ska han dela sin mamma med en bebis som behöver kroppslig närhet. Vilket jag tror kommer självklart bli annorlunda för Hugo.




.....

Känner mig lite smått apatisk. Att gå hemma, det lyser så vackert ute. Solen är framme, ljuset är här. Men att inte få vara helt hundra. Vilket man tar för givet... att bara få gå en lååång promenad i friska luften. Längtar tills förlossningen är klar. Då ska jag ut och gå med vagnen och bebis :) "bara" 73 dagar kvar...

Dock händer det lite i veckan. Imorgon ska jag på me and I party och onsdag så ska jag och Alex till karlskoga och prata med aurora barnmorska och sen ska hon visa oss runt på förlossningen... japp vi ska föda i karlskoga, och det känns riktigt bra!

Något som hänger en på axlarna är sjukpenning från försäkringskassan. Det är inte säkert att jag får penning för 2 mån... vilket skulle vara 2 löner. Vilket menas med inte en enda krona :( detta oroar mig jättemycket. Inte kul!

Ugglar

Då börjar denna helg leda mot sitt slut...
Och jag måste hitta en hobby.
Ska nog börja sy ugglor :) älskar ugglor!



Uppdat.

Vart sjukskriven till 10 mars än så länge... men skulle gå hem från jobbet den 1 april. Så att jobba mer innan förlossning ser inte ut att bli. Men då behöver jag en längre sjukskrivning efter 10 mars, foglossning brukar inte bli ett mirakel från ovan att det skulle försvinna. Så vi får se, ser ut att bli hemma tills det är dags. Känns konstigt, trist och jag hoppas bara att tiden kommer gå fort. Jag måste komma på ett sätt att underhålla mig själv... sy gardiner eller nått skit? nått kommer jag väll på hoppas jag. För att man har ont i bäcken så tar det inte ut på mig rent mentalt då jag behöver stimulering från den yttre omvärlden så jag inte blir deprimerad!

Gutenmorgen

Dags att piffa upp sig. Lämna Hugo en stund på dagis, då jag inte får glömma pulka då de ska åka något såkallat Hästenloppet alla barn :) Sen ska jag hoppa in i duschen, för sen ska jag upp till läkaren kl 11.30... lite nervös faktiskt. Vet inte hur det här fortsätter? Blir det sjukskrivning osv? Har aldrig varit med om sådant förut. Efter det måste jag ge mig iväg och köpa frimärke för att posta mitt moderskapsintyg. Gå till banken för att frysa mitt sparande om jag nu blir sjukskriven och sen direkt mammaledig. Ringa runt till arbetet efter läkarbesöket för att uppdatera situationen...

så det är lite att göra idag.


Sen hoppas jag på lite fika med vänner, så man får lite förgyllning på sin tråkiga dag!

Dra åt *

H*lvete vad trött jag är, nätterna börjar bli tunga... då det känns som man har benhinneinflammation i höfterna. Hm. Vilken sida ska man ligga på? Även rygg är riktigt obekvämt då bebis börjar bli tung och ligger mot kroppspulsådern, vilket ger yrsel. En hästen säng vore inte helt fel!

Vill försöka orka städa... men finns inte och borde inte ta fram dammsugaren heller. Då det är ett av det värsta du kan göra om du har foglossning... så vad ska man göra? Tänkte ge mig på kladdkaks muffins. Då Malin K kommer förbi en sväng efter frissan. De fick även veta idag att de ska ha en liten flicka i juli :D

Fick även veta igår att våra kära vänner har förlovat sig. Vilket vi väntat länge på nu ;) Är så glad för eran skull. GRATTIS!!!

Vecka 29

Går in snart i vecka 30, känns som det börjar bli slutspurten... äntligen :)




Bebis är nu ca 40 cm från topp till tå, väger ca 1,3kg

Mera Färg

Har lovat mig själv att mera färg ska komma in till barnens garderober. Och bebis ska få mera färg och form då jag insåg hur tråkiga kläder det fanns i babylådan... oavsett om det blir flicka eller pojk så ska mera färg in. Ska försöka tänka regnbåge :) funderar även att kanske sy något eget?


 

Nytt

Jag brukar inte vara så mycket för nya saker... brukar ifrågasätta mig, vill jag ha detta eller behöver jag detta? Vill och behöver är två olika saker. MEN nu har vi från och till under en lång tid diskuterat om en ny soffa. Vilket kommer nog bli snart :) en riktigt stor soffa. Där många kan sitta och umgås. Så vi ska åka ut till RS möbler och se vad de har i utbud, men vi har redan tjuvkikat på deras hemsida och fallit för Baltimore serien... dock finns en baltimore family som är större än den på bild fast en annan färg, gärna mörk brun/grå... längtar tills jag ligger där i divanen och ammar min lilla knodd :)


Godis

Snart ska vi iväg och äta mat hos svärmor & svärfar. Därefter så blir det efterlängtat godis för barnen... Detta är dagen man kan muta och trixa med barnen, men enligt forskningar skall man ICKE muta barn. Men detta med godis är så effektivt, gäller dock endast på lördagar.

Idag fick jag uppleva mina barn ... mina älskade barn. Hugo satt brevid mig i sängen och jag låg med magen i vädret. Morgon och kväll är så bebis sparkar mest. Hugo han både såg och kände bebisen sparka för fullt. Hugo skratta och sa att bebis gjorde karatesparkar på Hugo :) ♥



Hur det annars det går för mig, upp och ner varje dag. Men var kanske inte världens smartaste att städa toan igår, men den är ju endast på 5kvm. Men låg halva dagen på soffan sen :( jag tror att jag orkar mer, jag fattar inte att jag kanske ska undvika vissa saker. Men det är oundvikligt att inte göra vissa hushållssysslor. För Alex kan inte både jobba 100% och laga mat, städa, skotta, handla... bara för att jag är "handikappad". Mitt ego klarar inte av det. Jag vill att andra behöver mig och INTE att jag behöver andra!

Hjärtat

Kolla in det här hjärtat, det var sensommar när han var 2 år.
Jag gör inget annat än smällter. Du har mig lindat runt ditt finger ♥



Symtom

Får jag skita av mig lite?

Jag sitter här vid datorn, suttit lite för länge tycker mitt bäcken då känslan av att den ska falla isär. Ska lägga mig lite. Jag får blodtrycksfall när jag sitter ner på en stol, ganska bra jobbat. Känslan av en kall våg och svimningskänsla. Mina fötter har börjat svullna så mina strumpsträck sitter kvar i 2 timmar efteråt, kassler ben har fått en annan innebörd. Samtidigt som jag börjar domna bort i fötterna för jämnan. Oh yeas så najs att vara gravid ;) dock vet jag att det finns sämre fall än mig ... jag är ju glad att jag kan gå och prata ialf :) men får inte gå för långt eller stå för länge då känslan att att höftkulorna ska tryckas bort...

HAHA. Man får ju ha lite humor när man ser på det hela ialf :)
Den lilla sparkar så gott i magen, tur att jag inte är ensam ...
jag får ju något otroligt vackert av det hela.

Tidsfördriv

Har beställt lite sommarkläder till barnen från H&M ...













Lite mer linnen och shorts blev det, Hugo passar i varma färger och Casper passar i kalla så måste jag konstarera att det är även tufft med rosa på pojkar ;)

Verkligheten

Är där ute, jag behöver vardagsrutiner för att hjärnan ska funka. Var hos barnmorskan idag ialf, allt såg bra ut med bebis :) låg på ca 148 slag/minut det lilla hjärtat. Men jag blir hemma resten av veckan och ska se hur jag mår i slutet av veckan. Annars blir det kontakt med läkare, som i sin tur inte har en enda ledig tid nästa vecka. Bådar gott hör jag!? Nja. Känns lite absurt att vara i denna sits, jag sjukskriven? inte direkt min grej. Skulle klättra på väggen om jag nu kunde :P men mentalt gör jag det.

Nytta

Försöker göra lite nytta nu när man är lite "handikappad". Ringer runt... har ringt Aurora barnmorska i karlskoga och försöker ringa Njoy och säga upp mitt medlemsskap för ett tag framöver. Ingen idè att betala varje månad men man kan inte träna normalt, förhoppningsvis får jag komma till sjukgymnast via barnmorskan! För att träna så inte foglossningen blir ännu värre.

Tråkiga ärenden som man skjutit upp på... men Njoy svarar inte. Så får väll åka förbi de imorgon... ska ändock till barnmorskan på vägen. Hoppas det går bra imorgon och man blir tagen på allvar. För jag hatar verkligen detta! Inte min grej att strosa runt hemma. Men att man får ont av att gå och lämna sonen på dagis som ligger max 200 m bort? hm. Detta kommer bli ett tjatmoment från min sida då jag kommer bli allmänt dum i huvvet av att gå hemma. En mirakelkur tack :)

Rastlös

Det kryper i mig att ha så ont. Jag kan inte göra det jag vill. Gå på en lång promenad i solen, då ligger man handikappad resten av dagen... osv. Jag får bli hemma imorgon och övermorgon för detta blir inte bättre ;( ska till barnmorskan på tisdag, får se vad hon säger. Blir väll först och främst att man kanske är hemma denna vecka och hoppas att det är tillfälligt efter fallet. Men men, ska inte ta ut i förskott. Blir illamående och biter ner mina utsparade naglar över tanken att bli sjukskriven ... vad gör man på dagarna? ush! men måste förstå att kroppen inte kan, men rent mentalt kommer det äta upp mig. Förhoppningsvis kan man få komma till sjukgymnast och kanske vattengympa eller liknande så det inte blir värre. Sen då? börja virka? läsa en bok? ... eller vad fan gör man?

<3


http://www.youtube.com/watch?v=1nP3XB7hrFo






tänker... livets vändningar... orättvist... gott och ont
min familj... inte ta saker för givet för ofta
... mitt allt ♥





Lördagsmys

Dagen börja med sovmorgon :) och sen bar det av mot marieberg... var tvungen att ha nya mammatrosor. För mina vanliga är INTE särskilt sköna längre! Tyvärr har jag fått mer ont nu, var nog sista gången jag gick på marieberg. Var där i en timma och jag såg ut som en vaggande kossa. Trodde inte jag hade så ont, men fallet igår borde ha utlöst foglossningen värre. Får se hur det blir? ush.

Vi fika hos min mamma&pappa sen, träffa syster & noah :) sen åkte vi förbi sammie & malins nya lägenhet, oh nu vill vi med ha en ny soffa! Nu är vi hemma, mannen står framför spisen.. mer än gärna :D och han offrar sig att se melodifestivalen också. Vilket man jag har :) han kan han!

Gravid

Har lagt lite extra tanke på att när man ser bilder på gravida... så framhäver man självklart magen genom att "klä av sig". Men vart går gränsen på naket? Är det mer OK att klä av sig allt och stå naken när man är gravid och lägga upp bilder på internet än att göra det när man INTE är gravid!? För att bara stå i trosor och ingen bh verkar inget konstigt när gravidmagar ploppar fram. Vart går gränsen till OKEJ? Naket, halvnaket eller påklätt...

Nu är det dåligt med gravidbilder från min sida. Andra barnet glömmer man lätt av att ta kort med jämna mellanrum. Men jag vill inte se mig själv i bar rumpa och tuttar som fläker ut... oavsett om man är gravid eller inte så hamnar inte sånna bilder här :) får vara lite påklätt men magen får gärna hänga ut och hamna i fokus :)




12 veckor kvar till det lilla hjärtat tittar ut!
OBS! rekommenderar inte att ramla på isfläck när man har foglossning... suck

RSS 2.0