Onödiga tankar

Nu har vi städat hemmet, finns inget att göra (eller inget som är värt att lägga energi på) Alex spelar xbox och Hugo ser på barnprogram med chips i handen, alla är nöjda förutom jag som alltid ska bli rastlös i sånna här lägen. Att vara ledig är överskattat!

Andra tankar är att jag ska nog klippa av längden ytterligare nästa gång det klipps. Annat är att jag har mustach! ja. Jag ska nog f-n ge mig på några sånna här behandlingar så det aldrig växer tillbaks... så kan jag sluta mig att störa på den.

Det vart lite dyrt på ica maxi idag, Monica, Niklas & Selma kommer hit ikväll. Blir lite Yatzy och cola :) fulländat!

 

Mina två prinsar!
Mitt hjärta är delat på två, de har mina två bitar ♥


Wow

Idag är det nyårsafton, och känslan är långt ifrån. Imorgon är det januari på det nya året. Jag ska vara glad om jag är vaken till tolv slaget! Och faktiskt så bryr jag mig inte, detta är en vanlig dag med god mat och nära & kära. Hugo förstår inte detta med tolvslaget och inte kommer han vara vaken heller. Alex har svinont i tån (nageltrång) stackarn var och skärde i tån igår, så han lär knappt kunna gå idag eller närmsta veckorna änns ha en sko på sig :( han och hans tår alltså! men jag tycker faktiskt synd om han nu... trot eller ej :)

Igår träffa jag Jessika, Evelina & Malin... de var här på te och mellis, jättemysigt och roligt att träffa er alla.. vissa var alltför länge sen! Sen drog jag & Malin på ett träningspass, och fasiken vad jobbigt det var. Men skitkul :D

Nu vankas det härlig frukost!
Tända ljus och mys.


GOTT NYTT ÅR

only the indiska

Jag fick löpa lite amok på indiska, hur kul är det inte att springa därinne? handla för juklappspengar och lite därtill, men ändock fick jag inte skitmycket, vart kuddar, taklampa (en rosa) och lyktor. Men nöjd vart jag, plus att jag skvätt lite vit färg på nattduksborden. Heja! Kul med inredning. Tycker jag :)









ÄggKlocka

Nu står klockan, dags att koka ägg. Dags att fördriva tid :)
så tråkigt att koka ägg. Men så jädrans gott.





Ett kort på min prins, dagen innan julafton.
Han visar aldrig sina tänder där uppe, så bad vi honom le när vi tog kort.
Detta vart resultatet :D



Dagens

Tanke har lutat åt den förbannade filmen 2012. Ni som har sett den kanske förstår vad jag syftar på? Den är 2,5 timma lång och jag grät väll 2 timmar av filmen. Japp. Inte för att den var sorlig, men det var den såklart men att jag fick ångest och tänkte hela tiden på min familj och speciellt lilla Hugo som omöjligt skulle klara sig på egen hand vid en katastrof... jag orkar inte med sånna skitfilmer, den var bra men för jobbig. Kommer EJ att se den igen!



Veckan ska vara relativt avslappnat, måste plugga en del... och Hugo är sjuk så Alex får vara hemma, så jag får tid att plugga :) bra att ha karlar ibland ialf, hihi. ♥


Frukost

Dags för frukost snart... efterlängtat nu när jag har välling hemma :) må vara en av få vuxna som älskar doften och smaken av välling, mmm :)



VIKTIGT! ÄT MER FRUKOST!
Människor som äter frukost mår bättre och väger mindre. Frukosten ska sparka igång förbränningen och ge energi. Satsa på fibrer, frukt, lite grönt, mjölkprodukter och magert pålägg på mackan.

Utan frukost fungerar hjärnan och muskler dåligt. Du behöver kolhydrater för att kunna tänka och vara fysiskt aktiv. Därför passar havregrynsgröt väldigt bra till frukost, likaså mackor med grovt bröd eller müsli med bär och yoghurt. Lägg gärna till ett ägg till din vanliga frukost. Det ger ett bra proteintillskott.

Äter du yoghurt kan du gärna lägga till lite krossade linfrön (förvaras kallt), lite pumpakärnor, havrekli och några katrinplommon. Mycket fibrer och nyttigt fett  som är bra för att sänka blodfetter.

Risken att få i sig för mycket mat till frukost är inte stor. De flesta av oss äter alldeles för små portioner frukost. Den vane bantaren kanske tänker ”Ja men det är väl bra, då sparar jag ju kalorier” - men så ska du inte tänka! Man blir inte överviktig genom att äta en lagom stor frukost eftersom du hinner förbränna måltiden under dagen. Det är mycket viktigare att du tänker på portionsstorleken vid lunch och middag och hur mycket du äter innan du går och lägger dig.


FRUKOSTFÄLLOR:

Juice – lätt hänt att för stor mängd slinker ner, 1 dl är lagom
Ljust fiberfattigt bröd – mättar dåligt, du måste äta många skivor för att bli mätt.
Marmelad – ger en snabb sockerkick som höjer blodsockret onödigt mycket och ger tomma kalorier.
Fruktyoghurt- innehåller onödigt socker
Socker i te och kaffe – tomma onödiga kalorier
Fet ost – innehåller skadligt mättat fett och ger många extrakalorier





Dagen efter

Nu är julafton över... det går väldigt fort. Men många mer jular att spendera :) Vi alla har fått så fina klappar. Mer än vad vi önskat. Barnen är otroligt nöjda och glada idag... Alex & jag fick färre men stora klappar, en trådlös dammsugare, strykjärn & sodastreamer plus hugo boss parfymer, plus massor med små saker därtill. OJ vilken jul. Men man märker att man blir gammal, för det är inte klapparna som räknas utan sällskapet. Igår  var vi hos mina svärföräldrar... och jag känner mig alltid som hemma där :) de gjorde en god och skrattfull jul, tack! Dagen före mös vi hos mina föräldrar, vilket jag är uppväxt med ;) olika tradtioner men båda gör mig lika tillfreds.

Idag kommer min storebror på besök, byta lite klappar. Träffar han inte alltför ofta... så det ska bli roligt :)
Imorgon blir det nog att åka pulka med barnen! Så har vi gjort det för iår ialf!


God Jul

Julfirandet börjar idag, en del klappar hos min mor & far :) ska bli mysigt, den hederliga kålsoppan som jag aldrig äter. Blir julgröt för min del! Sen glögg och alla andra typiska julgrejer... barnen ska få sina klappar både idag och imorgon. Imorgonbitti får barnen öppna sina klappar de får av oss, efter frukost... vi brukar lägga de under granen när de lagt sig, så de tror att tomten kommit ;)

Vi får en riktigt vit fin jul iår :) perfekt!

att Alex alltid ska vara ute i sista sekunden, han ger mig feber ... han har nyss åkt in för att köpa julklappar! hm, undrar om det kommer finnas parkering? ah det skiter jag i... jag är hemma med barnen, vi ska ta det lungt, de mår mycket bättre idag. Hugo vakna sent igår kväll för han var ledsen och hade ont i benet med hög feber, men idag är de som de aldrig var sjuka igår. Skönt :) de tittar just nu på filmen bilar. Så det är dags för mig att städa.

Tjoho.



...

Vad tyst det vart i huset... barnen har lite biverkningar från andra sprutan från igår... kanske ska vaccinera de oftare? närå, hoppas de är mer pigga imorgon, för då är det lillejul. Blir att fira hos mina föräldrar. Julafton blir hos svärföräldrarna iår. Jag är klar med mina klappar, men Alex som vanligt är i sista sekund, han ska shoppa imorgon. Själv sätter jag inte min fot där!

Idag blir det gymma med Monica, lite kul med sällskap :)




Väntar

Jag inväntar familjen som ska komma och hämta mig hos min mor & far. Jag låna deras bil idag till jobbet... då både jag skulle iväg och alex med båda barnen till tandläkaren tidigt på morgonen! De ska få sin andra spruta idag är tänkt, hoppas det finns kvar och ingen kö tack. Konstigt att vara i sitt gamla hem, helt ensam i sitt gamla rum. Visst jag är alltid trygg här. Men jag längtar inte tillbaks ialf :) oavsett om jag fick allt serverat! Nu är det jag som serverar, men på ett vis är det som gjort att jag tagit ansvar och växt upp och blivit trygg i mig själv.

Shit nu blev jag djup... men annars jobbet var kontigt när det var så lite barn... men ack så kul man har med arbetskamraterna, får sig alltid ett gott skratt! :D

Nu är jag "ledig" resten av året. Från jobbet ialf, men skolan ligger kvar, en del att ta tag i.
Mamma fråga mig idag om jag ska slå ihop till en examens"fest". F-n det har jag inte tänkt på, men det ska jag nog. Jag som har pluggat så länge, förtjänar lite cerdit ;) och självklart presenter sitter aldrig fel.

The Wall

Väggen är färdig i sovrummet...





New

Ny styling på bloggsidan, lite roligare kanske :) Nu på morgonen så blire sortering och städning som gäller för mig och Alex. Han är nere i källarn, sorterar i verkstaden... ser ut som f-n där nere! Jag kommer ta lådorna här uppe som gärna samlar på sig skit. Så det blir en seg dag idag. Alex och jag tänkte gå ut och gå utan barnen sen, lite kvalitetstid :) de får vara hos farmor och farfar sen.

Morgonen

Vaknade av mig själv vid 8 snåret... kunde sova mera men ska hinna äta frukost innan träning, så jag inte kollapsar på köpet. Vi åt frukost vid 9 :) mysigt, Pappa Alex stallt fram frukost och tända ljus. Han gick upp med Hugo halv 6. Jag sa till han sen att du kunde ju ha sövt om han, men Alex trodde klockan var mer än den var och han var pigg. Rolig han! ah jag fick sova ialf :) skönt! Efter träningen hade han plockat och damsugit. Hur skönt är inte det? älskade. Underbar start på dagen, nu ska jag laga lite mat hade jag tänkt.

Toppitopp

Nu har jag kraschat... väntar på tvätt. wihaaa!





Hugo har bråkat lite på morgon kvisten. Han har sovit väldigt bra på senaste tiden, men imorse så var han ledsen vid 3, sen 4, sen 5 och sen 6 så ville han sova brevid mig... sen tog han med så mycket leksaker han kunde, låg och sparka på leksakstraktorn så den slog till mig hela tiden sådär kl. 6.20, gissa om jag var trött? för jag hade stallt klockan på 6.30. Och det var mörkt och jag anade att han låg på ett visst sätt så jag slängde iväg traktorn... men jag gissa fel .. så han fick traktorn i huvudet. Gissa om jag kände mig som världens sämsta mamma? :( men han gick att trösta snabbt min lilla gubbe! Så släng inte leksaker när det är mörkt!


Tack!

Jag vill tacka mina underbara vänner för en underbar kväll igår. Hur god mat fick det inte vara då? Perfekt Tejlan :) och vi skratta så andan fall i nöd. Gud vad kul vi hade, en helt vanlig onsdagkväll :) måste bli oftare, och så säger jag inte bara för att... det blir alltför sällan. Tack för att ni finns! ♥

Idag har jag jobbat hela dagen. Hämta Alex på jobbet, för vi har knappt 5 min från varandra, men inte ofta vi slutar samma tid så det är tidslyx det :) kommer hem, steker pannkakor då blir barnen glada. Nu badar Hugo så han får russinfingrar. Sen är det Caspers tur att ta en dusch. Snart ska de till kojs så mamma och pappa får mysa lite :) kvalitetstid!

 


Scary

Jag skrämmer mig själv just nu. Jag ska ju på tjejmiddag ikväll, utan att jag visste om det. Eller jag visste om det, men hade glömt? what? jag glömmer aldrig sånt annars, jag fattar inte änns att det är onsdag idag? Ialf så ska det bli jättemysigt :) längtar! så får pappa Alex ta barnen ikväll :)

Skulle ha tränat, men får ta en promenix nu på morgonen efter jag lämnat Hugo. Sen blir det plugga i massor, sen ska jag hämta barnen på skola & dagis!

Nu har jag ätit en kopp välling med tunnbröd :) mmm. Det finns inget bättre än frukost! återigen.

Järn i elden

Dags att lägga på ett kol? Dags att lägga korven i moset? Dags att sätta pålen i röven? ... det finns många fraser om hur man ska sätta fart. Inget av det behöver jag just nu, för det är illa tvunget att gå i hundraåtti. Därav dåligt bloggande, dagarna de flyger inte iväg utan de existerar inte änns ... jag förstår de som tar något omänskligt för att få timmarna att räcka till, sluta sova och få mer vaken timmar... då räcker inte koffein tabletter nej. MEN snart så är skiten över! Skolan. Halleluja! För jag har inte änns en gris hemma nu. Perfekt såhär vid jul. Men jag vet att det är för en kort period och nu är de tuffaste veckorna enligt mig. Allt krånglar på köpet, självklart, med jobbschemat och skolan, osv. Det fixar sig :) det gör det alltid.

Idag blir det min mammas hemmagjorda köttbullar med makaroner. wooow :)
Har knappt hunnit käkat idag, men tidsbristen gör inte en hungrig.

Man kan om man vill !


Fixa

Måste säga att Erik blåste finallåten med storm!

Det är mycket som ska fixas och donas. Jag lägger imorgon allt på hyllan! jag orkar inte. Men måste se till att träna och städa ialf... sen får dagen ta dit den tar oss, ska bara umgås med min älskade familj. De jag värdesätter.






Familj och vänner är något som man ska ta vara på. Kärlek i olika dess slag. Har nog aldrig i mitt hela liv varit så öppensinnad och fylld av trygghet som nu. Jag har förändrats sen jag födde mitt barn. Till en mer ödmjuk och starkare människa. Oerhört tacksam för mitt liv. Jag har alltid försökt sett bra i alla människor. Men nu är det slut med det. Jag måste filtrera det negativa. Jag kan och orkar inte förstå, och åter förstå människors handlingar. Det är deras val, man har alltid ett val. Att skylla på annat är lågt... alla gör misstag, och att erkänna de gör en människa inget annat än just mänsklig. Jag ger och jag får, kärlek... de som ej ger kommer ej att få... det är en människas val. Mitt val är att ge tills jag dör, jag kommer då att leva därefter!










http://www.youtube.com/watch?v=aH8MIdVJkSY ♥






Länge sen

Jag var så här trött, ofokuserad och stressad. Denna vecka har inte varit på tipp topp. Jobb, plugg, träna, laga mat m.m och Lucia (med Lucia kommer två barn på två olika ställen+ Lucia på jobbet) ... det är mycket som hänger i luften och jag känner att idag ORKAR jag INTE änns tvätta... nej. Men måste väll det kanske... lite sent nu att sätta på tvätt? OH. Behöver nog sömn, men behöver vakentimmarna till att fixa allt. För imorgon blir det en tidig morgon IGEN. 7.15 ska vi vara på Hugos dagis, då går "tåget". Det är mycket annat som tar energi ifrån en, en del får man filtrera bort, måste... jag längtar så till våren. När jag endast kan fokusera på jobbet!

Det här med att dela julafton osv. När man har egna barn och  bonusbarn och morföräldrar och vice versa. Jag säger bara att julen blir inte riktigt lika glittrande som när man var liten... hur gör man det lika för alla? alltid ska det vara så krångligt och LIKA för alla. Går det? antingen kan man väll dela sig på hälften eller stänga in oss inom fyra väggar kanske?

Nytt

Ny frisyr fick det ju bli ja. Håret rök ett antal cm. Tack Carro :)



Härliga dag

Har praktiskt taget varit ledig hela dagen :) var en stund på eftermiddan på skolan. Hugo fick följa med eftersom det bara var för en kort stund, sen åkte vi till min mamma och åt lite... drog vidare till min kära Therese :) drack lite te och bubbla. Hugo titta Shrek, tur att Therese är en disney fantast! Det var supermmysigt och måstes göras oftare, har saknat henne så :) den vänskapen kommer aldrig rosta!


Lilla familjen gick fram på torget idag och åt lunch på stickans. Vi hitta en gammal kista för under 100 kr på navet., helt underbar... men vart den ska stå blir en annan femma, var tvungen... den får nog bli i sovrummet senare :)

Nu vet jag

Hur sovrummet ska bli complete. Det ska få bli en twist av vårt kök och vardagsrummet. Gammalt & vitt med oriental känsla... ja! Lite lyktor & kuddar, prydnad i rosa/lila touch mot det vackra vita :) mmm. Mycket silver i ljusstakar och silverspeglar. En väggmålning som påbörjats, en illusion av ett träd... med rosa/lila blommor i trädet. Svårt att förklara men blir kort när den är klar! Men äntligen så vet jag hur det ska se ut. Som jag har grunnat på detta... haha. Lyxproblem!






.....

Dagen har bjudit på skrivning, vi är nu "klara" med vårt arbete, i det stora hela. Men ska gå upp med uppsatsen på ventileringar, sen så. Fyra möten kvar i skolan, sen är jag DONE. Yeas, då är jag förskolelärare med finare ord :) Halleluja. Idag blire pannkakor och Carro kommer och klipper mig. Blir nog en bit som ryker, måste få en frisyr NU! Imorgon är jag praktiskt taget ledig. Ska spendera den med min familj ♥






En vän kan viska, och ett löfte brista... (M.Horn)








Jag drömde om dig inatt min vän, att du var ledsen och sa förlåt!
Jag tog emot dig med öppna armar och förlät.
Det skulle jag göra utan att blinka...
Min undran är. Vill du?



Kort

Om helgen. Mår bättre. Igår var det julkoncer i kyrkan. Idag en långpromenad med Monica. Hämtat ägg & bullar hos mamma. Är själv ingen bull-mamma. Hugo & jag har varit på teater idag. Jag har även påbörjat ett projekt, en vägg målning i sovrummet... får lägga upp bilder sen. Tror den blir klar snabbt. NU vet jag äntligen hur sovrummet ska få sin prägel. Har stått still och inte vetat men NU äntligen. Ska blanda orientaliskt och gammalt vitt å avskavt... ska bli värme i rummet, älskar orientaliska lyktor... så det får bli. Nu blire kvällsmat, glömt att ätit & tv , jag valde bort GossipGirl för att måla ikväll... Hmmm, illa?

Vaknat

Har nyss vaknat till... fick världens feberchock inatt, fortfarande feber och allmänt skit. Missa dagens jobb, försökte men kom inte änns till dörren. Smart att vaccinera oss en torsdag på jobbet, för igår mådde jag bra. Men inatt och idag är piss. Känner att febern börjar gå ur kroppen, men fortfarande skit... hoppas det går åt rätt håll nu, och att det är bara endags grej. Ja ja. Borde kanske få nått i magen?

Just nu hålls vårt skjul på att rivas, alla som har sett den och skämtat om den. Nu är en borta, äntligen! :)

Ska ju träffa tjejorna ikväll på idol kväll, inte alltför ofta. Hoppas att febern sänks snart!


Två flugor i en smäll

Lika bra att göra det liksom! Har nyss varit och gosat på MVC, där  man får ligga spretat på britsen. Att man aldrig vänjer sig, sa jag till barnmorksan... en funderare, att kanske lika bra att inte göra det. Vore det fullkomligt normalt kanske? Ialf, det KÄNDES kan jag säga. Men hon var otroligt snäll, en av de bästa barnmorskor jag mött. Hur gullig som helst. Tackolov! Nu är det över, men som sagt när jag ändock håller på att tortera mig själv så varför inte en spruta på detta? :) ska få på jobbet, så åker dit en sväng vid 13 tiden... hoppas jag slipper en massa biverkningar och skit. Ska ju jobba imorgon och det är träning i helgen. Hoppas hoppas.

Nu ska jag plugga stenhårt, för snart nästa vecka är vårt mål att vårt arbete ska vara klart. Blir självklart mycket finslipa efter. Men att få klart helheten kommer bli otroligt skönt!

Stanna tiden!

Tack! Den bara flyger iväg. Hallå? December? Det var nyss jul, tyckte jag. Ush. Men tiden får gärna springa förbi snabbt en månad till. För den 13 januari är jag HELT färdig med skolan. Jag spyr på skolan just NU. Kommer säga glatt adjö, will never come back... Sajonara my homies! I`m done. Kaptish... snart så.

Jag tvättar just nu som en galning, tvättmaskin har varit sönder. Och tvätthögen den växer. Lutande tornet i Piza, släng dig i väggen! MEN äntligen tvättmaskin & torktumlare, I`m in heaven.

Till annat äckligt, har fått finnar på ryggen. J-vla hormoner! Inte mycket i ansiktet, några blemmor som man kan leva med... men ryggen? Jag och hormoner, vi är inte bundisar. Ska alltid vara nått, aldrig kan man få vara normal. Ska sätta in kopparspiral på torsdag. Men det ska inte spela med hormonerna... kan leva med några finnar, bara det inte blir som för snart 2 år sedan. Inte kul att se ut som en pizza i ansiktet. Men det blir nog inte värre änsåhär än idag kan jag inte tänka mig, eftersom jag varit hormonfri nu i ca 3 mån. Skönt att vara sig själv för en gångs skull. Inga hormoner, ingen migrän, mega acne, nedstämdhet etc. etc...

Ikväll blire DesperateHouseWifes :D kvällens höjdpunkt.

 


RSS 2.0