Hugos lilla näste








Efter om och men

Med den nya VFU:n (praktiken) som vi ska ha i vår. Det var inte lätt att välja. Jag har en liten annorlunda uppsättning av kursen. Jag hörde av mig till den skola jag vill vara i först, gamla hederliga Kumlaby skola, det är de enda jag vet har en särskola i vanliga grundskolan. Jag hörde av mig till rektorn i fall jag får en plats på Kumlaby, om hon kan fixa en plats åt mig i en särskoleklass. Och det kunde hon =) gissa om jag blev glad. Hoppas bara att jag får en VFU plats på Kumlaby. Det vore det ultimata!


Annars så ska jag sätta igång att plugga inför seminariumet imorgon. Alex är med Hugo på dagis. Inskolning pågår fram tills nästa vecka. Idag ska Hugo äta där. Verkar gå bra, ska följa med krabaten på fredag tänkte jag! Min lilla prins.


En sak som jag är så trött på är MITT hår. Jag har fått en tanke, endast en tanke. Kommer säkert inte hända?
Klippa håret kort-kort.

    

Nu är de stylade och skitsnygga i kort hår.
Långt hår är också jättefint, kanske finare OM man passar i det.
Jag vet inte längre vad jag passar i? Långt , kort, mellan?

Tänk om jag nu skulle klippa av mig allt hår, och så ser jag ut som en apa? nej jag tror inte jag vågar


Nostalgi

Jag var inne på Facebook och såg att min Kusin lagt in lite oldies.



Jag för ett antal år sedan. Så fin bild. Jag kommer ihåg att jag älska att klättra i mormor och morfars lönn. Nostalgi!



Vilken kärleksbild. Jag, Kusin och mormors Syster




Malin fram med mera bilder, MERA =)


Lite på G

Inte riktigt helt okej är man inte, känns lite som att gå i dimma.
Men efter Hugos inskolning så gick mamma,pappa o barn till sveas och åt. Mysigt!
Alla är på något sätt "sjuka". Jag, som då fick migrän för några dagar sen, dimmigt och lite illamående sitter i. Sedan har vi Alex, som då har ont i halsen, feber och är förkyld. Sist men minst vår ´lilla Hugo, som då har förkylningsastma, idag värre än någonsin, hosta tills han spydde, fick feber så jag fick åka och köpa alvedon. Som just nu är friskast i familjen.

Jag och Alex tänkte börja sortera källaren imorgon, men det blir nog inte av denna helg?
Vi alla kommer nog bara sova och ligga i soffan, lite frisk luft får man hoppas på.

Nu ska jag läsa skvaller tidning. hej o hå

Nya

Nu har Hugo börjat dagis, vi började inskolningen igår, går sakta och säkert. Vi är med på dagiset i början och succesivt kommer vi att "lämna" Hugo lite ensam med dagisfröknarna och barnen. Hugo är nyfiken och visade redan idag efter andra dagen att han trivs och tycker det är så kul med alla leksaker och barnen. Hoppas det fortsätter vara såhär bra så lär det inte va några problem.

Var på mariberg med mamma och handla gummistövlar och mockasiner till Hugo. För mig blev det ett par fejk-converse, vita... annars pröva jag ett par jeans, skulle inte ha gjort,. såg mitt stora arsel i en av speglarna i omklädningsrummet, hatar dessa speglar. Ser alla celluliter m.m, Visst jag har kanske gått upp max 2 kg än vad jag normalt väger. Men att jag inte kan knäppa ett par 36:or, som jag nog kunde förut. det känns INTE OK. Jaja, det är väll JUL-kilon.
Kan ha att göra med att jag har en PISS dag idag, är så seg efter mitt migränanfall igår. Och är helt fallfärdig nu känns det som. Så nu ska jag sova och hoppas att jag är piggare och bättre humör imorgon, ingen känna-sig-fet-dag och dålig-hår-dag som oftast kommer samtidigt. Ingen härlig känsla. Allt sitter bara uppi knoppen

Ingen dag för Johanna

Bra + Dåligt

Dåligt = Fick migrän idag, låg som en hösäck i soffan i några timmar men sen slog eeze till men seg & trött ändå.

Bra = Hugo och jag var på hans dagis idag. första dagen, weey. (detta var innan migränen slog till) och vi har varit på kalas hos farbror Sammie (detta var efter eezen funkade) så det vart smörgåstårta på kvällen, sen gick jag och Hugo hem, var bestämd över att frisk luft skadar ingen.

Så nu är jag trött, efter en timmas tvångs läsning på datorn inför nästa veckas seminarium. Så mår jag illa nu, dags att sova.


Men dagen har bjudit på mer bra än dåligt. Så det är ju bra

Mamma Barn







(bild tagen av Alex kusin, Anna Anglevåg)

¨Fullkomligt älskar älskar älskar denna bild. Den berättar precis mina känslor för min Hugo

Idag har varit en lugn dag, Ätit frukost, handlat mat, lagat mat, ut och gått, tittat på film, dricka te, ska snart dansa. Har tänkt att börja dansa street/hiphop igen, sluta med det när jag vart gravid. Jag ska pröva på tisdag hur jag känner, men kommer älska det. Älskar dansa street, det är den roligaste dansen.

Imorgon är jag ledig, ack så skönt, Inget plugg, ingenting. Min nya delkurs börjar på tisdag, ny kurs nya människor. Massa böcker att läsa, blä. Men oftast intressant men jobbig, Jag får dock talböcker att låna, så det blir en del lyssna på talböcker i vår, måste förnya mitt ID där jag kan låna talböcker. Det fixar mitt studiestöd åt mig. Det är nu två år sedan jag fick diagnosen dyslexi. Har nog inte riktigt bearbetat det hela, Men nu blir det mycket pedagogik, läsa och skriva så jag kommer ha fullt upp att bearbeta vilken studieform som passar mig bäst,

Imorgon The Big day

Tenta imorgon. Finns kanske roligare saker?
Har pluggat idag, och varit i skolan, nu ska jag vila skallen lite.

Hämta Casper sen efter Hugo vaknat. Casper börjar bli så stor. Inte bara ytligt utan intellektet med.
Igår hämta vi honom och där satt han och byggde smålego helt själv. Inte bara byggt utan känsla, detta var byggnader med mera. När vi skulle gå så tog han undan legot alldeles själv, utan att jag behövde säga till. Man blir så glad när man ser sånna små grejjer händer. Han har börjat tvätta händerna efter toa utan att man behöver säga till. Detta är fina underverk i mina ögon. Och att Hugo nu är så duktig på att äta mat, helt plötsligt och att han är duktig på att äta själv. Man blir så stolt.

Underverk är vad barn är

Frostbiten






Har nu äntligen fått en litet redigeringsprogram, Men bara laddat ner för lite prov.
Adobe photoshop Lightroom, Får se om jag gillart då får man köpat!
Ska se till att pröva det senaste elements 7, som tilltalar mig mera. Får se.
Lägger upp lite bilder på min lilla Hugo imorgon, uppladdningen är så seg.


Godnatt

Är vad jag vill säga till min älskling, men har glömt min mobil hos mamma & pappa. Typiskt mig!
Och Alex jobbar kväll, så jag lär ju sova när han kommer hem vid halv 1. 
Har inte skola förns 13-16, men ska upp med lillen. Han vet man aldrig när han vaknar, ena dagen kan det va 7 o andra dagen kan det va halv 10. 

Nu är jag lite trött, borde ligga i sängen, men så mycket jag vill göra. Jag har börjat måla på¨en tavla som jag nog nämnde innan, men fortsatt med den ikväll. Börjar likna något? lite abstract konst, man får se det man vill se.
Har tittat på lite O.C avsnitt, laddat ner ALLA. Så jag och Alex har lite O.C maraton, men nu fick jag se lite utan han.

aja, jag vill göra så mycket med inredning, långt ifrån vår ekonomi =P drömma kan man alltid göra, det är bra för hälsan.


Detta vore väll drömmen i barnens rum?



Hur kan man inte älska detta charmiga badrum?



När jag ser detta, vill jag bara måla tak och golv vita!



Har blivit lite jobbigt kär i gamla möbler och prylar.
Har fått nån mani att vilja göra om allt jag ser som är gammalt. Nu snackas det inte 70 talet.
Det ska vara prylar från början av 1900talet. Svarviga ben och blommiga serviser.
Det ska vara vita slitna möbler. Har köpt en "gammaldags" sekretär från ikea. det var inte det ultimata, vill ha en riktigt gammal, men köpte en för klapppengarna, gick på en 2 tusen. Men nu säger mamma att en i släkten har en sekretär som de vill slänga. Oh vikken timing? perfect.

Nä nu ska jag sluta tänka på ALLT och ingenting. Hoppas jag kan somna inom en timme ialf.
Godnatt!

.....

Har varit och veckohandlat mat, lika "kul" som alltid.
Igår klippte jag mig, tackolov fick jag foten ur arslet att ta mig till frisören.
Har köpt mig ett par läsglasögon, senaste tiden har jag haft mycket spänningshuvudvärk. Så ska se om det kanske blir bättre nu, blir bara när jag nu sitter vid datorn eller tv:n eller läser. Lite ovant, men mycket skönare för ögat att läsa.

Handla lite inredningsprylar igår. Även en stor duktavla, som jag börjat målat med lite akrylfärg. Får se vart den slutar?

Jag hade fått ett photoshop program av min mans lillebror, de har varit i thailand.
Det senaste adobe photoshop elements 7. Var så GLAD. Men då var det till en MAC (apple) dator som inte vi har.
Vart så himla ledsen, såg verkligen fram emot att redigera bilder. Men men. Får köpa mig ett nytt som passar vår dator.

Imorgon ska jag redovisa inför min klass, alldeles själv. ush, fast nu känner vi varandra rättså bra. Men helst skippar man ju det helt ;) men man måste göra det som ska göras. Önska mig lycka till!

Jag vill...

... ha en hund (måste tänka hundra ggr till, så vi får den hunden som passar just oss och när det passar bäst) men någon gång så ska vi ha en hund. dock en liten, lätt att transportera! =P

... komma igång att teckna, måla , tiden som blir över är man bara trött. Men jag ska ta mig snart. Fånga stunden

... fotografera mera, vill ha ett fotoshop program (snart här, transportas från thailand av Alex kompis) då kommer kameran gå i amok, älskar att redegera. Vill ha mer bilder att sätta upp här hemma. Ska utöka min hobby mera.

Det är kanske inte direkt nyårs löften, men nyårs viljor ;)
Oroa dig inte mamma för att vi skaffar hund hur som helst, detta är något som vi tänker över noga. Finns mycket frestande just nu på marknaden, men jag har lagt band på mig själv att vilja köpa varenda hund jag ser =) nu gäller det att hitta "vår" hund. Förr eller senare! vi får se.

RSS 2.0