Dumt

av mig att kanske köpa storlek 56 på bebiskläder kanske?



Tadaa

Inte konstigt att jag gått upp två kilo på tre veckor... bebis visa sig att ha gått upp 1,5kg på tre veckor... vilket resultera i att idag beräknas bebis att väga 4kg... IDAG! så ser ut att bli påskbebis :) ska på UL om två veckor igen och ser ut att bli kejsarsnitt efter det om det visar sig gå upp ytterligare lika snabbt... så om tre veckor blir det nog en lite knodd :) lagom till påsk! ♥

Äventyr




Det är en välsignelse att få uppleva småbarns åren igen...
Ska vi ha en sådan här underbar liten knodd som springer runt igen? :)
Tiden går fort som alla föräldrar brukar säga!


Otroligt

men jag ska försöka ta mitt feta arsle in i duschen... för vi ska lämna Hugo en stund på dagis och sen hämta en släpkärra som vi ska lassa in massa skit i. Eller snarare Alex lassa in kanske... jag kan ju försöka så gott jag kan, fast det säkert inte änns är arbetskraft jag bidrar med. Vet inte vad jag bidrar med nuförtiden? En heffaklump på hormoner. Folk runtomkring säger att det känns som jag varit gravid i flera år... jaaa och hur tror ni jag känner? haha. Har kännt av denna graviditet från start, börja med illamående, migrän och diverse och avslutas med foglossning och diabetes. Lite komiskt är det ialf, haha. Allt detta går ju faktiskt över snart... så det är värt det.

Idag ska vi in till spec.mödravården sen på ultraljud, ska bli spännande! Jag HOPPAS jag får veta mer hur min förlossningsplan kommer läggas upp... men hoppas inte för mycket. Förstår att de inte kan lova något, men man vill ju ha ett litet humm på hur det kanske kommer bli!

Frukost

Sitter här och äter min frukost. Snart ska Hugo till dagis en liten stund! det behövs, han har börjat blivit så rastlös... ett annat behov av att leka med andra barn på sista tiden. Det är kul att se att det händer så mycket. Samtidigt så har han fått ett jäkla humör! haha. Therese fick smaka lite igår :P hon var här hela eftermiddag och en del av kvällen. Vi fikade och mös med en varsin pizza till middag, inte varje tisdag :D Skönt att bara sitta och prata med sin bästa vän och inte ha några måsten! ♥

Idag blir relativt lungt, städa som vanligt...
Imorgon ska vi på kontroll och UL och på söndag ska vi hämta barnvagnen :)
Saker börjar falla mer på plats. Satt min egen mor i syning av amningskudde och tyg till skötbord som ska hänga som ett "draperi" ... imorgon måste vi också åka till tippen, annars blir vårt hem en egen tipp.



Emmaljunga City Cross -08 (köper av min mammas kusin)

Godmorgon

Har nyss ätit frukost. Hugo & jag sitter här i nya soffan som hela familjen älskar ;) Pappa Alex sover en stund till sen ska vi på utvecklingssamtal för Hugo :) sen får vi se vad vi gör? Jag skulle vilja till pickabo och köpa lite vaxduk, de har en del fina sånna. Piffa upp nattduksborden och skötbordet tänkte jag, lätt att torka av, perfekt. Sugen på sveas lunch kanske? ;) eller stickans? Annars längtar jag tills på torsdag då ska vi på ultraljud igen, ska bli spännande och se. Det börjar ju närma sig.

Drömde något sjukt inatt att vi adopterat en pojke från afrika tror jag det var, och hans mamma spökade runt pojken hela tiden ... hon hade gått åt i någon olycka. Lite läskigt. Men nu är ju inte läget så för oss. Snart har vi vår knodd hos oss ♥ vad jag längtar! Få bli lite normal men inte minst för att träffa vårt barn. Vem är du lilla vän?



Man kan inte göra något annat än att älska de...



GLAD

Vi har fått våran soffa :D Alex och min far ska hämta den snart. Yeeeeaj :D men kommer nog ta lite tid att montera ihop ... synd att jag inte är större handkraft :( annars hade jag hjälpt till som en redig karl. Jag är inte den som är den :) men nu känner jag mig totalt värdelös. Ska jag bara stå och titta på? ja ja. Ikväll får vi nog ligga i vår nya soffa ialf ! perfekt !

Sådärja

Nu är alla bebiskläder tvättade! Jag har sorterat lådor m.m. Så nu har bebis en egen låda i hallen :) Inte bara att sortera bland bebisgrejs utan sitt eget med. Toaletthylla, kök, sovrum m.m. Nu gäller det att "boa"! Är vi igentligen djur? är det en instinkt att "boa"? Innerst inne måste jag, en känsla innan bebis tittar ut. Har börjat packa väskan så den med är färdig snart. I helgen ska vi fixa skötbordet och annat. Snart ska vi få hämta vagnen med ...

Något jag önskar jag kunde göra är stooor städa. Putsa fönstren och moppa golven i hela huset. Men bara jag böjer mig ner för att plocka upp en grej får jag så mycket sammandragningar att jag knappt kan andas och har fått för jävla ont i ryggen sista veckan :( kroppen orkar inte...

Okej

Snart är det sjutton dags. 6 veckor max. Tror jag inte kommer få gå över tiden denna gången. Lite skrämmande. Jag har sånna sammandragningar, och sätts det igång nu så stannar de inte upp förloppet. Inte för jag själv tror det kommer nu, men andra blir mer nervösa över det och då blir jag det. Nej nu får vi fixa ALLT snart så jag kan slappna av lite. Övrigt sover jag som en kratta, har så ont i höfterna så det känns att de ska ploppa ut på nätterna. Vaknar av att magen är stenhård av sammandragningarna. Svårt att somna om, pissar tre ggr per natt. Hade jag inte vart sjukskriven redan så hade jag blivit det nu sa min barnmorska då jag har så mycket sammandragningar. Ordnination - ta det lungt. Japp det gör jag ju minst sagt :P Det här med nålar och skit kan jag ta men smärtorna, inte sova, tungt och konstanta sammandragningar som gör mig ännu tröttare. Det tär på mig rakt av :(


Föresten vill jag ha min nya soffa NU! vart är den? ska ringa de, har gått över fem veckor nu.
Där ska jag ligga!

Längtar











Vem sjutton längtar inte efter detta?
Känna solen värmer, sätta sig i skuggan på altan!
Ta en kopp te.
Låta altandörren stå öppen hela dagen.
Barnen springer ut och in.

Det största av allt denna sommar att det kommer stå en barnvagn på altan med en förhoppningsvis sovande liten krabat som även njuter av den underbara svenska sommaren. Svensk sommar är underbar, finns ingen anledning att resa bort härifrån då.

Bebis

Allt handlar om bebis nuför tiden :) vi försöker börja förbereda allt. Jag tvättar och donar, måste även sortera och städa lådor och skåp har jag fått för mig. Samtidigt drömmer jag att barnet är megastort och måste snitta ut den två veckor innan minst, Alex drömmer att mitt vatten går och jag föder. Men oavsett när lill tänker titta ut så är det skönt att ha saker fixat.

Igår tvätta jag kläder till mig som jag ska ha i B.B väskan, idag ska jag tvätta bebisens kläder och välja ut vilka som ska med i väskan. Även börja packa väskan lite granna. Eftersom vi kommer vara där några dagar oavsett.




Min lilla polkagris ♥

Stressad

Nu börjar folk bli mer stressade än mig att bebis vill titta ut tidigare. Det slog t.o.m vad om det igår, en vän gissade på 4 april... alltså en månad innan, hahhaha. Finns inte på min karta! MEN det gjorde mig en aning stressad med faktiskt igår, så idag ska vi åka och köpa skötbordet och resten av små grejs som fattas. Börja göra iordning i veckan med skötbord och allt vad det heter. B.B väska också? men herregud vad man glömmer bort. Med Hugo var det så noga, nu tänkte man kanske ta allt veckan före. Men med mina sammandragningar så vet man inte :P men inte tidigare än två veckor innan tror jag absolut inte ;)


NÄ nu j-vlar kommer Hugo och säger att han vill inte ha långt hår, han ska klippa det... ooooch det går hans mamma inte med på att klippa. oooh nej.

???

Jag tror jag börjar bli knäpp... det kliar något enormt i mina ben. Inte på utan inuti? Är detta vad riktig rastlöshet kallas? Blir så illa ibland att det blir svårt att andas, om det är pga. av barnet som trycker på eller inte? vet inte. Men detta är inte min grej. Att vara sjukskriven och bokstavligen inte få någon fysisk aktivitet som jag är van vid. Det gör mig totalt störd!!!

Aptrött

Kan man vara såhär trött?

Idag har jag varit på kontroll på specialistmödra vården och kära moster var med :) synd att det inte vart ultraljud bara för mosters skull som aldrig varit på nått sånt innan. Jag ska höja insulinet under dag och natt ytterligare och kommer få göra så under tiden... eftersom bebis blir större och kräver mera. Men blir ett till ultraljud om 2 veckor, se hur bebis växt och på kontroll. Sen blir det väll ultraljud varannan vecka tills det är dags. Pratades mera om snitt idag... men det beror på hur stor bebis är och hur snabbt den växer. Tiden får utvisa!

Nä ush är så jävla trött idag... och alla andra dagar men speciellt idag..

NOOOOO

Det har tittat fram en 0.5cm bristning på höger kärlekshandtag... NOOOO! Den lär ju inte bli kortare.



Allting med denna graviditet är totalt tvärtom än den jag hade med Hugo.
Fjäderlätt och mådde toppen, nu känns allt piss bara.
Men sen kommer det goda tackolov, man får pris för denna möda :D tack!

En STOR jävel

Fet brun saftig marabou choklad två hundra grammare... Ibland har man lust att bara skita it rent ut sagt. Deprimerande! När en gravid kvinna vill ha choklad NU. Då ska det vara NU. Men jag får nu inte ge efter mina behov. NEJ! På lördag får jag mumsa på en liten liten liten chokladbit. Får tänka, snart lördag. snart lördag. snart lördag...


Ska snart hoppa in i duschen, efter en fiberrik frukost. Sen ska Hugo till dagis en liten stund, han behöver det. Då han varit hemma i två veckor för krupp. Jag ska försöka orka städa lite när jag kommer hem. Idag händer inte mycket annars. Igår var vi på Me and I party hos svärmor. Jag köpte mig ett par knickers till sommaren. Svärmor och såkallade farmor köpte en uppsättning till alla tre barnbarnen sina. Det var så ûbersnällt av henne :) jättefina kläder!

Imorgon ska jag till specialistmödravården på kontroll. På fredag ska vi köpa lite skor till barnen till vår/sommar så har vi det gjort :) och ett par snickarjeans till Hugo som de fått in på kappahl. Äntligen! Som jag har letat.

Luncha?

jag vill verkligen luncha på sveas idag... men då måste man ta med stick å nål. Jag är ju inte lika smidig som kanske vanliga diabetiker är när de tar sprutor direkt. Lite amatör. Men är man sugen så är man... så ska försöka övertala min man här hemma :) behöver fram dit ändå och hämta paket och köpa frimärke å posta.


Försöker även brainstorma lite tjejnamn. (för vi har bara ett namn om det blir en pojk - Theo)
Ebba. Alice. Elsa. Astrid. Thea. Svea

Någon som har någe mer namn, eller tycker något av namnen kanske är lite xtra?

Trångt?

Tanken slår mig att folk MÅSTE ha stooora ytor om man får mera barn. Vi har en yta på idag 110kvm och ska göra om till 4 sovrum däruppe. Vilket resulterar i att barnen får varsitt rum, vissa i lite mindre storlek. Men vad gör det? Alla får varsitt rum. Och vad skulle det göra om barnen fick dela rum? igentligen? Vi kan prata om, eller snarare jag kan prata om att kanske kanske kanske skaffa en till efter denna... en sladdis. Kanske när man är runt 33år... OM man vill starta om så att säga. Vi kanske inte alls har lust med det sen, låter tiden utvisa.

Men då alltså måste man flytta till ett "slott"? OBS. vi har en källare som vi ska renovera ett rum därnere, som ska vara ett hobbyrum, mest till barnen och senare bli ett av barnens rum. Taadaaa, så finns det ett rum ledigt däruppe. Så vad skulle problemet vara igentligen? 3 vån med 5 rum + kök + vardagsrum. Kan inte direkt klaga... vi har inte klagat så varför måste man då flytta för att man skulle få mera barn? LYXproblem. Vi har aldrig klagat på vår boyta så varför ska folk kommentera när vi är nöjda.

Nu ska vi äta fläskfile och potatisgratäng :)

Fjörtis

Eric Saade SUGER hårt!!!

Man gräver ner huvvet när refrängen tar ton. Svergie borde skämmas!

När

allt sätter sig på sin spets, så finns Alex där... han vabbar, han städar, han lagar mat, han bär kassar, han är med mig och handlar, han tvättar. Han är just nu nere i källaren och storstädar. Han finns där! Jag vet allvarligt inte vad jag skulle göra utan han. Ibland vill jag slå en stekpanna i huvudet på han men jag älskar han så oerhört mycket och han är alltid där. Min stora stöttepelare!

Så kan det gå...

När man har för mycket fritid...





ah klippte den själv förra helgen...
Idag har dagen varit relativt lugn, lite nya rutiner bara att komma ihåg. Inte fick man förut panik i matkön när man ser att klockan är mer än 2 tim efter du senast ätit, för då ska du ta ditt blodsocker... haha. Ja inte sticker man sig i ica kön precis. Nu har jag fått hem lite mat, gjort egen mûsli och mycket fibrer osv. Lite GI tänk. Första dagen med insulin, eller ja jag tog inatt och hade lägre fastevärde :) hoppas det stabiliserar sig.

En Massa

Som händer... jag ska börja med insulin sprutor 4*per dag och sticka fingret minst 7*per dag. Barnet visa sig nu vara stort +30% vilket är över det normala, bebisar kan diffa mellan -20% till + 20% tror siffrorna är så för det "normala". Nu kanske man kan hålla bebisen i shack :) tack vare insulin. Men kommer säkrt vara en liten kaloss ialf :) men är det större så blir det planerat kejsarsnitt... men självklart strävar vi alla efter en naturlig förlossning så lång det går. Men igångsättning är något som vi inte vill. Så det är mycket, vi ska träffa aurora barnmorska i örebro. Eftersom vi inte får förlösa i karlskoga. Men ska in på kontroller minst varannan vecka från och med nu. Så känns skönt att de har koll och att bli tagen på allvar med rädslan av en igångsättning, speciellt om barnet nu kommer vara större i slutet.

Fettisdagen?

Ja det är ju då man ska äta semlor, thji fick jag... jag hoppar över det. Dock så har jag aldrig varit så förtjust i semlor. Men nu när jag inte borde äta de, så ser de så jävla goda ut. Men jag överlever! Imorgon ska jag till diabetessköterskan och få en egen apparat :) lånat en av Malin.K. Tack Tack! Skriver upp allt nu några dagar... vad jag äter, när jag äter, mina värden... så kul var det :P



Jahopp

Det visa sig vara graviddiabetes! men anade faktiskt det... så blir omställning med det mesta nu. Behöver samla lite tankar och veta vilken ände jag ska börja i.



.....

Alexander


Du är under min hud,
Längre tiden går så känns vi mer sammanflätade
När jag faller står du där och fångar upp mig
Genom gott och ont som vi lovade varandra
Du älskar mig för alla mina färger
Vad mer kan jag begära
Du ger mig värme & kärlek i överflöd
Jag känner mig aldrig oälskad i din närvaro
Tack!





Sista

Helgen då jag kommer äta snabba kolhydrater och fikabröd... oavsett om det visar graviddiabetes på måndag eller inte så har jag fööör höga blodsocker värden. Var och fika hos Malin & Henrik (Malin har en blodsockerapparat)... när jag kom dit hade jag ätit en tallrik ravioli typ 2 h innan, och innan vi fika tog vi mitt blodsocker som visade 13.3 :( (normalt är mellan 4-6) och efter ett wienerbröd så var jag nästan uppe i 14... så ser väll inte bra ut. Och min mage är dunderstor enligt mig och de sista veckorna har jag börjat bli orolig. Graviddiabetes och föda stora barn är vanligt ... men oavsett om jag har det eller inte så ska jag ändra kosten efter testet, fick inte göra det innan för att det inte ska visa andra resultat.

Ska ringa karlskoga och kolla om det går att föda där, vilket jag tyvärr inte tror :( så jääävla typiskt! bara börja bearbeta det psykiska rädslan för förlossning ännu en gång. Och inte blir det bättre om barnet är stor som en 2 månaders? f*ck alltså säger jag bara!

<3



Kärlek










Har en aning att denna "lilla" bebis kommer väga minst fyra kilo... ♥





När man får "oväntat" besök

eller var snarare väntat :) Tessan kom lagom till lunch då vi bjöd lite på spagetti & köttfärssås alà carte. Sen kom Malin.K på efterkälken och vi fika och mös. Lite vuxenbesök då man får prata lite snusk oså, det behövs :D haha! För jag känner hur jag mer & mer faller in i någon slags koma tillstånd här hemma. Jag blir nere och orken faller ännu mer bort. Blir inte bättre av att vara orolig över måndagen då man får se om man har sånt skit diabetes eller ej. Fy fan vilken rutten helg det kommer bli. Inte för att jag unnar Alex att åka bort till sin vän i stkhlm, men jag tycker synd om mig själv som faktiskt inte har nått att göra :( alla jobbar och dylikt. suck! Får en liten fika hos Malin.K & Henrik ialf på lördagen :) räddare i nöden! så jag inte blir totalt psyk och börjar prata med väggar, för en snart 4 åring är inte direkt någon man diskuterar med som man behöver för en mänsklig överlevnad, speciellt när man går hemma annars. :P

Till annat så mår faktiskt bebis bra och sparkar för fullt, dock inte när det kommer folk, då sover vi :) och jag har väll gått upp en 13 kg hitintills. Så det är lite trögare nu, hoppas att det hålls sig trögt, för det börjar bli tungt för benen som just nu har stödstrumpor. Så slipper jag se ut som en elefantfot.

EnaOchDetAndra

Tassar runt här i huset, solen skiner in. Man börja känna våren. Vi åt på sveas familjen :) var så mysigt! Innan det var vi på biblioteket och innan det hos barnmorskan. Hugo följde med idag, så underbar storebror han kommer bli. Herregud min stora prins!

Till annat som kanske var lite mindre roligt och tankar far runt. Att mitt blodsocker var alltför högt, vilket betyder att det är stor/större chans att jag har graviddiabetes. Jag oroar mig inte för att ha en viss kosthållning och ta blodsocker. Utan att det är större chans att barnet föds tidigt och att barnet blir stort och kan leda till större komplikationer vid förlossning. Det är fan inte det jag behöver just nu. Men nu ska vi inte ta ut saker i förskott. Ska ta prover på måndag och tar det från då! Klart man tänker lite men nu vet vi ju faktiskt inte... skönt att man blir uppkollad ialf. Men klart orolig då jag visa så pass högt blodsocker... jahopp galopp


Sjukling

Min lilla prins är sjuk, krupp igen :( stackaren! Men tack gode * för att han sovit hyfsat på nätter. Då menar jag att han inte är konstant vaken hela nätter med hosta. Men glömmer räkning hur många gånger vi går upp. Men det kan man ta man får ju sova emellan så. Så nu sitter han i vardagsrummet min lille älskling och ser på tv. Han sov till 8 imorse. Whaat? när händer det sist :P Han har feber på köpet, han är helt slut. Han åt knappt inget av sveas bullen som jag köpte med igår. DÅ är han SJUK :P Men han är så rolig då han ska sätta på sig "fin"kläder fast han är sjuk. Det är jätteviktigt :) Så fort han vaknar klär han på sig själv och han har smak än så länge :P

RSS 2.0