Känn som dej hemma!

"Känn som dej hemma"

Jag summerar helgen med denna underbara mening. Kan inte sluta skratta när jag tänker på det. Tack Tejlan för en underbar lördag kväll/natt. Var kul att se nästan alla, eller snarare alla karlar dricka sig fulla ;) det får mig att ännu mer allvarligt fundera på att bli nykterist? Jag börjar avsky det mer och mer, jag ifrågasätter mig vad det är som är bättre med alkohol än utan alkohol? Då för min egen del. Jag ser inga fördelar... visst att vissa saker kan vara gott... men det finns gott utan med...

Detta behöver inte jag riktigt fundera på nu i mitt tillstånd :) Nu är jag i vecka 27, snart 28... tiden går fort men ändå sakta? Jag börjar tyvärr få mer ont, fastnar i 90 graders vinkel när jag böjer mig framåt osv. Men bara jag kan jobba till 1 april så får det gå :P off to work . Börjar klockan 10 . najs

Äntligen

Äntligen LÖRDAG. Dagen som vi alla väntat på :D barnen är superglada då de ska sova hos farmor&farfar och vi är superglada då vi ska till Tejlan och fira henne med en supergod middag, som det alltid brukar bli där :) vi har ingen tid att passa och vi får lite sovmorgon imorgon! Härligt! Men det värsta är att jag börjar få tröttheten tillbaka, den där extrema man har i början på graviditeten. Jag somna kl 21 igår kväll... och sov till straxt efter 8 imorse. Inte helt konstant då man gick upp och satte på tvn till barnen imorse.

Men nu är de så stora barnen att de sitter en stund på morgonen och ser på tv, bygger eller leker ... och låter mamma & pappa sova en stund :) guld värt! ta vara på tiden innan det nu snart blir vaknätter och då man inte kan sova hur som helst på morgonen. Puh! Tror man glömmer bort det där. Blir väll en smäll rakt i ansiktet :D men en härlig smäll!


Grattis

Min kära vän på 24 års dagen, Therese!
Jag tänkte först, blir hon så gammal? ja men vad fan då betyder det att jag blir 26 år i maj? :P snart 30 bast... tjenis. Men på lördag blir det födelsedagskalas för bruttan på hägergatan. Då är vi barnlediga ;) ska bli så skoj! snaaaart helg.


Idag storhandla jag mat, trodde min rygg var av och bäckenet itu efter den rundan. Nu börjar det visa sig, en jävla foglossning. Inte blir det lättare, men visst är det värt det :) drömde inatt att jag fick tvillingpojkar, dock är så inte fallet. Men kanske en pojke ialf :) mmm i vilket fall som helst så längtar jag efter att få snosa bebisdoft! På min alldeles underbara bebis. Mitt andra barn, hur mycket kärlek är inte det? :) läääängtar!

Unnar mej

att karln står vid spisen när man kommer hem :) idag bjöd han på ugnfalukorv med hemmagjord potatismos! inte illa ;) Nu är lillkorven i duschen och de andra ser på tv. Ikväll är det Glee, gissa om jag är GLAD! Så jävla bra serie.


Brainstormar barnnamn:

- Pojknamn ( Teodor . Teo )
- Flicknamn ( Alice . Ebba . My . Tea . Elsa )

Pojknamn är vi helt säkra på men flicknamnen ändrar sig under tiden, vi får se :)

Oväntat slut...

Gav kvällen igår, tänkte att vi mös som vanligt jag och min man efter barnet lagt sig för kvällen. Börja titta på Sofias Änglar... glömde jag nämna att jag är gravid? Jag höll mig med småtårar i början och tänkte stålsätta mig totalt inför den kommande timmen. Då min älskade man drar med en mening:- Tror du Hugo skulle sakna mig om jag försvann?

Tror ni att jag börjar stortjuta, då menar jag STORTJUTA utan att vara lindrig med mina ord! Så den sista halvtimmen rök en del toapapper. Alex gav mig hela rullen. Kan säga att han ångrade nog den meningen efter han sagt det till en gravid kvinna. Jag fick lägga mig klockan 9 igår kväll... jag var helt slut och förstörd :P

Jag grät även för den familjen. Livet är inte rättvist!
Men även att jag börja tänka på min egen, den kärleken som finns mellan Hugo och sin pappa. Den är så vacker och jag ser den varje dag. Jag älskar när de leker! Vi alla i familjen behöver dig, ditt stöd och din kärlek...



Näää nu får jag sluta detta blir ju för sentimentalt!



Vad görs?

Igentligen när man slutar tidigt? Jag tänkte städa! Men om det blir är ju en annan sak. Men måste, plus att sätta på tvätt. Skönt att ha det gjort... Men drömmer mig lite bort när jag städar, då jag vill ha lite mer färg och vår i mitt kök. Oftast kommer köket i prio ett, det viktigaste rummet av de alla... enligt mig. Det är det som jag ser till vara mest städat, gör om mest efter tycke och smak. Det är där vi äter, skrattar, läser ... umgås helt enkelt... oavsett om det är själv eller familj eller vänner! Nu kommer våren snart och jag vill ha pastell pastell pastell i köket, i detaljer såsom tyg eller smått å gott...














Segt

Med att solen ska komma upp. Men tur som var, så var ju Solsidan igår. Jag tackar att det är på tråkiga söndagar, då Solsidan verkligen tar bort udden av det värsta söndagsångesten. Men vadå? Kommer jobba 10 veckor till... sen så kommer det vara helg varje dag ;)

Vi har haft underbara vänner hos oss i helgen. I lördags så var vi här och käka och spela spel och skratta så jag tror min livmoder skulle hoppa ut! Det var Therese, Mogge, Jonas, Manne och sen kommer Malin och Henrik lite senare...

Igår spela de spelet Risk igen... men jag var inte med. Alldeles för lång speltid för min smak, tålamodet har självklart blivit mycket bättre efter man fått barn och jobbar med barn. Men det där med spel, om det är segt så kan det skita sig totalt tycker jag.


Så går man in och läser sina vänners bloggar... så möts man av en sådan underbar kärleksförklaring av sin allra bästa vän. För det är vad du är Therese! Sen vi varit små du & jag. Jag har aldrig tråkigt med dig, oavsett om vi är allvarliga eller skrattar så vi pissar på oss så är jag alltid fylld med energi efteråt. Du ger mig så mycket vännen ska du veta! Och jag är så glad att du funnit en så bra karl i ditt liv, jag unnar dig verkligen den lyckan. Du är bäst :)








Bebis



Vecka 26:

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram.






Jag börjar nu förstå mer att det faktiskt är ett litet liv i min mage, ett väl utvecklat liv. Som bara ska växa till sig lite till och frodas gott! Men känner mig nu redan höggravid, så vet inte vart det slutar när jag faktiskt är höggravid. Sparkar känns väldigt tydligt, kan känna om det är fötter och hur den ligger i magen ... ganska fantastiskt. Det är nog inte förns nu jag börjar njuta! Visst att jag har lite ont här och där. Men att slippa illamående och huvudvärk. Jag är frisk! :D det är så underbart. Ska jobba 10 veckor till, sen ska jag pyssla och tvätta och sova. Gå hemma de sista veckorna. Ta hand om mig innan jag kör en förlossning. Det har jag lovat mig att jag ska unna!

Tankspridd

Jag börjar ju inte förns 11 och fick gå upp vid 7 tiden med min prins :) som själv varit vaken sen kl 6 ... men han fick först se på en film i sitt rum så mamma fick snooza lite granna. Nu sitter jag här vid datorn, tänkte göra det först och snart äta frukost! Duscha och göra mig iordning och väcka storprinsen som ville bli väckt kl 9 så han fick umgås lite med oss innan jag drar och Hugo ska till dagis :)

Sitter och drömmer lite om om och när vi fått upp väggar där uppe så ska man ju veta hur man vill inreda rummen också. Hugo kommer ju ha sitt rum kvar och de färger som är vilket jag är nöjd med. När Casper får nytt rum så får det bli tuffare, mycket vitt med svarta detaljer och en accentfärg. Enkelt och stilrent som håller i flera år framåt .. han kommer få det lilla rummet på ca 130*400 , men ser fram emot att renovera rummet då det ger mer utmaning :)





Till den lilla som ligger i magen så kommer jag tänka starka färger, såsom färgen röd... men vet inte vad de andra färgerna ska kompletera med än, cerise eller lime kanske gult... men det ska vara ett rum man blir glad av att komma in i. Det rummet kommer heller inte bli jättestort ca 170*400/450




`Sliten

Fan vad sliten jag blev nu. Mamma & Pappa var här och fika och snacka i eftermiddags så att mata ankorna fick skjutas upp, vart lite mörkt och Hugo trött och börja frysa och gråta plus att Casper ville ha med sig sin kamera dock vart ankorna skiträdda för blixten så de våga inte äta bröd av oss. Haha! Ja du man kan aldrig förutspå vad som händer med barn, så det vart en snabb visit vid sjön :P vi fick lite frisk luft ialf.

Har mekat med garderoberna i över 2 tim på kvällen när barnen såg på film... nu är jag skitsliten, böööh. Ont i rygg och höfter för att vi gick i snön plus fötterna och knäna värker efter mekandet av garderober! Men fy fan vad kläder man har, och samtidigt tycker jag att jag inte har nått`?

Nu ska vi barnfria käka kyckling och se på tv ... sen kommer jag däcka! Sov tio timmar inatt utan probelms ... det är såhär det känns att vara pensionär

Oooh

Ja så huuk mamma! (Hugo berättar att han är sjuk) Han har börjat fått lite feber, IGEN! Men inga andra symtom. Förutom ögonfluss, men hör väll inte direkt ihop med feber? Blir lungt idag. Casper sov hos en kompis inatt (och nu är det varannan vecka som vanligt, och det går jättebra, var nog en liten mamma-fas där innan julen... som nu gått "över", kanske var bra med en liten prövning då han tyckte att det vart lite för lång tid borta från oss men det är bra att han kännt på det och vet vad han vill)

Vi åkte och handla mat resten av familjen tidigt idag, även apoteket och hämta lite paket. Hugo valde en liten Buzz lightyear figur iställer för godis, han får dock kex och chips med festis istället :) Nu står lasangen i ugnen och Alex skruvar med garderoberna uppe i sovrummet. Men blir att åka och mata lite änder vid nya dammen efter maten! Så har vi åstakommit något bra, och det är lite mysigt! Blir så typ en gång per år vid vintertid. Om man inte har nått speciellt att göra :) Och kostar inget förutom brödet, MEN det är vad vi skulle slänga istället. Lite återvinning!

Jahopp

Nu är man uppe på 70 exakta pannor :O hmmm. Att jag vågar erkänna det såhär, haha. Har gått upp 9 kilo från och med befruktning. Ganska bra jobbat! Vägde såhär pass när jag var högravid med Hugo i vecka 40. Så att säga, så är jag i vecka 25 nu. Jiiihooo! NOT. MEN jag vägde fem kilo mer nu i startvikt mot när jag starta med Hugo så kan väll inte jämföra så heller.

Men vart ska detta sluta? Nja, lite komiskt tycker jag ändå. Jag bara håller tummar att jag kan amma denna gång med, för då rasa kilona ner för mig. Kanske inte gör denna gång? vem vet, kul jul  då. hahaa... då blir det GI :P Efter jag ammat färdigt såklart! Ja ja, nu ska jag njuta av att bli rund och go :)

Lyx

Nu ska jag göra en LYX frukost! Koka ägg, fil med mûsli, hembakat bröd och te :) Jag börjar kl. 11 så jag har ju lite tid på mig. Fan vad skönt men konstigt att börja sent. Jag stänger idag så jag kör bara till kl. 17 idag. Inga jobbiga pass direkt :)

Så detta får bli en onsdagsvana för mig anser jag :) hoppas även snart att det börjar ljusna ute på mornarna, detta är segt att vakna... fortfarande mörkt och kl snart halv 9 :/ vart är solen?

Och den lilla i magen är en riktig vilding, sparkar just nu för fullt. Tycker den gör det morgon, middag å kväll :D fick en känsla igår att det är en tjej. Men jag har perioder då jag känner att det är en pojk. Så fan denna graviditet har jag faktiskt ingen enbart instinkt vad det är :) lika bra! Ska inte ställa in mig på något heller, för jag kommer inte bry mig speciellt när den lilla ligger på mitt bröst ♥ mer än att h*n mår bra! Men nog sjutton är det spännande samtidigt, eftersom det är så vanligt att veta idag innan förlossning.

Thanks!

Ja tack jag sluta 13.00 idag :) konstigt men otroligt skönt! yeaj :D Jobbar tre 6 timmars dagar en 8 timmars dag och en 4,5 timmars dag. Det är så skönt att jag tror jag vunnit på lotto :) Jag tänker jobba hela mars ut och troligtvis gå hem vecka 14. Vila och pyssla veckorna innan, det är jag värd. Nu vet jag hur det är att vara riktigt gravid. Känner mig höggravid, ont och allmänt olika symtom! Kom tidigt och jag känner mig helt slut :P Men "bara" 3,5 mån kvar!

 Nu ska vi käka lite kvällsmat, blir lätt ... då Casper äter hos en kompis och Hugo vill nu bara ha välling. Så orka laga mat?

Jag

Inte så ofta jag lägger upp bilder på mig själv, endast! Tänkte jag skrapar ihop några av de senaste... lite ego eller självbiografi typ något liknande. Bomba med Johanna bilder! Så har det behovet mättats ialf :O) för de som vill se, och de som inte vill se... får blunda!






Alex tar kort med sin Iphone


Hemma hos mor & far




Kommentar?



Någonstanns i vecka 14? Rättså konstig fyrkantig mage!
Lägger på mest på sidorna först :P




Mat på sushi resturang



Kanske om man solar för mycket?

Misslyckad

Som den goda fru jag är! Lät jag Alex sova ut och börja baka scones. Väl inne i ugnen, tända ljus och tevatten påsatt... så ser den platt ut. Så jävla bra som jag är så hade jag självklart tagit vaniljsocker istället för bakpulver! Tror ni jag blev trött på mig själv? Lagom!

Lätt att misslyckas med scones?

På det så slog jag i nerven i armbågen i duschväggen gjord av marmor så hårt att jag trodde jag skulle få förvärkar och förlösa där och då. Mmm dagen börjar bra :D


Härligt

Ska få in lite mer cupcakes färger i köket. Vad jag menar med det är?... Tänker inspiration Leilas kök. Grunden vit men tyger, prydnad m.m ska få mer glada färger. Tänka blommigt, rutigt och prickigt!






Till annat så ser vårt sovrum ut som ett bombnedslag då vi (alex) monterat upp nya garderober från ikea. Maffiga ända upp till tak. Tack gode gud för det! Vilken skillnad. Lite nya gardiner och vips så börjar man känna hemtrivseln :) nu måste jag snart fan ta lite kort! MEN nu är allt lite huller om buller, då byrå och gamla garderober måste ut!!!

Min topplista

Alexander är ju inte på den just nu kan jag ju säga. För det första kan man väll lära sig vad disk och tvätt betyder!

Oh hej älskling, jag har satt på en tvätt. Oh gud vad skönt tänkte jag, jag som HATAR att tvätta! Det är fan det värsta hushållssysslan jag vet. Och att han satt på den UTAN att jag frågat eller sagt till (jag tänkte:- "dog jag och kom till himlen?") ...Tack älskling....

Ett par timmar senare....
Jag börjar fråga
- ska du hänga upp tvätten?
- ÖÖööh NU menar du?
- Öööh jaa? ska den ligga och mögla över natten?
- Har du satt på en tvätt?
- Nej du sa förut att du gjorde det
- Öööh meeh jag mena ju disken.


Ahmen vad fan, vem kallar tvätt för disk?
Jag är nu trött och ger upp att min man ska lära sig änns att veta vart tvättmaskin står någonstanns förhuvudtaget. Om han nu kan skilja på tvättmedel och sköljmedel? :P Gud vad jag älskar min karl. Han kan ju ialf diska det ska jag vara glad över :) PUSS älskling! <3

Drömmar

Jag hoppas att det kommer funka med att riva den väggen som tänkt och sätta upp några till väggar på ovanvåning. Men vilket fall som helst så ska en vägg upp iallafall så man slipper ha ett rum man går igenom, och vi kommer ta Caspers nuvarande rum, om kanske ett år eller mer dit. Men det skadar ju inte att veta hur man vill ha det :) Vår säng får precis plats under snetaket mellan de inbyggda garderoberna. Lite nojigt dock eftersom vi nu skaffat nya stora ikeagarderober i vårt sovrum. Men jag vill helst inte riva de gamla i Caspers rum då jag tycker det är charmigt och hör till huset. Man får lite av den gamla känslan. Men självklart ska ju allt bli vitt, och får jag som jag vill så vill jag gärna ha en gammaldags blommig tapet :)




Titta in mormorsrutorna
i bilderna nedan, MIN underbara mamma håller just nu på att virka ihop en sådan vacker filt till den lilla som ska komma sen, den ska ligga i den gamla trä vaggan från Alex farfars far (typ så gammal) den ska stå i vårt sovrum :)




Mitt solsken

Är mitt lilla charmtroll Hugo :) och iår kommer en till liten in i mitt hjärta, det kommer fördubblas min kärlek! Jag är inte nervös hur jag kommer räcka till mentalt men kanske inte alltid helt fysiskt men det finns de som har tio ungar så why not? :)




Hur underbart är inte detta? Hur många sånna vill man inte ha igentligen? En två-åring som upptäckt sin snopp... haha. Den här bilden är guld värd ♥ Finns inge större kärlek än till sitt barn!


Nyår spenderades först med klappar och god mat hos farmor&farfar. Lite raketer för ungarna, så åkte jag hem först och börja starta nästa middag för våra vänner som skulle komma. Alex och Hugo kommer straxt efter mig, Casper ville sova hos farmor&farfar. Kvällen vart oerhört lyckad och lugn :) perfekt! Vi titta lite på andra som sköt raketer, perfekt billigt. Önska alla gott nytt år, pussar hit och dit :P Hugo knalla i säng vid 20 snåret och däcka. Casper som fick vara uppe så länge han ville hos farmor&farfar, men vilket resultera i att han själv gav upp vid 23... haha.

Jag klara vara vaken till 3 inatt, helt otroligt... och jag var knappt trött då. Måste vart nått fel i hjärnan? Men nyåret firades in med mycket prat och god mat så kan inte begära mer. Ikväll blir en spel kväll, Settlers. Jag är laddad!

RSS 2.0