Nu är jag trött

Idag kan jag verkligen säga att jag är trött, visst man har inte sovit en hel natt sen några dagar innan Hugo föddes. Men inatt så vakna han varannan timma, vet inte om det är någon tillväxtperiod han har nu? Han har varit ganska lugn nu några nätter, bara vaknat en gång och ätit. Men man blir trött när man får sova max 2 tim i sträck, så idag är man så trött att man har huvudvärk. Vi var även idag till barnavårdscentralen, Hugo vaccinerades. Så inatt kanske inte blir direkt bättre, hehe. Men då får Alex hjälpa till lite. Han är inte lika tålig som jag när det gäller att gå upp, för han blir helt deckad hela dagen om han går upp allt för tidigt.!? Karlar... nä men man vill inte ha två trötta föräldrar här hemma när vi har både Casper och Hugo. Då sover jag hellre ut lite på morgonen. Man får kompletera varandra.

Ikväll ska jag och Alex spela Mario Party 8 på Wii. Hoho, se vart det slutar. Båda har ganska mycket tävlingsinstinkt, så det är faktiskt ganska roligt, blir alltid lite hett när vi kör spel. Men det tycker jag bara är KUL. För han ger verkligen sitt allt och även jag. Kan vara allt från Yatsy till vem som har mest pengar kvar från våra fickpengar vi varje månad. (det är så att vi gör så båda har lika mycket fickpengar, och resten sparas utöver alla räkningar) ... det blir en sån där härlig hatkärlek, men det är därför det är så roligt att spela med älsklingen.

Det var så kul igår när Hugo såg sig själv i spegeln, men han fatta nog inte riktigt att det var han själv, men han kollade för fullt med en förundrad blick =)

Min lilla kille var idag (3mån + 1 v) vägde han 6505gram och var 62,5 cm lång.
Han väger snart dubbelt upp mot när han föddes. Allt går så himla fort !
Men det här är nog det roligaste jag har varit med om hela mitt liv.
Han förgyller verkligen min vardag, han är den där sista pusselbiten i mitt liv.
Självklart så finns det plats för mera pusselbitar senare i livet =)
För jag skulle aldrig kunna tänka mig att detta skulle vara den enda gången jag ska få uppleva detta, vill ha en till ialf. Men när man ser gravida magar, så känns det lite tomt att det bara kommer hända en enda gång till. hehe. Men 3 barn räcker nog gott och väl, hehe.



Min lilla korv och jag


image20


Midnatt

Snart midnatt. Har nyss sett klart på so u think u can dance ... de är sjuka dansare ! Power to them.

Är tvungen att lyssna på en låt innan jag går och lägger mig inför natten
Tokio Hotel - Monsoon
OH, var så himla längesen man fick gåshud av en låt. sickt bra!
Riktig fjortisRock, men de rockar mig.


Men killen som sjunger är sådär konstigt vacker, han är bildligt tvåkönad, man ser inte om han är kvinna eller man (?) Så man får en underlig känsla över hans vackra utseende, inte på det sättet att man är attraherad, mer att man beundrar hans yttre. Med eller icke organ, spela rulle ... han har ett utseende to die fore

image19

Världens finne

Under näsan har man, ja tack. Underbart ! De är så onödiga och äckliga. Men vad ska man göra mer än att hålla rent och INTE klämma, god luck, till att inte klämma. Ialf så anser jag att de borde utrotas.


Har nyss vaknat, tycker att Hugo har sovit rättså bra ändå de sista nätterna, vaknat en gång och sedan vaknat vid 7-8 tiden. Men idag var jag ialf trött så jag fick sova en stund till eftersom Alex är hemma och är pappaledig =) Snart ska Casper och Alex upp till barnavårdcentralen, Capers årliga kontroll. Skulle jättegärna vilja följa med, men Caspers mamma och mormor ska med och det handlar ju om Casper så man vill ju inte tränga sig på. Det just det som jag tycker är svårt, man vet inte riktigt vart man ska ställa sig när det gäller tandläkaren, doktorn osv. Man vill visa att man bryr sig men man vill inte ta "någons plats". Jag tror alla bonusföräldrar förstår vad jag menar.


Jag blev så GLAD igår, jag hämta mina sista två tentor. Visste redan att jag inte hade klarat den ena, men var osäker på den andra. Tänkte att jag säkert kuggat den med, eftersom jag aldrig klarat en tenta på första försöket. Men sen såg jag ett G, och jag vart så glad att jag smila mig ända till bilen och var tvungen att ringa Alex och mamma och berätta att jag klarat den sista tentan. Fy vilken lättnad det var ! Så nu handlar det om att satsa på denna tentan, som är på onsdag. Plugga en del igår, typ det enda. Så det känna ganska hopplöst, inte konstigt. Men det gäller ju att repetera och friska upp minnet, eftersom man hade faktiskt pluggat en hel del förra gången.


Just nu: Sitter i pyamas, ska göra mig iordning och sedan storhandla hade jag tänkt. Behövs verkligen !




Storebror myser med Lillebror (2mån gammal)


image18


Underbara

Vi hade barnvälsignelse igår för våran lilla pojke. Och det vart en underbar dag för oss alla! Hugo var så snäll och tyst under hela akten, kanske mycket beror på att han sov sig igenom halva, haha. Men ialf så kändes det som en magisk stund, speciellt när hon sjöng våran valda låt som var just till Hugo och den speglar just våra känslor över det hela med att vara föräldrar.

Jag kan visa en värld
Vacker bländande, härlig
Säg om du ska va ärlig
Har du drömt om den ibland

Jag kan lära dig se
Bortom magiska under
Oförglömliga stunder
Om du flyger bort med mig

En helt ny värld
Ifrån ett annan perspektiv
Ingen bestämmer här, var och när
Blir glömt högt ovan molnen

En helt ny värld
En plats jag inte visste fanns
Men här syns allting klart, så underbart
Att va här i en helt ny värld med dig 

Kan jag tro det jag ser
Känslan helt utan gränser
Ofattbart det som känns här
I en himmel utan slut
En helt ny värld

Blunda inte, jag ber

Så mycket vi har kvar att se

Nej försök hålla andan

Jag är en stjärnas sken, på himmelen
Och jag kan inte återvända hem

En helt ny värld

Över allt finns nåt mer
Vi gör en upptäcktsfärd vi två
varje stund är en önskan
Och jag ska fånga den, och spara den
Då väntar sen en helt ny värld med dig

En helt ny värld

Som öppnar sig

Ett drömpalats

en magisk plats

För dig och mig

Den är så underbar och beskriver verkligen livet som vi ser den med dig Hugo.


Synd så vart inte det inspelat just den stunden! Försöker inte tänka så mycket mer på det, då får jag ångest för jag ville så himla gärna få det inspelat. Men men, finns inget man kan göra åt nu. Det var Alex som var så smart att säga till min bror att spela in när VI står där framme. Så det vart bara inspelat på det.

Aja, det var en väldigt lyckad dag i alla fall =) !


Nästa stora dag blir vårat bröllop !!! Kanske kommer vara våran näst stora dag, efter Hugos födelse. Den kommer alltid vara högst på listan


Marieberg

Ska snart eller snarare senare in till marieberg med min familj och sen följer Calle med, Alex kusin. Strosa runt lite, hitta något till Casper att ha på sig imorgon på Hugos välsignelse. Blir tidig morgon imorgon, ska göra ca. 60 st langgångar och hämta tårtan. Duka iordning ska man göra också¨, sen ska man hem igen och göra iordning sig själv. Alex blir hemma och gör iordning barnen! Välsignelsen börjar 14.00, undrar om man kan undvika stress?

Ska bli spännande, det är en som ska sjunga. Låten som jag valde (eftersom det inte spelar Alex någon större roll) Alladin - En helt ny värld. Kanske har nämnt det innan? Vet inte, men ialf så kommer det nog bli en riktig hit enligt Alex mamma, som hört denna sjunga på prova häromdagen. Då sa hon att det kommer nog inte vara ett öga torrt. Tror att jag kommer att sitta ner istället för att stå upp vid "altaret" eller vad man kallar det, kul att alla ska se att man tjuter, hehe.  Ska bli himla trevligt imorgon när Alex och min släkt kommer, så får de även träffa varandra !

Aktuellt Jag är nere på min matchvikt ! Och jag tackar mig själv genom att ta en fika eller två. Jag kan erkänna att jag kom inte ihåg senast när jag var såhär onyttig? Mycket fika, glass och godis. Ja tack. Amning gör susen ... men man ska ju sluta amma en vacker dag. Tur det, haha. Men jag får njuta av den tiden nu när jag kan gotta mig utan att tjocka på mig =)

Just nu'. Så har man gjort iordning sig, Alex är framme till banken och ska registrera något bankkort sen så kommer Alex och hans pappa och sätter upp föntrena som vi har slipat och målat ( eller snarare min mamma ) ... vi har även målat vinrött runt fönstren och räcken runt om. Blev en stor skillnad ! Ser lite bättre ut än förut =)

Sen ska vi dra intill marieberg när Calle kommer. Dra en macedoncan kanske?


En riktig posèr mitt lilla gryn

image17


The End

På den här veckan. Har mest fikat känns det som, varit hemma hos mamma en del i veckan sen så i torsdags så var jag och Hugo först hos Tejlan och Mimmi var även där, är alltid lika kul att få träffa de. Sen så drog vi vidare till Louise, vi snacka om allt möjligt och sedan hade hon bakat en himla god äppelpaj till det. Så dagen kunde inte bli trevligare än så! Zelda hade jag inte träffat på länge, hon var så fin och nyklippt =) Blir så  sugen på hund själv när man ser de små glinen.

Fredagen så åkte Casper till sin mamma över helgen, träffa deras nya små kattungar, oooh jag bara älskar små kattungar, man blir helt sjuk ... sedan hade Casper packat ihop sina små leksaker som lillebror skulle få.

Det bästa var nog häromdagen, Casper han överraska mig helt. Han sa till mig, :- Vet du vem jag älskar mest? Då sa jag :- Nej, vem då? (Och tankarna var ju självklart att han skulle säga mamma eller pappa, inte så himla konstigt). Vet ni vad han gör sen den lilla killen? Han kramar mig. Och jag kan säga att jag blev helt varm inombords. Krama tillbaka och sa jag älskar dig med. Det är en stund jag alltid kommer att minnas =) De är ju så goa barn.

Till en rutten sak, min mobil har kraschat. Öh kattjäveln hoppa upp på handfatet när jag tvätta ansiktet i förrgår kväll, plumps sa det med min mobil. Okej, jag hade ju stallt den där själv på kanten. Men det är lättare att skylla på katten som absolut skulle hoppa upp där mobilen låg. Så ska iväg idag och köpa en ny mobil, en Rosa samsung. Hell yeah pink ska det vara

Vi har fått upp vårat nya köksbord med stolar, köpte även ny prydnad att ha på bordet, riktigt nöjd. Mot det andra sena bordet vi hade, har användts från min pappa var ungkarl. Så det var nog dags att byta ut !

Just nu: Sitter fortfarande i pyamas, ganska skönt. Men ska faktiskt ta mig i kragen nu och hoppa in i duschen, snart kommer mamma och pappa och ska se på vårat nya köksbord så blir det lite fika, igen. haha. Men är nog hundra på att det är inte köksbordet de vill se, det är deras lilla barnbarn som de vill träffa =) hehe.


Mat någon? (Vid frukostbordet imorse)

image12




Goingen där =)

image14

Fikastund

Är hemma hos min moder och fader. Väntar på att mina svärföräldrar kommer, ska fika och diskutera om barnvälsignelsen som äger rum snart ! Vad ska ätas? Och vad ska dukas?

Annars så har vi varit i badbrottet och badat. Var ganska fint väder men ganska kallt i luften ändå, men det var skönt.
Alex har klippt Casper i moikan frilla, det är jättesnyggt på grabben. Men inte så populärt av hans egna moder, men men. Klippt måste man ju bli ....

Nå, annat aktuellt ... har knappt två kilo kvar till min vikt som jag stod på innan ! Bra jobbat ! Tack tack, en bulle på det kanske? Det bästa när man ammar att man myser med godis men går ner i vikt =) weeeei .

Snart är min älskade plutt snart 3 mån, han är världens goaste ! Min lilla korv, skulle kunna pussa sönder honom =)

Sno lite ensamtid

Jag sitter inne på toaletten just nu, haaaaha. Det är där man kan få lite ensamtid, det enda stället som är tyst plus lite lugn och ro. Casper han snackar NON-STOP, det är inget skämt ... han brukar prata mycket men nu har det blivit groteskt. Jag och Alex börjar bli lite halft psyk, man kan inte göra nått annat än att skratta. För vi vet inte vad vi svara på längre, haha. Men kan ju säga att det är roligare än en sur unge, ja tack ! Men öronkopor nästa. Sen så i tonåren tycker man att de pratar för lite med en, hoh. Nä, han är underbar hundra gånger om och det är verkligen kul att han börjar förlita sig till en, berättar saker vad han är med om på dagis tex..... hahaa, nu står han utanför dörren och ropar Johanna!!!! HAHA, så här är det att ha barn. VARNING !!! haha, Det är så kul i alla fall, för det händer alltid någonting och de tänker på saker som man aldrig i dagens läge skulle tänka på eller ta upp som samtalsämne


Näpp, ska man hoppa in i duschen kanske?

Köttsår

Jag gjorde nog världens sämsta tabbe idag, skulle få isär ihopfrysta hamburgare. Ja och vad tar jag en riktig vass köttkniv med världens vassaste ände! Håller med ena handen bakom burgarna, sådär perfekt om man slinter att man ska kunna skära upp handleden. Och vad gör jag, slinter rätt in i handen. Vart dåligt djupt, våga inte kolla utan bara tryckte ihop handen för att inte se blod. Men titta sen tillslut så att jag inte skulle behöva sy eller nått. Och huden flika sig sådär mysigt och man ser ett hål men ingen ände. Uj, ja tur så var älskling hemma. Han titta en gång och det räckte, men han var snäll och tejpa ihop det så det skulle få läka ihop. Tur så koagulerar ("fint ord") blodet ganska snabbt. Så det behövs inga stygn ... tack tack !

Idag har Helene och hennes dotter Gabbi varit här, Gabbi är nästan lika gammal som Casper så de titta lite på film, åt popcorn och lekte lite. Förvånadsvärt att de kunde leka en stund, eftersom Casper är väldigt typiskt grabb som älskar Spiderman och Turtles och Gabbi är verkligen i det här prinsess-stadiet, det ska vara rosa och prinsessor. Men det gick bra ändå =) Helene ska ju snart få en till liten flicka sägs det att bli i januari, ska bli kul då är Hugo över halvåret. Så vi hinner ju vara mammalediga lite grann samtidigt !


När jag ser på min son, man känner verkligen. Det här är MIN son ! Skulle kunna visa upp den lilla älsklingen för hela världen, jag är så stolt att det gör ont i mig. Han har nu flyttat in till sitt rum, 1m längre bort, haha. Men det kändes lite tungt att lägga han i sin stora spjälsäng, nu börjar han bli stor min lilla pojke... tänk då när han blir 16år och ska börja övningsköra. Man tittar ner där i sängen när han ligger så fridfullt och drömmer. Han är helt underbar på morgonen, det är så mysigt. Han är så go och glad så han ler och har nu börjat skrattat för vad som helst. Han har även hittat sina händer och de är även goda att smaka på. Älskar den lilla korven så det gör ont !


Tänkt nyss på Kreta när jag och älsklingen var där, en helt underbar vecka som jag kommer minnas i hela mitt liv ! En av de bästa dagarna i mitt liv. Vi bara njöt av solen, snorkel, maten ... varandra. Det var då vårat kärleksbarn kom till, Hugo - made in Kreta . Guldtattuering  att ha i nacken när han blir stor, haha. Det finns ingen jag har älskat som du, och jag är överlycklig att du ska bli min man och jag din fru en vacker dag. Bröllopsklockorna kommer nog att ringa nästa augusti =) och jag vill inget hellre än att spendera resten av livet med dig och våra barn. Men det kommer ändå att vara du och jag när vi är gamla och går på våra rullator-promenader.


Just nu; Tittar på Ugly Betty, men har redan sett dessa avsnitt .. annars sover småpojkarna och jag väntar på att den stora killen ska komma hem från jobbet. Nu är han ledig 3 veckor, så Casper kommer vara här heltid hela augusti förutom varannan helg och så blir det tvärtom i september. Så får vi se hur det går, för om ca.1år så bor nog Casper hos oss heltid, så vi måste ju pröva på och se hur han reagerar .. hoppas bra, men det tror jag. Han verkar må bra av att bo hos oss =) han är för det mesta glad tycker jag !



image11VILL HA ! JA, TACK !


Shit

Vad svetten rinner, så jädra äckligt. Inte fräscht !!! Jag är blek som ett as, har jag tid att ligga i solen? NEJ. Känner att den tiden finns att spendera på något lite viktigare, om huset är skitigt? Tvätten som ska tvättas? Disk överallt? Hugo som bajsat på sig? Det första är inte när man ser solen skina igenom fönstret. Nu ska det SOLAS ! Haaaah.
Inte riktigt som förr när man bodde i sitt lilla rum och mamma plocka undan efter mig, fast hon svor samtidigt. Så fort det var en solglimt låg man där i gräset och inte brydde sig om något än sig självt. Maten lagades, huset städades. Det man gjorde själv var att gå på skithuset och duscha... typ. Men ändå så är livet mycket mer värdefullare, sådana skitsaker idag som man tyckte var vitkigt då. Hela dagen förgylls när man hör Hugos första skratt. Förut så förgylldes dagen med att man hade shoppat, okej kan väll än gö det idag men inte samma mängd.

Alex har fått pappaledigt nu tre veckor till, han jobbar denna vecka ut men är sen "ledig" resten av augusti. Jag anser inte att pappaledigt är att ha semester, haha. Casper är 15 tim/v på dagis ialf, men det är ju kul att han inte behöver gå så mycket på dagis resten av månaden.

Dessa veckor är lite påfrestande, jag är ensam på kvällarna med två små. Casper och Hugo. Visst det handlar bara om tre timmar nu på kvällen mellan 16.00-19.00, sen ska ju Casper sova. Alex han måste ju jobba tyvärr, Hugo han somnar för natten vid 22.00, men han sover ju ändå stundvis på kvällen. Fast det är självklart skönt nu när inte Hugo är så krävande som i början, han börjar bli stor och äter regelbundet. Kanske även beror på att jag känner mig tryggare. Vi försöker hitta på någonting när det bara är vi, igår så åkte vi till min mamma och pappa. Idag så var vi med min svärmor till hennes syster och barn ... så timmarna inte går så sakta, det är skönt !

Men kan säga lite att jag längtar och saknar att få vara lite ensam med Hugo, de här veckorna när Alex jobbar dag. Då är vi ensamma hela morgonen och dagen, är så mysigt att bara få snosa länge i sängen och bara strosa runt och göra det man känner för. Man går vart dagen tar en ! Men det har vi måååånga månader på oss att göra =)

Just nu: Sover Hugo och även Casper, jag svettas som en gris. Finns inget på tv:n ... Hugo ska däremot snart käka lite innan han ska sova, har tänkt att han ska flytta till spjälsängen i sitt egna rum. Innan har han sovit i korgsäng brevid våran säng. Men nu börjar han bli så stor att han knappt får plats. Får se hur det går?


Jag och Älskling på Kreta, augusti -o6

image9



Denna guldklimp har vi bakat

image10

Sumering av helgen

Det där med utgång har nog blivit lite för överskattat känner jag nu. Det var absolut kul att få träffa alla sina vänner, och få dansa. Det var höjdpunkten, men just alkoholen och alla andra alkoliserade människor... känner jag att det kunde man kanske kunna varit utan. Kanske tycker jag detta p.g.a att jag mådde så piss dagen efter, jag tror att jag inte är helt återställd än! Och vet inte om det direkt är värt det? Jag blir så lätt bakfull, men igår tog priset. Detta gör man inte mycket, och kanske tur det. Eller ja självklart nu när man har barn, men känner att fast man inte hade det så skulle man nog inte göra det lika mycket som förut ialf. Då tycker jag nog absolut att en grillkväll är mycket trevligare och roligare! Nej nu ska jag sluta vara pessimist. Men självklart hade jag kul, men det är ju inte som förr.

Ni som undrar, ja men hur gör hon nu när hon ammar?  Jo min pojke fick äta ersättning ur flaska när jag var ute och dagen efter. Så jag ger ingen alkoliserad modersmjölk! För de som kanske slog sig i tanken eller var oroliga.


Nu har alex börjat jobba igen, jättetråkigt tycker jag. För det var så himla kul när vi var hemma samtidigt och kunde njuta av barnen. Kanske kommer han få ta ut pappaledighet tre veckor till? Han ska kolla med jobbet, men han jobbar denna vecka ialf. Men då blir det pappaledighet för Casper, och då blir det ju lite krångel med att han bara är här varannan vecka, så det blir så att vi är substitut för dagis när han är hos hans mamma! Eftersom han då inte får vara på dagis. Men jag tycker det bara är skönt att få vara hemma med älsklingen. Att få dela med sig av sin tid man har med barnen, speciellt att se Hugo utvecklas så snabbt som han gör just nu.

Just nu: Tittar på my name i Earl, sådan sjuk humor. Orkar inte riktig med det just nu, känner att jag behöver sömn. Nej nu ska jag tvätta mig och borsta tänderna och gå och lägga mig! Godnatt.


Köpte en "lite" för stor solhatt

image7


Och den var för liten för storebror

image8

Nervöst

Det är dags för utgång med mina bästa vänner på lördag, Ska bli väldigt kul men ändå får man lite ångest. Min son är ju bara nu snart 3 mån gammal. Vad ska andra tycka? Att jag är en dålig mamma som bara tänker på sig själv? Men varför bryr man sig om vad andra tycker? Ska det påverka en så mycket. Jag vet att jag är en bra mamma, den bästa mamma jag kan vara. Jag gör allt för min lilla. Vi har hittat en fungerande vardag, vi har fått in rutin och han sover så bra om nätterna. Vi har hittat sätt som lugnar honom när han är ledsen, jag känner verkligen att jag har lärt mig att känna min pojke, jag känner att jag blivit tryggare som mamma. Jag är  en mamma! Men imorgonkväll ska jag bara vara Johanna för en stund. Sen så är Alex så bra med Hugo och han ser fram emot att ha en ensamkväll med sin son, han har aldrig haft det innan. Tycker jag är underbart att en pappa även vill ha lite ensamtid med sitt barn... Jag har igentligen ingen anledning att känna mig dum att ha lite kul för några timmar.


Igår fick hitta jag äntligen ett par skor som jag letat efter! 250 spänn bara, vikket kap. Köpte en amningströja, örhängen och ett brett armband. Man vill ju känna sig lite fräsch nu när man ska ut, har inte varit på krogen sen förra sommaren. Hehe.


Igår kväll innan jag la mig så titta jag lite på Ultraljudsbilderna när Hugo låg i magen, blev helt varm inombords. Att denna lilla på korten var denna lilla korv som nu ligger i den lilla korgsängen. Helt otroligt, helt otroliga känslor. Kunde inte sluta le, han är här. Och han är det bästa som finns!

Just nu: Är jag jäkligt hungrig, inte ätit frukost än. Hugo och jag vakna vid 8 imorse, nu sover båda mina pojkar. Alex ska ut ikväll, så han vill ju vara utvilad. Men först ska vi spela poker hos min kusin! Sen efter det åker jag och Hugo hem och sover så går killarna ut =)


En trött Hugo


image5


RSS 2.0