God morgon

Här har vi nästan nyss ätit frukost och det har blivit väldigt tyst, Casper har åkt till sin mamma idag ... och efter en vecka med Casper här så första dagen när han är borta så blir det sådär sjukt tyst. Han är en riktig snackpåse, han pratar hål i huvvet på en, haha. Igår så sa man tillslut :- mmm :- ahh , till allt han sa. Prata han inte med oss så pratar han med sig själv. Men man kan inte göra något annat än att skratta!

Funderar på att ringa min mamma, se om hon vill in och handla lite grejer till Hugos barnvälsignelse. Måste ju ha något att duka med, inte så roligt om det är kalt på bordet. Jag vill ha färgerna vitt, blått och silver. Alex mamma har köpt servetter, små blåa med små bebisskor på. Jag vill även ha silverljusstakar. Vi har bestämd tid och plats, så det kommer äga rum om ca en månad, då är Hugo 3 månader gammal. Han ska få ha en sån där fin klänning på sig. Även jag måste ju hitta en klänning som ska ska ha på mig.

Jag kan erkänna att min allra allra bästa vän är min mamma! Hur dum jag än kan vara ibland, så finns hon där och älskar mig lika mycket för det. När jag verkligen behöver prata, så finns hon där. När jag behöver råd, då finns hon där. Hur arg kan man inte bli på sin mamma ibland? Nog har jag blivit det många ggr, ibland med anledning och ibland med ingen anledning alls. Men hon har stått ut med mig och min tonårskris! Det tycker jag att hon ska få en medalj för.


Jag har börjat fått nojja över det här med plötslig spädbarnsdöd. Jag tittar till Hugo titt som tätt om han andas. Härom natten så fick jag panik och börja gråta. Jag vill inte ha något annat barn! Låter kanske dumt, självklart vill jag ha ett till barn. Men skulle aldrig klara av att mista Hugo, jag vill inte ersätta honom med någon annan. Jag vet att jag inte ska tänka så. Det har inte hänt och kommer säkert inte att hända, för det är sån liten chans. Men det händer för föräldrar att de mister sitt barn, hur i helvete de klarar det, vet inte? en stor styrkekram till de, de är fantastiska. Att hitta livsgläjde efter det, det är styrka! Nej, ush får prata om nått annat nu ...

Just nu: Sover Hugo och min älskling Alex klipper gräset och jag sitter här i pyamas framför datorn, men har tänkt att hoppa in i duschen. För här luktar man ju inte parfym precis.


Min älskade son Hugo, 2 månader

image4




Lillebror och Storebror

image5

Hej Baby

Idag är det dagen då man ska vila. Söndagen sägs ju vara just den dagen, alla andra dagar ska man arbeta! Men  jag tycker att vi har fått mer gjort idag än på alla andra dagar i veckan. Det har städats, målats och jag har även satt upp en del tavlor med fotografier på våra barn =) Vart riktigt nöjd. Ja just har även hunnit storhandlat för denna vecka idag, vi måste ju ha mat i skafferiet. Och då samtidigt så går man igenom skåpen och slänger det som är gammalt. Men vi har nog alltid missat potatisarna som ligger längst uppe i skafferiet, där har de legat gamla mögliga potatisar. De har blivit så gamla att de har avsöndrat sig en äcklig flytande sörja. Stanken den var så stark och äcklig så att det stack upp i näsan, börjar må illa nu när jag skriver om det. Vad gör man? man bor ju inte hemma hos mamma och pappa längre, det var ju bara att ta reda på denna groteska sörja. Men jag kan ju säga att jag gör aldrig om detta misstag med att glömma gamla potatisar igen!

Vi har även skickat iväg ett foto till Hej Baby, äntligen. Hugo har ju hunnit blivit 2 månader, men det har varit semester och man är här och där. Semester ska ju vara just vad det heter, ledighet. Men det känns mer att det är ett MÅSTE att hitta på saker som mest under semestern! Ah iallafall, tillbaka till Hej Baby ... vi tog bilden här hemma, Alex kusin är en bra fotograf, han kan tydligen ett och annat. Vem orkar åka in till stan och ta kort när man kan ta det här hemma?

Annars så har jag hunnit med en myskväll med min vän Evelina, vi mös med lite godis och ramlösa till filmen Apocalypto. Den är ruskigt bra! Väldigt rå. Men det är då det är som allra bäst. Inte för att jag är sadistisk av mig, men man blir lite beroende av det här adrenalinruset man får när man ser någonting läskigt eller äckligt. Annars varför tittar man på skräckfilmer? Jag älskar den där känslan man får när man sitter där rädd i mörkret.

Just nu: Alex kom hem efter en freesbygolf med grabbarna. Sätter sig och mosar i resten av godiset vi köpt, han som skulle ändra sitt liv och sina vanor som godisberoende. Ganska mycket bevis nog med att han inte klarar av att bryta sina vanor, det går max 3 sekunder efter han har sett godiset tills han sätter det i munnen. Han har blivit lite rund om magen, men jag tycker han är så himla fin ändå =) Älskar när han har lite mer kött på benen. Men det är bara han som klagar. Nä, nu blir det såhär sent idag igen innan man går och lägger sig. Man vill ju få så mycket av dagen som möjligt


Godnatt gott folk


Hej Baby annonsen

image3



Äntligen

Har jag fått igång en egen blogg. Nu gäller det att se till att hålla igång denna blogg regelbundet, men det kommer nog inte vara några problem.

Idag är det lördag och den aldeles speciella dagen, för barn. Godis-dagen! Min sambos son är 4 år och han är aldeles medveten om dessa lördagar, uj absolut ... idag är den dagen man kan hota med att det inte blir något godis om han inte gör som man säger. Det sägs ju att man inte ska hota barn. Men det kommer nog ifrån de som inte har några barn i sin närhet. Jag kan säga att det funkar om man hittar svagpunkten, och just mitt bonusbarn svagpunkt är GODIS! Det funkar 99gånger av 100. Det bara lyser om han när man nämner att det är lördag. Vad det så speciellt med lördagar när man var liten? eller är just han bara en riktig godisgris? =)

Min Lilla Hugo, den underbara pojken. Hur kan man leva utan honom? aldrig! Hela världen skulle rasa samman. När man sjunger för honom så ser man hur han så gärna vill han med, men det kommer än så länge joller i olika nyanser. Jag tror att han snart kommer få sina första tänder för han är lite gnällig och han dreglar väldigt. Eller så börjar han bli förkyld. Men hur ska man 100% veta? Det går inte, det går bara att trösta så gott man kan och tro sig veta vad han vill säga med sina gråt.

Idag har Hugo och jag varit och fikat med mina vänner Tejlan och Sofie, vi käka fruktsallad + glass och på det hyrde vi filmen Norbit. Den tycker jag är helt klockren, var andra gången jag såg den och det är en riktig sjuk "neger"-humor, Men tror att man behöver torr humor för att skratta till den filmen, och det är något jag har gott om!

Just nu: Sitter jag i soffan med min älskling framför tv:n. Vi har nyss tittat på terminator 3, kan inte direkt säga att den är så bra? Ingen Arnold-fantast. Men vad gör man inte för att mysa med sin sambo och andra hälft? Te i ena handen och center i den andra nu vid kvällskvisten så känner jag att dagen är fulländad och börjar runda av. Snart dags att lägga sig om man vill få lite sömn. Hugo äter sitt nattmål vid halv 4, sen vaknar han klockan 7 och är superpigg. Så det gäller att vara pigg själv.

Varför jag valde just det blogg namnet är för att jag heter Yohanna och annahoY är mitt namn baklänges!? smart eller inte, smaken är som baken. Delad!

Min lilla Hugo när han är en månad som ger mig ett charmigt leende =)image3

RSS 2.0