Happy new...

Ja imorgon så är det nyår! ett nytt år... för de som inte hängt med :P


Igår så käka jag på sveas med systrarna Gardell ;) vi satt nog där i 2,5 tim... hade kunnat sitta längre :) alltid lika roande, då diskussioner alltid spårar ur lite grann! <3

Idag så var jag på mellandagsrean, på riktigt. Annelie följde med mig som kompanjon, vi strosa runt och sen käka vi lunch :) var skitskönt att bara ha med sig själv och inte ha en tid att passa så vi tog det lungt :)

Så både idag och igår var man bortskämd, ätit ute, barnfritt ... inte varje dag :) behövs lite ibland. Speciellt nu när man snart har 3 barn, då är det inte lätt att se till att bli barnfri hur som helst :P vilka vill vara barnvakt? hahaha... speciellt om det kommer att bli så att det blir 3 pojkar. wow. :D tiden lär ju utvisa vad det är för kön på parveln. 4 månader kvar :)

Ännu är Julen INTE över

Vi är lediga hela bunten, Casper är här i en vecka nu över nyår. Så han fick sina julklappar i söndags, vilket vart uppskattat! På fredag blir det julfirande hos farmor & farfar och kvällen blir nyårsfirande med vänner och mat med spel :) inga fel. Inga smällare på gartzvägen, men det går ingen nöd. Vi har ju lilla Conrad och det är hans första nyår, vi vill inte skrämma skiten ur han. Men det kommer ju smälla hela dagen på nyår, så andra får slänga sina pengar i sjön ;)


Nu har jag fått pippi på att göra om planlösningen där uppe. Nu kanske vi talar om när den minsta är ca 1 år och behöver flytta ut från vårt sovrum. Det går tamesjutton att få till fyra sovrum däruppe. Dock blir det ett litet rum, på ca 1,25*3,80 ... men alla får fönster, egna rum och väggar. Casper som är äldst kommer att ha mindre behov av utrymme ju äldre han blir, då de mest kanske sitter vid dator/tv och umgås med vänner. Om det går att sätta väggar så som jag tänkt, så blir det nog sjutton jättebra! Jag tror det är bättre att ha ett eget rum fast den skulle vara mindre än att dela rum i ett större rum? Och ett litet rum är en kul utmaning, man måste tänka lite smart med förvaring osv.

Det är nog bäst att kolla upp så det funkar innan, så man inte drömmer och tror, så går det inte när man väl ska göra det.


HoHoHo

GOD JUL

idag blir det julbord och jag ska ÄTA
dagen börja med skinkmacka och klappar att öppna för vår lilla prins.
han fick pippis villavillekulla hus och hoppetossa piratbåt :)
även en stooor brandbil av farmor&farfar.
Nu sitter en nöjd kille i soffan med oss och mer kommer det bli ikväll ♥


Det finns ingen tomte

Jag tror inte på tomten längre, det jag önska mej var en frisk Jul. Men icke, mina bihålor sprängs snart. Jag dör! Jag är en karl med förkylning, jag gnölar och yr. Jag kör nu dunderkur av sinova, nässpray, alvedon... ska börja nu att köra koksaltlösning och skölja näsan med, duscha i ånga, snyta mig och få ut skiten. Jag har bett Alex att köpa med zinktabl. och öronljus. Då jag får så ont i mina öron samtidigt, great. Zink är bra till mycket och de har tagit slut. Så fort de tar slut så ryker jag på nått skit...

Jag gör allt för att slippa ryka på en bihåleinflammation, för då får jag lätt öroninflammation på köpet.

GOD JUL.
Den jävla tomten finns inte.




varför öronljus?

Har du problem med mycket vax eller återkommande problem med förkylning, nästäppa och bihålor är de värt att pröva öronljus. Öronljus behandling verkar avsvällande i bihålor när du är förkyld. Det kan också verka lindrande och avslappnande vid tinnitus, öronsus och huvudvärk.

Ett rör av bivax och örter, bla. kamomill, johannesört och olika essenser värms/eldas medan det sitter i örat. Av värmen bildas ett undertryck, skorstenseffekt, som får vaxet att sugas ut och vaxproppar att lossna. Det lätta undertrycket i förening med luftvibrationerna i öronljuset till följd av lågans rörelser utsätter trumhinnan för en mjuk massage.


Noooo

Vi är hos mamsen, det ända ställen man är välkommen på just nu när vi alla är sjuka eftersom mamma också är krasslig... varit omskärmad från omvärlden i snart en vecka. Börja bli knäpp! Blir fika här och nu. Har nog gått upp ca 6 kg hitintills, men det är väll bara att köra på antar jag! Får hoppas att amningen tar bort skiten sen :P

Julstress?

6 dagar kvar till julafton.

Jag tycker om att pyssla, MEN det har sina gränser och när man har hushåll och barn att ta hand om finns energin inte alltid där. Jag har valt att prioritera, det som faktiskt ligger av intresse och inte bli stressad till julen.

MÅSTEN i detta huset
- Julpynta (julgran i plast)
- Pepparkakshus / pepparkakor
- Julklappar


Valt BORT
- Julkort
- äkta Julgran
- massa bakande
- egen julskinka


Detta med julklappar så har jag sagt ifrån mig till en del. Så det är inte många julklappar att köpa. Allt är klart, utan stress och springa runt i sista sekund!

Jag är en julig människa men jag känner mig aldrig tvungen att göra vissa grejer bara för att det är jul.

DumiHuvvet

Jag tror jag går nuts snart. Hugo hostar något frenetiskt just nu, har varit konstant sen inatt. Det är 4 sek intervaller, krupp liknande hosta. Allvarligt fattar jag inte hur Alex orka med det att vabba en hel vecka sist. Höra denna hosta dag och natt. Jag får panik! Jag får panik för hans skull, men jag blir skitstressad. Ush. Hoppas hostmedicinen sätter in snart.

Igår kväll bjöds på vänner hos Tejlan med julklappsbyte och pepparkaksbygge. Jag slängde min, jävla skit höll inte ihop på resan hemåt, var bara att köra karate spark. Men viktigast var att Michaelas hus höll sig hel skinnad, för det måste ju vara årets pepparkakshus, Hoe hoe hoe... hahahhaa ;)

Snart ska jag ta på mig, ska dra till tandläkaren, japp. Missa ju besöket i tisdags, inte lätt när man har sjukt barn. Men nu är moster räddare i nöden och jag slipper böter. Hoppas bara tänderna är hela, annars blir ju inte det så jävla billigt heller!

Sjuker

Min lilla prins ligger sen igår med hög feber ;( stackare! Farmor vabbade idag, men blir jag som vabbar resten. Var igentligen min "sista" arbetsvecka innan jullovet för mig. Men men.

Helgen var lite roligare då det bjöds på vänner & spel. Tejlan och jag ägde ;) eller jag var väll inte alltför haj, ööööhh mexikanska? meeehicooo? ja, hahaha... det spåra ur lite tror jag. Men skratta så tårar spruta och magen värkte :P

Idag är det ju Lucia men det vart ju ingen för lille gossen, som skulle varit pepparkaka :( MEN man kan väll få äta pepparkakor kanske? tänkte jag, sugen på glögg med. MEN det tycker inte min man här hemma, då det är bara måndag. Ja men börja byta livsstil före jul vettja!? Lovar att han mular godis efter sitt träningspass sen ;)

16.08.08

Den 16 augusti -o8 så gifte vi oss ♥ en av de bästa dagarna i livet!


Det finns nog några kort som jag inte delat med mig..










Mohaha

Sa nog bebisen när vi inte kunde se om det var en snopp eller snippa!? jaha :) barnmorskan titta ett tag och sa osäkert att hon trodde det kunde vara en snopp men var inte säker... Alex och jag försökte även analysera, men inget självklart... så en liten snopp eller stor klitoris... hahaa.. Alex tyckte inte att något av de verka bra! haha. Jag har tittat på olika bilder på pojkar och flickor, försöker jämföra vad vi såg... men inget som är liknelse. Kanske är ett könslöst barn? :P

 Ja men spännande, antingen väntar vi och låter naturen ha sin gång. Eller är vi så jäkla nyfikna att vi kör på ett titt-tut ultraljud i stklm. Som Sofie rekommenderade :) det låter lockande samtidigt, så ska det kosta och man ska ta sig dit och hem sen också. Man har ju blivit liiite bekväm av sig. Så hur blir det? :) det får vi se!


Helgen flög sin kos

MEN det gör inget, för snart är det tisdag och det vet väll alla vid detta laget att på tisdag ska vi på ultraljud :) alltså veckorna har flygit förbi de också, snart är det jul. Helt sjukt.

Fick en fråga om när lilla i magen ska titta ut, just nu har vi datumet 27 april. Detta kan ändras några dagar på tisdag då de mäter av ganska exakt! Men eftersom jag gick över 20 dagar med Hugo så lär jag nog gå över denna gången med, men förhoppningsvis inte så länge :P

Jag laddar kameran, för nu ska jag börja ta lite kort. Ska ta kort på det jag köpte idag, kunde inte hålla mig, en röd/vit randig dräkt med matchande toppmössa till. Jag smällte när jag såg den, så klippt och klart köpte jag den :)

Ork, Yrsel & Bullar

Morgonen började med en härlig frukost. Tagit det så lungt som det går, men har dragits med yrsel och nära svimningar ... gärna när jag lagar mat. Men det får jag dras med, hade lågt blodtryck med Hugo med. Just nu är Alex & Casper på bio och jag & Hugo myser och tar det lungt hemma, Hugo fick några bullar så var han nöjd :) Ska se till att städa lite när jag inte är lika svimfärdig. Sen kommer Malin & Henrik & Conrad på fika! Blir godis ätande och tända ljus framför en film idag. Har ingen ork idag att göra något annat!

Igår åt jag världens godaste mat, Tejlan mat. Då vet man att man får det grekiskt, som aldrig sitter fel. Kött, potatis å tsatsiki :) mmm... mätta som två kor satte vi oss och glutta på idol! Var länge sen bara du och jag mös, kändes lite som när man var liten, fattades bara en övernattning och sova skavfötters, haha. Detta måste jag bjuda igen, min allra bästa vän ♥

Ny dag, Nya tag

Jag har försökt ge mig på stuvade makaroner på mjölk... hm. Har alltid gjort som min egen mamma, en stuvningvid sidan av. Vart ska detta leda? vi får väll se om Hugo äter :P annars äter han väll köttbullarna. Eftersom jag är gravid och hungrig så äter jag makaronerna vilket som :)

Ikväll blir det idol hos Tejlan ♥ och mat, finns inget mer jag kan begära på en fredagkväll ;)

Hemma, Kärlek & Familj

Fick åka hem från jobbet nyss, har jobbat nu två dagar med feber till och från... min hals ska vi inte prata om! Jag ville gärna jobba, just för att inte behöva tänka så mycket. På allt här hemma. Det är jobbigt just nu för oss, för Alex. Det är så att Casper har önskat att få bo hos sin mamma lite mer. Jag förstår honom med samtidigt som det känns jobbigt, men är lite lättare att se att det är något han önskar och mår bra av. För det handlar inte om vem han älskar mest... det har han sagt rakt ut. Tack för att han är vältalig, ingen tyst kille som tiger. Den som tiger den lider. Är detta bara en fas eller permanent? Ingen som vet idag. Vi har alla våra dörrar öppna för Casper, det vet han! Detta är ingen val VI har gjort över hans huvud, som vissa kanske vill tro. Jag vet inte hur det känns att ha skilda föräldrar, men jag förstår att man kanske vi höra hemma någonstanns lite mera. Och det kanske inte är jättekonstigt att det blir oftast mamma. Casper kanske inte är någon varannan vecka - barn längre? det vet vi inte, eller om det handlar om ett litet tag, det vet vi inte. Vi försöker läsa av han och lyssna på Casper. Vi älskar våra barn och det vet de.

Detta är inte vad vi hade trott eller tänkt och det är jobbigt, men Casper mår bra! Det är väll det som är målet?

Detta känns väldigt personligt över vår familjesituation. Detta kan ses som en skam, för att vi inte är en kärnfamilj. Men detta tänker jag på dygnet runt, även Alex... men man behöver inte tycka eller förstå att det som vi gör är rätt men man acceptera att detta är vad Casper vill. INTE vad vi vill.

Är vi bovar? Är vi dumma i huvudet? Är detta "rätt"? Vad är rätt? Vårat rätt, eller Caspers rätt?

Och nu ska vi heller inte ta ut saker i förskott, för detta kan enda handla om en viss tid. Så vi får se vart framtiden leder!

RSS 2.0