Smuts


Är din micro ingrodd i smuts? Går inte skrubba bort utan att behöva ta i för kung å fosterland? Är det bara allmänt tråkigt att skura rent micron? Detta tips är gammalmodigt men FUNKAR. Jag pröva det härom veckan och simsallabim, bokstavligt talat. Det var t.o.m roligt att göra rent micron. Jag ska aldrig mer använda vimm och skit till micron. Detta tog endast några fåtal minuter och micron var ren som aldrig förr :)

- Ta vatten från kranen i  en värmetålig burk/skål
- Skiva citron och lägg i vattnet
- Ställ i micron och sätt på högsta värmen i några minuter, låt koka och ånga

- Dra med trasa och ALLT lossnar





Gråskala

Tänk Grå, grå och åter gråskala. Jag är alltid svag för svart/vita bilder... ger känslan av tidlöshet. Har mixrat lite med adobe lightroom. Det jag fotograferar är oftast närbilder, gärna barn el. djur.









Gottigt

Idag är en sådan ledig dag :) jag & Hugo går fortfarande runt i pyamas. Vi har nyss matat fåglarna med bröd vi fått utöver genom vårt fönster. Dock inga fåglar än. Hugo är så smart han, han får inte ha tutten i munnen under dagen när han inte sover. Då har han smugit med snutten (maja) och tutten när jag inte sett, när jag kommer in i vardagsrummet så gömmer han de bakom ryggen och ger mig ett riktigt bus-smile :) haha. Han är för go han min lilla gubbe! 

Igår var vi på ljusparty hos Tejlan, lika trevligt som vanligt. Jag köpte mig doftolja som jag ska ha i badrummet. Ska till Tejlan idag med på lite fika på eftermiddagen. Träffa Mimmi & Malin som man inte sett på länge. Innan ska jag hämta Casper först när han slutar skolan. Snart är han stor nog att gå hem själv. Han har varit så duktig nu att han gått hem själv från en kompis som inte är långt från skolan.

nu vill Hugo ha min uppmärksamhet, dags att sluta och sen börja städa & tvätta på sin lediga dag :P

Gutenmorgen

Tänkte slänga ihop ett inlägg så här på morgonkvisten innan jag börjar jobba :) idag blir en kort dag 8-15. Sen ska jag på ljusparty hos Tejlan ikväll :) för alla er som läser och skickar eller har skickat sms till mig ... jag har skaffat ny mobil då har smsen försvunnit :( så vissa har jag inte hunnit svarat på eller vetat vem/vilka det är. Så det är inte att jag ignorerat er. Så ni vet :)

Nu ska jag lämna lillkorven på dagis. OH föresten ni vill inte veta vilken stress jag genomgick igår när jag lämna båda barnen och upptäckte att Alex hade båda bilnycklar med sig till jobbet. HAHA OH men det löste sig med svärfar räddarn i nöden! Och jag har nu fått bort proppen i örat men har fått hörselgångsinflammation, finare namn extern ortrit å att trumhinnan var spräckt. Ja så jag hör inte mycket bättre nu ialf ... haha ja vad ska man säga?

Tjillevippen

HemLjuvaHem

Vi har ätit pannkakor efter barnens önskemål. Nu är det dags för att natta barnen, det får mig att bli nostaglisk speciellt när jag ser detta klipp. Det är över ett år sedan. Men min´lilla älskade Hugo är så förbaskat söt så jag dör inombords. Därför vill jag ha EN till :) snaaaaart! (sudda bort mig tack) haha



Ööööö

Jag har så ont i mitt ööööra, j-vla vaxpropp. Har aldrig haft det förut, vilken skitkänsla. Jag hör inte mycket på vänster öra samtidigt som det trycker och gör ont. Sket på reeeee. Har nu haft någe droppar inatt och en tuss i örat, vakna kl. 5 och hade svårt att somna om för det gör ont. Ja ja stackars mig! Men läste lite om andra som fått hur det känner när de har varit och spolat bort, vilken underbar lättande känsla det är efteråt... oh vad jag längtar :) För övrigt mår jag faktiskt bra, men örat sätter sig på balans och huvud. Jag blir skittrött och ont i huvvet. Vill bara ta en stor toalett-sugplopp rakt vid örat... ush.

Tackolov ska vi snart göra iordning oss, för vi ska till Sofie&Martin. Vi ska fira Alva för att hon fyllt 1 år :) så får jag annat att tänka på än proppen. Lite förmiddagsfika! Det är ju lördag idag och Sofie gör så underbart fikabröd så nu får jag njuta för det är LÖRDAG :) eller får se, kanske blir ett nyttigare alternativ, eftersom Tejlan är strong med det där nu :) så vi får väll se vad det bjuds på? men oavsett så är det alltid gott hos Sofie !

Tjillevippen

Förlossningar?

Är något jag funderat på såhär ensam en fredagkväll. Jag har bestämt mig att inför nästa barn ska jag förbereda mig mentalt, jag ska inte ge vika och vara rädd inför nästa förlossning. Jag är rädd idag, men ska övervinna den rädslan. Men först tänkte jag ventilera min första förlossning... vet inte om jag skrivit om den än, men en del kanske har hört den eller delar av den.


Förlossningsberättelse

Startade med en igångsättning p.g.a att jag gått över nästan 3 veckor. Den 22 maj kl. 8.00 blev jag igångsatt med hormongel som gjorde att jag började få regelbundna värkar vid 13.00 och hade 3 värkar på 10 min. Hela dagen gick och jag öppna inte mig mycket mer än 2-3cm. Fick petidin för att kunna sova på natten.

Vakna runt 6 tiden på morgonen den 23 maj (min födelsedag). Då värkarna fortsatte, men nu ville de ta hål på hinnorna. Så det gjorde de vid 8.00 och då tog värkarna fart, det var som att bli överkörd av tåget om och om igen, de vart så kraftiga så snabbt att jag inte hann tänka efter vad som var rätt och fel. Jag tog lustgas och trodde jag kunde flyga. Men sen kom den efterlängtade EDA:n vid 13.00 då avtog de starka värkarna så jag kunde "vila"... var uppe och gick och vaggade... och vaggade plus att jag spydde som en gris, fick varken i mig vatten eller endaste föda... öppna inte mig mycket förns det var kväll då var jag öppen ca 6 cm tror jag. Gick och la mig i sängen för att jag var så trött och vakna till vid 21.30 då jag var skitnödig som menas att jag var öppen 10 cm.

Då var det dags för krystarbetet... som visade sig att ta ytterligare 3 timmar till. Sista halvtimmen slutade med att jag fick sugklocka och klipptes, känslan av att tro att man ska spricka upp till hakan samtidigt som man tror att läkaren ska dra ut hela bäckenet. För Hugo ville inte ut, han åkte upp & ner. Men till slut minns jag när jag tog i för kung och fosterland den sista krystvärken för att få ut huvudet. Resten var peace of cake. Förutom att jag var tvungen att opereras p.g.a min moderkaka inte lossna (därav att jag inte haft bra krystvärkar). Var borta i 6 tim från min man och nyförlösta son som föddes 00.25 :) det bästa som någonsin har hänt mig. Men upplevelsen var ett av de värsta som hänt mig.


Det som jag är mest rädd för är att det ska ta så lång tid som 35 tim och att det ska sluta i att jag måste ta EDA som resulterar i att jag inte får några bra krystvärkar och sugklocka. Detta är något jag ska se till att jobba med, jag ska läsa på och jag ska gå profylaxkurser, lära mig slappna av och förbereda mig mentalt. Jag ska inte ge upp och låta mig vara rädd. Jag ska vinna över min rädsla. Jag SKA!!!

Hahaaaa






Nu lär min man döööda mig när jag har lagt upp detta klipp på youtube. Hultsfred -08... haaahhaa

Tack

Detta fick mig att skratta lite idag.. trots jag inte har någon tv att titta på än.. så då får man ta saken i sina egna händer och titta genom youtube. Där finns allt. Tack!




Upp&Ner

Hela veckan har varit upp&ner men nu mår jag bättre. Jag kan nog inte annat än skylla på mig själv angående mobilen? är det ärftligt? min mamma klandrar inte sig själv av min osmarthet ialf. Tack för stödet mamma! Jag vet inte hur många gånger jag nu har fått hört vilken idiot jag är samt lindriga ord som dum i huvvet osv. Ja, vad ska jag säga, jag har inte direkt alla skruvar hemma... eller kanske snarare efterklok. Jag fick ialf låna en gammal mobil av mamma. Tur så ska jag snart få en sony ericsson i en rosa variant :) men det får inte min korkade handling att försvinna. NEJ jag vet att det inte var så smart. Tack. Jag hoppas att det kommer att ge några ett gott skratt, jag bjuder på det.

För det andra var jag hos läkaren idag... jag hade en vaxpropp i örat? haha. jaha? Inte konstigt att jag har ont och inte hör något? yeeaaaj. Ska spola det på tisdag. Najs. Mina övriga symtom som feber har lindrats från igår, har ingen feber idag. Tack! Nu väntas bara ljusare tider?

Not my thing

Inte min grej dä där att vara sjuk. Jag är rastlös samtidigt som jag inte orkar göra något! det ena avlöser det andra, börja bli piggare ... trodde jag. Hoppas att det ger sig nu. Jag ooooorkar inte mer. Just nu feber å så förbaskat ont i örat, jag behöver ingen mer öroninflammation ... om jag inte vill bli döv så att säga, trumhinnan skadad nog efter alla mina inflammationer. Hoppas det bara är en en-dags grej. Håller tummarna! Imorgon ska jag vara piggare. JA det ska jag! Jag måste. Jag vill återgå till det normalaa.

Vet inte vad som hände just nu? jag skyller på febern. Det knackade på en pollack på dörren, jättetrevlig. Han sålde bilder som var helt underbart fina... men jag hade inga lösa pengar sa jag. Han kunde då byta ut en bild mot en gammal mobiltelefon... och jag mongo som jag är tar min mobil (som är gammal, men funkar, fått den av pappa) tänkte att jag vill få han härifrån, var ändå lite creepy. Tänkte att han ger sig inte, mobilen är dock nog inte värd en 100 lapp idag. Men sen när han gick så börja jag tänka, hur ska jag ringa nu? alla nummer? bilder? filmer? hahahhaa.... det är faktiskt skrattretande. hahahhaha.... hur dum i huvvet får man vara? hahahaha. Blir att handla en mobiltelefon imorgon då? hahahaa.... men skjut mig!

....

jag mår bajs. sömn är överskattat? varsegod ta min mage. jag auktionerar bort den... någon? åter kommer när jag uppstått från de döda. chiao

iLLa

Fortfarande INGA kanaler... men kvällen har urartat sig bra ändå. Lite kanal5play och en dator i knät så går det ann. Men snart då har vi kanaler OCH hemtelefon, yeeeaj var säkert fyra år sen sist vi hade :P Just nu lyssnar jag på Rihanna och ska ta en lång varm dusch och koppla av innan jag lägger mig till kojs. Tre arbetsdagar kvar sen har jag långhelg :) ledig fredag och hela helgen... njuta!

Jag och Hugo hann vara lite på svedjegatan idag, sluta tidigt.
Imorgon ska jag träna efter jobbet så farfar hämtar lillgubben.
Och onsdag ska jag klippa mig, blir nog ungefär samma längd förutom vill ha kortare bak... skulle dock vilja våga kort kort kort, lite rihanna stuk... men snyggt om man inte skulle passa i det? haha. Hon är snygg i det ialf


Vann rätt?

Jao det tycker jag, jag heja nog lika mycket på Anna som Darin. Så jag hade lite svårt att bestämma mig för vilket lag? Men tyckte Darin var klart bättre än alla andra som kom före han. Ja ja. Kan inte hänga upp livet på melodifestival. Nu har vi för ett tag sen ätit frukost. Lite slitna idag, vi var hos Monica & Niklas igår och kolla melodifestival och spela spel, Ämeli & Patrik var även där. Höjdpunkten var nog när vi spela, tjejerna mot killarna... ja sen kan ni ju lista ut resten... riktiga skrattanfallet var när Patrik körde, hahahahaaaaa.. jag skratta så jag fick kramp i käkarna! Vi hade skitkul igår och Alex & jag gick hem medans de andra drog på klubben, för vi hade endast barnvakt hemma så vi skulle ju upp med barnen som vaknar 6 på morgon :) Men snälla pappa Alex hade redan stallt upp att gå upp, snoooza i soffan ... så han är nog mest sliten av oss.

Idag blir en lugn dag, städa... kanske gå till farmor & farfar? får se vart dagen tar oss?

Det var en gång

... mycket har hänt sen sist jag uppdatera
Therese och Mogge kom på oväntat besök i torsdags kväll :) otroligt mysigt!
Jag har jobbat, trots en j-vla förkylning igen
En pokerkväll för killarna här igår, jag titta dock på DHW
Vår altan har spruckit i en av de stora bjälkarna, yeeeas!
Ska snart ut och gå en sväng i det vackra vädret.
Blev igen träning idag ;( men måste lyssna på kroppen.
Ikväll ska vi till Monica & Niklas och titta på melodifestivalen och spela spel och ta nått glas vin :) hoppas att jag orkar vara vaken lite längre ikväll än vanligt.

Snart fyller min lilla gubbe 3 år och inte  4 , i maj enligt Tejlan, hahahahaa


Jag och min lilla gubbe för ca 1,5 år sedan


Pjuuuh

Nu lider dagen mot sitt slut. Jag är trött och helt färdig, efter en dags jobb och ett träningspass. Var nog träningspasset som körde slut på mig :) skönt nu efteråt. Ska snart sussa och det blir att sova i Caspers rum inatt med, med öronploppar i våningssäng, jag under och Casper sover ovan. Han tycker det är jättekul att jag sover därinne :) men det blir ju inte så i framtiden. Hur skulle då mitt och Alex liv se ut då? haha. Genom att dela säng med den man älskar, att sova brevid den man älskar, det är för mig en närhet... som man kanske tar för givet. Innan är man van att sova ensam, sen man bodde hemma men nu känns det jättekonstigt att inte ha en stor buffel till hårig karln som doftar morronandedräkt rakt i fejan på en :) men jag älskar det!

Min lilla gubbe hostar fortfarande, så pass mycket ibland att han kräks lilla lilla gubben min! Visst är det mysigt att vara hemma med min sjuka älskling men jag unnar även pappa Alex att få ta hand om vår son :) vi är aldrig så långsiktliga att vi börjar tänka hur vi sparar mest pengar, för vi förlorar nog mest på att Alex går hemma. Men pappa är också pappa. Man får kliva åt sidan ibland ;)

Och en annan sak är att lilla Alva fyller idag 1 år. GRATTIS. Helt otroligt vad tiden rinner iväg? Jag tänker på då jag & Alex var hos Martin & Sofie någon vecka innan Alva kom till jorden, vi fika och titta på nya huset och gav lite present i förskott innan Alva kom ... det känns som igår ... vart tar tiden vägen? jag undrar det varje dag.

Miljövänlig

Nu tar jag en paus med städningen, köpte citron såpa igår. Man vet att vissa saker är skadliga för miljön... men ändå fortsätter man tvätta håret med starka produkter och städa med starka kemikalier, varför? När det finns miljövänliga alternativ? Sådant som faktiskt fungerar och faktiskt blir rent och luktar gott. Varför kan man inte bli mer medveten? Det är väll så mycket man ska behöva vara medveten om. Men citron såpan har en härlig doft och jag älskar doft av citron. Dags att börja bli med miljömedveten!

Tips: Blanda 5ml såpa + 5dl vatten i en sprayflaska. Tadaaa så blir det en riktigt allrengörare, spruta på! Och torka av, det luktar mumma :)


Kan man dö?

Av trötthet? Jag tror jag kan! Jag är totalt ur fokus, jag orkar inte svara på tilltal ... jag "vaknar" väll till på dagen? Nu längtar jag till kvällen då är det min tur att SOVA och jobba imorgon :) vilken fröjd. Nu är det Alex tur. Jag går på sparlåga. Jag ser så sliten ut nu så jag blir rädd. Längtar till det normala, verkligheten... vara bortskämd med sovnätter. JAAAAA!

Får försöka ge mig ut i luften sen med lilla gubben, han sov så bra i vagnen igår. Kruppen blir lite bättre då. Jag skulle också behöva ligga i en vagn och sova idag känns det som. Någon?

???

Den ena natten blir värre än den andra. Nu inatt så mellan 12-6 så har Hugo vaknat och hostat samt varit jätteledsen ca 2 ggr i timmen. Och upp skulle vi klockan 6. Gissa om jag är ur balans nu? Hugos hosta blir värre och värre tycker jag :( men jag är hemma idag och ledig imorgon sen får Alex vabba resten av veckan, för detta kommer nog bli långdraget. Igentligen skulle farmor vabba onsdag, men sen kom jag på... vem sjutton går upp på natten av oss två om båda ska till jobbet? nääää... Då får Alex ta det. Jag får köra vakennätter nu... sen får Alex ta de. Då får jag nog sova i Caspers våningssäng, eftersom jag är så lättväckt.

Ska försöka få ut mig och Hugo i friska luften, med falsk krupp så blir det bättre för Hugo att få kall frisk luft. Men däremot så börjar Hugo lukta aceton ur munnen, efter att ha ätit dåligt... och han kommer nog inte att äta bra än heller. Visst fan blir man orolig som förälder.

SOOOOOVA vill jag göööö!

Rugguggla

Har gått ner mig så mycket nu i helgen, jag är ap-trött idag. Vi är bortskämda med sömn här, det märks nu när Hugo inte kan sova bra om nätterna. Vilken baksmälla för oss alla! Men vad gör man? Lilleman mår skit, var länge sen han var så här sjuk... hostan har blivit värre, feber och får ibland så svårt att andas så stackarn får panik. Lilla gubben min. Hoppas att det succesivt blir bättre från nu. Han får Lepthon, hmmm... det är starka grejer. Man får inte köra bil på det, bra att veta i Hugos fall :P Blir troligtvis att vabba imorgon för min del, sen är jag ändock ledig på tisdag sen får vi se vem som tar onsdagen, beroende på hur pass dåligt han mår? Då får nog Alex ta resten av veckan... vi får se? Det viktigaste nu är att Hugo blir bättre. För detta är inte kul för någon av oss.

Blir att ut och gå i den friska luften.


Rugguggla

Har gått ner mig så mycket nu i helgen, jag är ap-trött idag. Vi är bortskämda med sömn här, det märks nu när Hugo inte kan sova bra om nätterna. Vilken baksmälla för oss alla! Men vad gör man? Lilleman mår skit, var länge sen han var så här sjuk... hostan har blivit värre, feber och får ibland så svårt att andas så stackarn får panik. Lilla gubben min. Hoppas att det succesivt blir bättre från nu. Han får Lepthon, hmmm... det är starka grejer. Man får inte köra bil på det, bra att veta i Hugos fall :P Blir troligtvis att vabba imorgon för min del, sen är jag ändock ledig på tisdag sen får vi se vem som tar onsdagen, beroende på hur pass dåligt han mår? Då får nog Alex ta resten av veckan... vi får se? Det viktigaste nu är att Hugo blir bättre. För detta är inte kul för någon av oss.

Blir att ut och gå i den friska luften.


Natten

Vart att åka in till akuten med lilla Hugo. Han hade svårt att andas, och det var falsk krupp. Han fick inhalation och lite lepthon med sig hem. Nu är vi hemma efter att varit vaken sen halv 4, så ska försöka sova lite till nu. Alex ligger nere i soffan och Hugo ville kolla på tv :) så han mår bra tackolov! Hoppas att det inte blir värre, för falsk krupp kommer gärna på nätterna. Ja ja nu slänger jag in handduken. Tjoho.

Eeeääh

J-vla boxer h-lvete... japp får sitta på kanal5 play, ska nu se nästa veckas greys, dock betalat 25 spänn för det... haha men det är det värt just nu i ensamheten!

Igår träffade jag mina vänner Tejlan, Sofie&Alva, JohannaT&Wilmer& Erik va med på ett hörn också. Hugo sprang gärna efter Erik :) De lekte så fint så. Och jag är så sugen på en liten nu, när jag ser de små underbara Alva & Wilmer ... oooooh! Min livmoder skriker snart efter att bli befruktad :P Det får bli när det blir :)

I helgen ska jag bara slappa som en säck potatis.

Uppe med tuppen

Är jag jämt och ständigt. Igår dock så fick jag sova till klockan ringde kl. 7. Hugo sov fortfarande, jag var tvungen att se så han levde och det gjorde han, han sov som stock :) men imorse blev jag väckt som vanligt men fick sova till halv 7 ialf :) yeaaj.

OH vad jag älskar min lilla kille. Han pratar nuförtiden hål i öronen på en, nu tog han tag i mitt ansikte och börjar att viska, men jag hör inte ett smack vad han säger :P

Ska städa lite och tvätta sen ska jag hoppa in i duschen och göra ordning mig för dagen.
Och lite Melissa Horn i högtalarna är inga fel!


Föresten så funkar inte boxen så det finns inga tv kanaler, gör inget just nu mitt på dagen. Men ikväll så är det greys anatomy och funkar det inte då så dööör jag. Jag vet att Alex avbeställt våran boxer för vi ska skaffa telia i tv, internet och telefon... men han sa att boxern var till sista mars. Lura han mig? Då ska han döööö, korv med bröööööd

Knyta

Dags att knyta ihop påsen, efter en fantastisk kväll. Nu har desperatehousewifes startat och cougartown, kan det bli bättre? JO imorgon är det greys anatomy :D WOOOW! Min vår är räddad. Jag har gråtit och skrattat i min ensamhet nu på kvällen. Och jovars det går :) nu ska jag ge upp för kvällen, blev en lång dag och imorgon är jag ledig. OH underbart! Ska laga mega frukost och njuta av morgonen med min lilleman och sen väcka min storeman när han sovit klart :) sen på eftermiddagen ska jag först fika med vännen  monica i deras nya lägenhet och sen ska jag iväg och träffa ytterligare vänner, tessan, sofie och johanna t med respektive barn... så det kommer bli en supertrevlig ledig dag :D

Godnatt.

RSS 2.0