Mor & Son

Det finns inget bättre än att vara mamma! ♥

 








Första Advent

Nu är det JUL här i vårt hus ♥

 









(och JA mamma & moster jag ska ge dukarna en strykning eller två) :)

Idag blir det pepparkaksbak & julsånger, köpa lite julstjärnor & amaryllisar...
Kanske köpa lite nejlikor & apelsiner, riktigt känna doften av jul


Färglös

vad vore jag utan dina andetag? helt färglös. jag skulle inte finnas. inte se. inte känna.
♥ mitt barn ♥

http://www.youtube.com/watch?v=NZfKXOlA7L0





(bild tagen av Alex kusin, Anna Anglevåg)


Sakta men säkert

Har jag nu vaknat till. Idag blire plugg med Cathrine, vi ska se till att bli klara snart... hur härligt är inte det? snart examen :D nu är det slutet... fatta? nej jag tror inte jag gör det. Igår fick jag reda på någonting gott, jag trodde och jag skulle igentligen få jobba som timvikare innan jag fick mitt examensbevis... alltså betyder det att jag får lön månaden efter.. men igår fick jag en månadslön 50% insatt på mitt konto. Så jag ringde rektor osv och kolla så det var rätt, det hade blivit lite missförstånd men nu så tyckte de att de skulle få vara så :) det betyder att jag får in semester och om jag är sjuk eller vabbar så får jag ersättning. Hur bra som helst! Så nu är jag super glad, för det vart MYCKET mer sparat än vad vi trodde det skulle bli, bra nu till jul :) för vi har ju tänkt att köpa en platt tv på mellandagarna också¨, så detta blir ju perfa :D

ska nog hälsa på kusin som flyttat hemifrån idag om hon har tid? och kanske sätta igång att julpynta, annars får det vänta tills imorgon!

Roligaste

Idag, fy sjutton vad jag skratta... fick denna filmen av morfar Pekka tillägnad till Hugo!

Vem är hela världens hjälte? http://www.tackfilm.se/?id=1259261380890RA37


kan ta lite tid att ladda, men helt klart värt

Krångel

Det har bara krånglat idag. För det första så har de som ska leverera tvättmaskin & torktumlarn ringt när jag jobbat. Inte lätt att svara då! Plus att de ringer från dolt. Gör saken ännu enklare. Hoppas de ringer imorgon igen. För det andra så är Hugo dålig, hade hög feber idag fast han lekte runt på sina två ben han har... så jag fick ta mig från jobbet tidigare för att Alex skulle ta bilen till jobbet sen. Så vi flexa av varandra smidigt! Sen skulle ju jag träna ikväll, skulle ha kört Hugo till min mamma... men med vilken bil kom jag på sen? ja då fixa jag barnvakt hos svärmor min, det fixa sig... men då är ingen som jag känner som ska träna idag, några sjuka några fick jobba... ja då fick jag ingen snålskjuts heller. Och NEJ jag tänker inte cykla hem i mörk & kallt efter ett sådant döpass.

Så det får bli såhär, Hugo ska vara hos farmor och farfar. Jag hoppas att min mamma kommer snart och att hon hitta ett par gåstavar, sen tänkte jag sätta musik i öronen och ut och powerwalka... yeas så får det bli ikväll. Så jag får min träning för idag :) så det löste sig tillslut! det brukar det alltid göra.

Inte alla hästar hemma...

... så gåre när man har många bollar i luften. Inte min grej. Jag sa till Alex att Hugo skulle på 2,5 års kontroll på BVC idag klockan 11. Men så var inte fallet, när jag ser tidslappen igen (detta efter Alex suttit 45 min uppe på BVC) så  var det först fel dag, för det är imorgon... sen för det andra var det inte änns rätt tid, för det är klockan 9. Jag menar... jag har inte änns en halv häst hemma i stallet! HJÄLP! Stackars Alex & Hugo. Men Alex vet att jag brukar ha koll på sånt annars, och han undrar nog vad som hänt också. Och jag har ingen förklaring hur jag tolkat tidsbladet vi fick? Men ja snart så är skolan slut och jag kan bara fokusera på jobbet... då kanske jag kan börja styra upp mitt liv...

Idag fick det bli fullkornsmakaroner med äckliga färdiga mikroköttbullar... mmmm ... man behöver inte alltid vara på topp. Inte för att jag någonsin kanske är det. Men bara man är nöjd, och jag är mer än nöjd! Den mysigaste stunden på dagen är när jag ligger brevid min lilla prins och läser en bok för honom. GULD värt

OBS.

Fick ett ryck efter jag tog kort och la upp bilderna på Hugos rum. Jag möblera om lite och tadaaaa... tyckte det vart lite bättre än innan, eller?



Dags för en ny epok

NU har jag bestämt mig.

Jag ska LÄRA mig att spela akustisk gitarr!

Läsa, läsa & läsa

Jag ska hinna läsa studentlitteratur och sammanfatta... jag vill läsa luftslottet som sprängdes men känner varken tid eller lust till det nu när det är mycket med skola & jobb. Den ligger på mitt nattduksbord. Hoppas jag finner vilja & kraft snart!


I lördags var jag & älskling på New Moon, den var väldigt bra... men kan säga att jag tror jag analysera sönder den lite och jämförde med boken. Och det går inte, för boken är hästlängder bort enligt mig. Och New Moon ger inte samma känsla som första filmen, jag älskar det där grådassiga känslan över första filmen. Nu kändes New Moon väldigt mer hollywood, tappa lite av den känslan man får av den typiska twilight, bakgrundsljud & färgsättning. Vargarna tycker jag var väldigt BRA gjorda... men i det stora hela så fick de med de viktigaste delarna, förstår att man inte får med allt.. men ändringar från boken har jag lite svårt för... men det finns säkert syfte med det med kan jag tänka mig. Nej nog pratat om filmen!


Idag ska nog jag & Hugo hälsa på hemma hos min mamma & moster på svedjegatan senare. Har inte varit där på två veckor nu, katastrof :P Alex jobbar kväll, så då får man sysselsätta sig!


Utom kontroll

.... jag är helt galen idag. Jag har nog inte varit så här trött på mig själv på länge. Jag bara städar, lagar mat... pröva på nått nytt som lasange på färskplattor... har inte smakat på den förbadskade lasangen än... men den lär inte smaka bra! orka! Jag är så trött på mig själv att jag 'är så himla irriterad... trött... jag vill slänga mig själv i en container idag. bara för idag. vakna imorgon. OH. jag behöver nog frisk luft tror jag! stackars omgivning...



senare.... nu är jag mer stabil. Lasangen blev mycket god. Tack! vi har varit ute i trädgården fast det tråkiga vädret, skönt med frisk luft :) har tagit lite kort på Hugos rum, de börjar arta sig, är lite smågrejer jag vill fixa med. Men kan lägga upp några bilder ialf.








Kärleken är nyckeln

Idag är familjens dag :) härliga lördag! Jag ska sätta igång med maten, så sen kommer Alex hem han ska tapesera klart hos ett par vänner först. Sen ska vi käka, gå fram i det härliga höstvädret och köpa lite efterlängtat lördagsgodis. Barnens bästa dag ;) Jag är själv helt mör i kroppen efter ett hårt morgonpass, fast det är skönt. Men kan inte lyfta armarna helt hundra... Ikväll så blir det bio för mig och älskling, vi ska på NEW MOON. Så efterlängtat, ska bli så KUL vi båda är lite twilight skadade :P Igår så var det poker/idolkväll här hemma. Hade massor med trevligt besök! Måste göras om! Jag tror jag åt världens goaste efterrätt igår gjord av Linda... så det riktigt mumsa av saliv i munnen, måste ha receptet.

Annars så ska vi få ny tvättmaskin & torktumlare, för det första skulle vi bara ha en torktumlare, vi ska få den av min mamma & pappa, TACK underbara ni! Har längtat efter en torktumlare, jag ser det som en riktigt BRA julklapp :) men vår tvättmaskin har f-ckat upp sig också, så svisch så hade vi mindre sparpengar... men men tur man sparat ialf :)

Så är det

Man måste köa överallt för att komma fram! Nu väntar jag i telefonkö... ska ha mitt gamla nummer NU. Vart lovad det redan i måndags, men inte kommit än. Så får väntar nu med högtalarfunktion, inte tänker jag sitta i luren i en kvart. Får sysselsätta mig med annat. Japp nu ialf så är Hugo vaccinerad, han vart det igår, gick fort och inte ett knyst. Så har han inte haft direkta biverkningar eller ont verkar det som, det är skönt. Nu har stora killarna vaccinerat sig idag, får se hur de kommer må? Tror Alex kommer må sämst ;) Nu saknas bara jag...

Idag blir lungt, se på film och mysa med karln som vanligt dessa veckor! :) men imorgon kommer Evelina & Linda och vi ska se på idol, var riktigt kul sist vi sågs :) lika flummiga allihopa! hehe.

Soo long suckers

Då var vaccinet slut dårå... självklart! arsel. BVC har tacksamt öppet, ska upp dit med lillkillen idag. Så han får en ialf. Och det kommer mer vaccin imorgon, självklart när jag jobbar men de andra stora killarna i familjen får ställa sig då. Så är alla andra vac. utom jag, men jag klarar mig bara jag vet att de är vac. jag får ta min när jag för det första inte jobbar och om det finns något kvar! Nästa vecka för mig kanske? vet att de ska komma ut till jobbet, men frågan är bara när? är så trött på all hets runt om vac. Det är kö, det tar slut... jag får nog aldrig sprutjäveln, och jag som jobbar med barn. Det är inte kul! Det finns inget som heter barn och unga först, pensiönerer och andra går före om de vill de ialf. Det finns inget som heter riskgrupper, för de är många som gick dit och vaccinerade sig fast de inte var i riskgrupp eller hade närstående i riskgrupp eller jobbade med dessa. Nej vi hade varit smartare att ha åkt upp till vc för veckor sedan. Men man lär sig så länge man lever! japp

Bajs på den j-vla influensan & hela hysterin med vaccinet.


Funderar

Över om vi ska dra ner till lokalen idag och se om det finns vaccin kvar? Eller ta det imorgon? fan detta j.vla kaos och velande, köbildningar och bajs. Livet är hårt :P annars så har jag pluggat idag... tråkigt värre nuförtiden, längtar tills det är över! Och till annat så måste jag åka och köpa riktiga varmfodrade gummistövlar. Åt h-lvete med allvädersstövlar. De funkar nog bara när det är bra torr snö... inge slask och skit. Men man lär sig så länge man lever heter det. Och så som jag länge funderat att kapa av mitt tråkiga hår. Hänger bara i en tråkig tofs förutom när jag kanske går ut, som jag ofta gör nuförtiden? not. Funderar på att klippa det lite som V.B har på bilden. Mycket snyggt" men på mig?




HAHAAA... jag retar Hugo att han är min lilla bebis, för att han har tutte i munnen. Men då skriker han argsint, NEJ BEBIS... HAHHAAA (mitt lilla gullefjun, han kommer alltid att va min lilla bebis)

Bajs

Kom inte på nått annat att skriva, min hjärna är bajs nu. Har jobbat hela dagen, ska ställa mig och laga lite mat... lite roligare nu när alla i familjen är hemma! Blir spagetti und köttfärssås. Imorgon blire skola och onsdag pluggdag, torsdag-fredag blire jobb. Vi tänkte ju vaccinera oss idag MEN är tydligen världens kö idag, kommer säkert vara det de andra dagarna med... men vi går dit på onsdag istället. Och är där tills de öppnar. Nej nu blir det inge mera spilltid. Tjosan

Nu

Har vi ätit frukost lilla familjen. Snart ska jag en snabbis till maxi, köpa lite hårfärg, behövs! Färga håret. Städa lite, har hunnit plugga lite på morronkvisten också, bra jobbat! Annars så ska Alex hjälpa några vänner att tapisera, så får se om vi hänger på Hugo & jag? eller om vi stannar hemma? för vi ska på teater på biblioteket på eftermiddagen. Mamma mu får ett sår. Lite roligt att hitta på något annat än vad man brukar. Skulle igentligen KANSKE tränat idag, men det smäller ihop med teatern, och känner att det är ingen träning som är på "mitt veckoschema" då går det ann att förbise denna träning :) utan samvete! får alltid lite träningsvärk efter lördagarnas pump, så yoga skulle faktiskt vara skönt, men den är senare? får se hur det blir! Får ta dagen som den kommer




HUGO - raggaren

här har pappa alex varit med sina påhitt, igen :)

Oj

Nu är Hugo & jag hemma, jag har jobbat till 16 idag. Hämta lilla gubben och vi åkte och handla lite gott. Jag ska göra mig ett par tonfisktoast snart, sätta mig och läsa skvaller tidning :) Hugo knaprar på majskrokar, de är verkligen super bra till barn som vill ha lite gott men utan socker & salt och skit ... Och ramlösa, älskar Hugo (dock inte lika mkt som cola) men han har sen väldigt liten druckit kolsyrat. Lite roligt, barn brukar ha lite svårt med kolsyrat. Men ikväll är det fest :) Jag får avnjuta lite naturgodis med Evelina & Linda som kommer över sen. Då blir det idol! Kul att få sällskap. Sen ska vi alla träna imorronbitti, pump som vanligt. Skönt! Känner att min kropp börjar bli stark, har fått lite biceps. Jag? haha. Kan försöka mäta mig med Alex kanske? not.

Till annat, jag har nog ett av de mest givande jobben, jag må kanske inte få höglön... men det är så kul och det värmer när man ser ett barn i behov av stöd, när man ser de utvecklas. Jag kan nästan börja grina av glädje när man får vara med... helt otroligt roligt jobb. Och att de är så små och söta allihopa, man vill bara äta upp de små lurverna :) här kommer jag trivas!

Kommer hem till...

Ett välstädat hem och en kärleksförklaring som Alex skrivit till mig och en utvald låt i bakgrunden... hur underbar får man vara? började gråta av glädje såklart. Så glad att du är min karl... :) älskade! Jag älskar dig så mycket och vår son. Utan er så skulle mitt liv vara värt inget.

Random

Här kommer lite bilder under årets gång, skulle lägga upp fler men sidan tillåter inte och krånglar ... snart åka och jobba idag. Tror nog dagen kommer gå snabbt! Men slutar när Alex börjar jobba ;( det är jobbigt. Så är det både torsdag & fredag så vi kommer inte ses nått nu förns helgen... suck. Ja ja bara att vänja sig, tur kommer jag ju att vara ledig en dag i veckan sen ;)





Våren -09, Pappas påhitt :P haha



Hugo fyller 2 år



Hugo badar, våren -09, kolla in hans mysiga blomkålsöron :)



Kolmården, vi myser med lite matsäck


Paranoid

Idag blir en segbert dag. Måste se till att plugga lite, har varit i skolan men ska jobba onsdag-fredag. Och vi har ingen bil, och ork finns inte att springa ute. Kommer bara va hemma och fixa idag! Behövs städas. Till annat - i söndags såg jag & alex på en skräckfilm, Paranormal acitivity, den är inte läskig så att man skiter på sig men den är olustig och man blir lite paranoid, för den filmas som om den vore verklig. Lite blair-witch prodjekt varning. Låg budget, men mycket bra för den ger en känslan av ovisshet. Men har läst på lite och den är skriven och redigerad, så att den är ej verklig. Men den ger känslan av det" Jag blir inte rädd, men efter den så fick hall-lampan vara tänd ;) den gav ingen god känsla i magen. Men det är ju det skräckfilmer ska ge. Så tummen upp! Men jag tror att man ska vara lite intresserad av film och skräck för att kunna se den och tycka den är bra. Den är väldigt speciell.

 


Lyxproblem

Har kommit till insikt att jag ska bli klar med trappen, som har stått stilla nu med målningen ett tag. Ska ta tag i det när jag är klar med skolan, då kommer jag få lite mer tid! Sen att jag ska göra iordning källartrappen, behövs lite färg & spackel. Förhoppningsvis fortsättning ner till själva källarn, vill måla vita väggar och grått golv. Får se när det bankar hän? För taken i entrehall & kök vill jag ska bli vitt med, och sen renovera om entrehall med klinkers och ny garderob... så ja lite lyxproblem. Inget som är bråttom med än, men får se när det blir?

Är även sugen på lite tattuering, en text i nacken som beskriver min kärlek till familjen med ett ord. ? sen skulle jag vilja i framtiden bygga ut på ryggen, att den i svanken sitter ihop med den på skulderbladet... men pengar? ja det får vi se när det händer? om det händer? Mycket man vill.

Men idag är det fars-dag, Alex har lite sovmorgon så vi ska väcka han med frukost på sängen och lite ljus och lite teckningar som barnen målat till sin pappa :) vi vuxna får mysa ikväll istället :)



.......

Har varit på morronpass, så nu kan jag knappt lyfta armarna :P ska hoppa in i duschen sen börja med maten. Hugo vart skittrött nu så han får sova en sväng. Sen ska vi till ett par vänner, Malin & Henrik som renoverar sitt hus just nu , så vi ska åka och kika lite :) sen ikväll blir det mys med godis och mums... <3

Äntligen Fredag

Då blir det idol med bästaste Tejlan & Mogge :) ska bli så mysigt! Lägga barnen först, som nu ser på filmen Bilar. Båda barnen blir som förtrollade framför tv:n, inklusive min karl ... haha. Vi har käkat familjepizza och skrattat vid matbordet så som det ska vara :) Har arbetat idag också, nästa vecka blir det tre dagar, lite tufft med skolan oså men det fixar jag! det får vara så några veckor nu. Det ska jag klara.

Jag älskar att komma hem till mitt hem. Känslan av att se hur glad Hugo blir när jag kommer innanför dörren. Tur kommer jag sen när jag endast jobbar att vara ledig en dag i veckan. Ska bli så skönt att bara få vara med min lilla gubbe! Snart så :)

 


Nytt för idag

Har varit och skrivit lite på bibblan. Inte käkat nån vidare lunch, så går det när man inte hinner... blev macka + youghurt. Ush, får bli en bra middag ikväll istället. Imorgon är det jobb, ska faktiskt bli kul :) lämna barnen först på dagis & skola, sen hopp iväg. Synd att jag inte har samma tider som Alex, vi har bara några minuters bilfärd från varandras arbetsplatser... kanske blir att man börjar och slutar ibland samtidigt. Mysigt att samåka :) men imorrn blir det 9-17 för min del och Alex kör 6-15, så då blir det inget samåk.

Annars var jag igår hos barnmorskan, vilken underbar barnmorska må jag säga. Kommer inte ihåg hennes namn nu, och det nämner man nog inte här heller.. men hon var till stor hjälp och det ser ut som att bli kopparspiral för min del. Hoppas den är bra! Inga hormoner och rubbar inte min balans, mer än att man kan blöda lite mer & få lite ondare vid lingonveckan. Och gratis är den, Perfa! Så ska hon fixa s¨å jag får gå på aurorasamtal innan jag tänkt att skaffa nästa barn, lite smått traumatiskt förlossning sist. Bearbeta mina känslor inför nästa förlossning. Vill inte ha panik när jag blir gravid. För barn vill jag ha men att genomgå en liknande förlossning vill jag inte och inte Alex för den delen heller. Andra barnet är oftast lättare säger man, men jag måste finna inre frid i att tillåta mig vara gravid utan panik.

en spiral på vift .. haha

Övrigt så ska jag se till att gå till vårdcentral på måndag och få en spruta! Och Alex tar sin då med på jobbet, så då blir det bara Casper kvar som verkar som den ska gå genom skolan, lite osäkert vart han ska ta än? Men det löser sig snabbt. Så det blir klart. Då har vi gjort vad vi kan.

Experten om myterna kring vaccineringen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article6019381.ab

Barnmorskan

Ja då ska man upp dit dårå, har problem med vad jag vill ha för preventivmedel. Lite personligt kanske, men fullkomligt normalt. Vill inte ha några hormonbaserat skit, vad vad finns då kvar? hm, ja får hoppas att hon har några svar. För någon bebis blire inte än! Hur underbart det än är, så vill jag jobba minst ett år innan nästa :)


Våra små mirakel

Jag hade en rolig dag igår på mitt jobb. Känns underbart att säga mitt jobb, mina arbetskamrater, hade till och med fått en egen hatthylla, haha - så blev man vuxen tillslut ;) skämtosido. Det var lite tufft där på morronkvisten, men jag behöll lugnet, jag är precis i början att lära känna "mina" blivande barn... små mirakel de är, speciellt mysiga när de är 1-2år. Det är mycket tufft, när det gäller omsorgsbiten när de är så små. Men det är väldigt kul :) ser fram emot att få jobba där.




Annat som jag tycker är viktigt är vaccineringen, det är ett självklart val för mig när jag jobbar med andras barn. Speciellt i de fall där det finns barn i riskgrupp, som är under 3 år och inte får vaccinera sig. Det är i min plikt att se till att inte sprida influensa, det skulle jag inte kunna stå för. Och av andra orsaker som att jag har en egen 2 åring som jag älskar ovärderligt, som har känsliga luftvägar. Jag känner inget annat än att se till att inte föra smitta vidare, för att det är farligare att få svininfluensan än att vaccinera sig. Och de som har dött av både och har oftast varit i riskgrupp tidigare... men jag skulle aldrig förlåta mig om jag smitta mitt barn eller annans barn för den delen. Men jag är livrädd för att Hugo ska smittas och det sätter sig i luftvägar. Ush, nej nu får jag tänka på annat. Men han är min ögonsten! Inte konstigt att man faktiskt är rädd. Speciellt efter att ha läst artikeln om en 3 åring som dog av svininfluensan, dock var det även inkompitenta läkare iblandade...

Underbart

Kom hem efter en lång dags jobb, var hemma vid halv 7 igår kväll. Kom hem till något så underbart som tända ljus, städat, luktade mat, framdukat. Så det var bara att sätta sig och njuta av de goda pannkakorna Pappa Alex hade gjort. Han hade hämtat båda barnen, och de dansade i köket till musik. Ja men det låter ju som en j-vla reklam eller nått... men fy vad underbart. UNDERBAR är vad du är, världens bästa pappa Alex :)

Gårdagen

Var en härlig dag, vi var på marieberg la familia :) köpte lite brallor, sköna baggie-jeans. Åt senare hos svärföräldrarna. Sen senare på kvällen, var vi tjejer hos Mimmi. Jag följde inte med ut, var nått glas gott vin, sen hem till undebara sängen. Och idag mår jag prima! Hur skönt är inte det? Känner fortfarande att jag inte kommer dricka på väldigt lång tid. Ja annars imorgon är min första arbetsdag :) ska bli spännande och kul, lite nervös bara. Men det kommer nog gå bra :) Nu gör pappa Alex våfflor till familjen, mums.






Vissa mognar aldrig upp. En del förvånar mig inte, men andra har sjunkit i mina ögon, tyvärr!



RSS 2.0